Pomfri

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

tema odprta - 2. avg 2005 15:16 | ogledi: 14.707 | odgovori: 29

v soboto smo šli na izlet v Piran ( ogled pomorskega muzeja, ki ga toplo priporočam ) Seveda smo se ustavili tudi na " hitrem " kosilu. Otroci so si izbrali mešano meso na žaru s prilogo, ki je bil seveda pomfri. Nisem komplicirala, čeprav pomfrija ne marata preveč. Obstala pa sem ob kalamarih na žaru s prilogo - seveda pomfri. Sem prijazno vprašala, če dobim lahko brez cvrte nadloge in se je po posvetovanju dalo.

Sem pač mislila, da sem pač "padla " v tak lokal - pomota.

Naslednji dan sem pa dobesedno znorela, ker ob naročilu čevapčičev in kalamarov na žaru ( brez opombe na jedilnem listu ) dobimo zraven osovražen pomfri.

Ja kdaj so se pa čevapi z pomfrijem stregli, pa lignji ???

Sem malo pobrskala po Portorožkih lokalih IN PRAV POVSOD tlačijo pomfri. Izgleda pa tako - tričetrt krožnika pomfri, potem pa trije lignji.

OD zdaj naprej, bom najprej vprašala, če jed ne vsebuje pomfrija, saj se kmalu utegne zgodit, da ga bom dobila še zraven ribe ali vampov.

Kaj menite vi ?

Lumpica

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

2. avg 2005 15:24

Priloga bi vsekakor morala biti omenjena - že zato da jo lahko zamenjaš, če ti ne ugaja. Mene pa moti, da v lokalih postrežejo kavo z rastlinsko smetano, sladoled z rastlinsko smetano vse z rastlinsko smetano. Vem, da je bolj obstojna in vse, samo jaz pijem grenko kavo, kar pa ni mogoče, če ti natresejo pol šalice rastlinske smetane. FUJ Suzi

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

2. avg 2005 15:26

Zanimivo, ni kaj, komercialna kulinarika plačaš lignje- dobiš tri in zraven kup mastnega krompirja... bomo previdni, ko se bomo prehranjevali na slovenski obali. ...hehe...zraven vampov...ta je dobra LP, V.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

2. avg 2005 15:35

Lumpica, tako si me nasmejala, da se ti niti sanja ne! Iz srca, kot že več tednov ne. Žal so gostinci pogosto hudičevo komot. Očitno na obali še bolj kot drugje, jaz sem bila namreč v zadnjem času prav kar se prilog tiče parkrat prijetno presenečena (Boter na Vrhniki). Se pa strinjam, da pomfri kot priloga ni terna in prva izbira ne k čevapom in ne k lignjem. Torej gospodje gostinci, ki zahajate na kulinariko... en mali namig. Ko napišete PRILOGA, vsaj NAVEDITE, KAJ TA PRILOGA PREDVIDEVA!!!! tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 02. avg 2005 15:40:24

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

2. avg 2005 16:55

Kadar v lokalu naročamo hrano ali pijačo z osebjem natančno prediskutiramo vse kaj je v tem, kaj v onem, kaj in kako s pijačo. Če se za lokal odločimo prej, se s šefom strežbe zmenim za rezervacijo in jedilnik. Zgodilo se je že, da je ob lepo pogrnjeni mizi vsakega čakal lepo okrašen svitek in na njem je bil napisan jedilnik. Torej, tovrstnih težav nimamo. lp Vesna Vesna Milek Recko

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

2. avg 2005 17:26

Vesna, se strinjam s teboj, ampak če naročim lignje na žaru in da je tako napisano na jedilnem listu, se mi zdi malo čudno spraševat kaj bom na krožniku dobila. Če naročim pico pod imenom LLL in so sestavine napisane, se mi tudi ne zdi potrebno posebej razglabljat kaj bo na krožniku - bi pa debelo pogledala, če dobim zraven še pomfri. Je pa pomfri v vseh teh kombinacijah degradacija osnove jedi. Če komu zraven čevapčičev potrebuje še pomfri, naj si ga naroči. Vsakemu po svojem okusu. DOL S POMFRIJEM Lumpica

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

4. avg 2005 7:46

Gremo pač v smeri pomfritizacije. Zakaj? Potrošniki ga zahtevajo. Kaj je današnja mladina? Pico, dunajca in pomrit, hamburger. Te pa razumem, zakaj si znorela, ker imam iste probleme. Ne jem pomfrita in me take stvari razjezijo. Lani v Grčiji na primer sem naročila giros in kaj dobim? Poleg mesa in zelenjavnih prilog je bil tudi pomrit. Isto je v Nemčiji. Če se ti uspe izogniti pomfritu, se ti majonezi nikakor ne. Znašla se je tudi v kebabu. Na srečo je bila na kupu, tako da sem jo lahko odstranila. Lani sem bila na Škotskem in tam je pomfrit "zakon". Dobiš ga povsod, ne glede na to, kaj naročiš. Po treh dneh sem začela naročati azijsko hrano.

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

4. avg 2005 9:20

Ko sem v Kratochwillu BTC dobila na krožniku veliko več pomfrija kot kalemar, sem jed zavrnila in povedala, da na jedilnem listu ni omenjen pomfri. Prišel je šef strežbe in diskusijo sva nadaljevala v smislu specifikacije računa (dkg kalemar*cena, dkg pomfrija*cena). Najprej je mislil, da se šalim, ker sem mu vse mirno in z nasmeškom razložila, ko sem mu omenila inšpekcijo, je takoj odnehal. Za pošteno plačilo zahtevam kvalitetno storitev ali proizvod! Nelly

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

4. avg 2005 13:40

Točno tako Nelly. Hočem tisto kar je na jedilnem listu. Ne pa krožnika v velikosti mojega krožnika za torte do tričetrt nabasanega z zmrznjenim pomfrijem uvoženem iz..............in tri boge ligenjčke za astronomsko ceno. Ko smo bili pa mi mladi in odločno bolj brez denarja kot današnja mladina smo pa res šli včasih na pomfri, ker je bil najceneje. Najbolj me pa boli, da so se tega lotile tudi včasih " dobre " domače gostilne na obali. Lumpica

neznan uporabnik

30. apr 2011 11:00

Čeravno tudi spoštovani Ivačič, v svoji evergreen kuharski bukvi, desetletja nazaj omenja - če želiš še posebej imeniten oziroma gosposki golaž, daj vanga pomfri.

Jaz tega še nisem poskusil. Ampak on je resnično to zapisal.

 

Multivitamin

multivitamin

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

30. apr 2011 13:04

Ivačič (slava mu) ni bil pretirano pohlevna oseba. Ko ga je nekoč neka gospa vprašala, koliko rib bi morala pojesti, da bi se ji poznalo na intelektu (fosfor), ji je baje gladko odgovoril, da zanjo en srednje velik kitovec ne bi zadoščal.

To s prilogami sem nekoč, ko sem se pod prisilo moral redno hranit po restavracijah, rešil precej enostavno. Vedno sem najprej izbral prilogo in potem natakarja vprašal, kaj mi priporoča za zraven. Prvič so bili sicer malo presenečeni, vendar me zato do naslednjič praviloma niso pozabili. V tistih restavracijah, ki so nudile samo ocvrt krompir in blanširano zmrznjeno zelenjavo, sem bil redek gost in pogosto sem se tudi kar takoj zahvalil in odšel. Takrat sem spoznal, da se prava kvaliteta restavracije ocenjujem po kvliteti, ponudbi prilog in ne mesa.

Sergej

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti