Sadje

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

3. sep 2012 15:31

Kaj to pomeni, da menjaš vrstni red? A boš zjutraj jedel kosilo ali pač 2x na dan zajtrk? Če te skrbijo kilogrami, je pa težko napovedati, kaj se bo zgodilo. To ob čemer bi en shujšal lahko drugega redi.

Jaz bi gotovo poslušala telo in pač pojedla zajtrk za kosilo. Tukaj je itak govora o tako zdravi zadevi, da večje škode ne more biti. Poskusi, pa boš videl, mogoče ti niti ne bo odgovarjalo.

Pa dober tek.

Vesnuska

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

3. sep 2012 15:36

Pa misliš, da bi vrsta Homo sapiens preživela, če bi osebki njene vrste v zadnje 30000 letih četrt toliko komplicirali s hrano, kot to delaš ti?

rimljanka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. sep 2012 15:47

Jej to, toliko in takrat, kot tebi najbolje ustreza in te ohranja pri zdravju. Pa za božjo voljo ne kompliciraj. Kaj potem, če imaš kosilo ob 9 zjutraj in zajtrk zvečer, saj si večina ne more privoščit hodit s štoparico k mizi. Pa če kak dan tudi čisto nič ne ješ, tudi ne bo nobene škode, boš že noter prinesel. 

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2012 17:29

Dragi MBrando z Vučkotom: Defintivno ne smeš zamenjati skodelice oreščkov z obrokom sadja. Ker se bo s tem sesul planterani red, črne luknje bodo vedno večje in bodo vase požirale galaksije. Nima veze, kaj ti pravi telo, če je tule vesolje pod vprašajem, se moraš pač žrtovovati. Vesolje je pač izbralo tebe in ne smeš tule z nekimi hipnimi stiskami zezniti vsega. A si ali nisi za nivo zadatka'

Matr, kaj sem žleht.

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

3. sep 2012 17:31

Nisi žleht.

Mygrace

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. sep 2012 18:54

MBrando je napisal/a:


In sicer, kaj je vaše mnenje, če občasno menjam vrstni red hranjenja in namesto zjutraj pojem svojo vitaminsko skledo sadja,oreščkov/semen,jogurta in pest ovseno/rženih kosmičev za kosilo. Sedaj se mi že 2 dni lušta takšna sadna zadeva, pa se mi zdi da ko telo nekaj rabi, samo da signale.

MBrando, jaz ne vem, ali si človek take stroge rutine ali imaš kake posebne omejitve pri hrani zaradi zdravja - ma mislim, da smo še vsi, ki smo kdaj namesto v nedeljo jedli govejo župo v torek, ostali živi. In namesto sendvičev s pršutom in kakavom in 35 dodatki kdaj zjutraj pojedli samo sadlje tudi verjetno nikogar še ni pregnalo v prerani grob ali na kliniko

 

Ker je tole kulinarični forum, ne bom spraševala, kaj se zgodi, če žena obleče drugačne barve dokolenk kot običajno

 

Pa brez zamere, samo na smeh mi gre zaradi take "zaskrbljenosti". Jej, kar ti paše, človek.

Glede na tvoje "lušte in gušte", ki jih izkazuješ v veliko temah, je videti, da rad uživaš v okusih - alora uživaj, saj ni treba za vsak grižljaj vprašati mame, če lahko in imeti slabe vesti

 

Ala, na zdravje

Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. sep 2012 20:25

Dekleta, enostavno ne razumete ta pravih gurmanov, no.....

lp

cervus

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

4. sep 2012 5:37

III kako lepo in simpatično ste mi odgovorili. VSI po VRSTI STE SUPER!!! HVALA
Vsak doprinese k veselju in da mi v duši igra prava simfonija.

Vesnuška: Kilogrami niso problem. Bo pa podhranjenost problem. A to prihrano za osebni pogovor ali ZS

limnol: Hvalabogu, da še kdo tako misli. Da ni vse kalup in strogo določeno. HVALA
Vendelina: Sploh nisi žleht. Prav super si in tisti kateri nismo negativno nastrojeni in iščemo probleme razberemo iz tvojih sporočil prav to, kar sede na tisto mesto kjer najbolje pomaga . Ena od mene najbolj spoštovanih mademoisell
Bom pazil na ravnotežje vesoljskih silnich ter prstane Jupitera
mamaF: NIKAKOR in NIKOLI ne bo zamer. Z večino od vami, pa res prav lepo komuniciram in tudi cenim kaj poveste. Pa četudi kdaj obrnemo kaj na smešno in kakšno pikro porečemo. Saj je prav tako. Je pa vedno le pozitivno mišljeno (imam prav) in ne da bi škodovalo. Zato pa vas imam tako rad, pa kaj :P.
Povsod mora biti nek posebnež (čudak) in pikolovski komplikator, katerega zanima koliko g. pršuteka paše na 3g skute, ter kako bi najbolje užival v foi de gras, da bi doživel točno takšne ekstaze kot Ludvik XVI. Hihi, kake imam.
Ekola mama, ker vas imam res rad In ja...uživaaaaaaam v prehrani in pripravi le te ter peki za mojo družino in prijatelje!

Elaphus: A ne da!
Berny: Na to pa res nisem pomislil ja. Pomislim pa vedno, ko moja družba ne pozna razmerji oz normativov za meso,kruh na piknikih. Srce me boli, če ostaja kruh, meso in ko ljudje na krožniku pustijo na pol pojedeno in oglodano meso, ponekod pa nimajo niti za lidlov oz mercatorjev jogurt od 25centov.
Zatorej vedno porečem, da vzamejo mene zraven po nakupe, ker imam vsaj nekakšno oblikovano sliko glede količinskih norm določenih živil na osebo.

Vabljeni na čaj in sladke čarovnije izpod mojih prstekov!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

4. sep 2012 15:27

MBrando, a si ti mogoče kaj z mr. Monkom v žlahti?

pirnica

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

4. sep 2012 15:34

Ne. Mr. Monk je OCDjevec, MBrando ima pa težave s sprejemanjem odločitev ("danas smo ponešto neodlučni... pa možda i nismo... a bi dal skutko nad marmelado ali pod njo... hmmm... gremo vprašat na forum..."), če je za to kakšen učen izraz, ne vem, pri italijanščini sem se naučila plemenite fraze "l'imbarazzo della scelta", po naše zadrega izbire :)))) lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti