Čiščenje oblazinjenega pohištva

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

6. jul 2019 11:25

Mi imamo v avtu na vratih tkanino svetle (bež) barve, ki je po letih "naslanjanja" rok postala seveda umazana. Nato smo na servisu slučajno videli, da imajo neko čistilo za takšne primere in ga za "hec" kupili, ker probat ni greh. In moram povedat, da je delovalo. Tako v avtu kot tudi na sedežni in na kuhinjskih stolih, ki imajo prevleko iz mikrofibre. Kako se imenuje se trenutno ne spomnim, je pa bilo kupljeno na servisu ene bolj razširjenih francoskih znamk avtomobilov pri nas (pa nočem delat reklame).

"You learn something new every day..."

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jul 2019 12:57

limnol je napisal/a:

Poskusi si za začetek sposoditi parni čistilnik. Vanishi, Meglioti ipd zanesljivo (žal preverjeno ) puščajo fleke, tako da se mi para zdi najbolj perspektivna varianta, ki je dobro delovala na foteljih. Ali pa profesionalni čistilni servis ali tapetnik, ki ti bo na novo preoblekel stole. 

Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 5. jul 2019 18:41

Se čisto strinjam. Ko si ga enkrat sposodiš, lahko opereš še preproge, sedeže v avtu in podobno navlako. Opere fajn (podatek iz prve roke), posuši se kar hitro, ker ti vodo oz. vlago posesa ven, tako, da se fejst splača. Pri onih detergentih imam jaz vedno občutek, da jih večina ostane v blagu in ne ploskam glih z ušesi od navdušenja. Sicer se kake kemične zastrupitve in poganjanja luskin po koži ne bojim, mi pa ostane neprijeten občutek. Predvsem v glavi.

lp

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti