Kuharski tečaji

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. okt 2012 21:31

Očitno se nisva razumeli - enako mislim kot ti, a tale tvoj stavek: Kakšna delovna izmenjava za mlade v poletnem času? Nekaj v tem stilu kot je baje naredil šefe trenutnega reality showa - mi zveni tako, kot da meniš, da je Volčič samo nekajtakega dal skozi. Moja poanta je bila v tem, da je on dal skozi veliko več kot to, kar naj bi naša mlada nadebudna kuharica naredila na začetku svoje poti.

Resnici na ljubo tudi meni kukanje po tujih kuhinjah ni neznanka.

mamamia

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

15. okt 2012 23:15

Tega šova ne gledam, se pa o njem precej govori povsod. To pomeni, da tega fanta poznam, vem o njem iz tega kar drugi povedo. Kolikor sem razumela, naj bi bila šola, v kateri je bil v Franciji precej hoh. Je pa takih šol na različnih nivojih obromno. Mlada dama si lahko izbere sebi primernega - nikjer nisem napisala, da naj gre v isto šolo kot omenjeni gospodič. Za slednjega pa verjamem, da je vrhunski majster. Vem iz drugih področij, da je pot do takega nivoja trnava, povezana z res ogromno 'odrekanja'. Iz srca verjamem, da je vse to jasno 95 % kulinaričark, posebej povdarjat je potem nesmisel.



OlivaB

Sporočilo je spremenil(a) OlivaB dne 15.okt 2012 23:15

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

16. okt 2012 7:54

limnol je napisal/a:

Tincy,

po eni strani popolnoma razumem, da tvoje življenje ta hip ni lahko: imaš mamo, ki ni pripravljena razumeti, da tebe zanimajo druge stvari kot ona misli, da bi te morale, poleg tega se v družini vse vrti okrog problematične sestre, ki z bulimijo kaže svojo nemoč za spopadanje z okolico, tebe pa puščajo bolj ob strani, ker tako hudo pa s tabo le ni, in ne nazadnje te meče puberteta, da si sama sebi neznosna, kaj šele drugim (ker tale packarija, ki si jo tu gori nametala skupaj, je samo brezglavo treskanje z glavo v zid, ko vsemu svetu dokazuješ, da zate nobena pravila ne veljajo, pravopis pa še sploh ne).

Prvo kot prvo: zresni se.
Sonja

 

Mislim, da je oliva B zadela bistvo.

Punca naj se malo zresni.Leta niso opravičilo, da nekdo  napiše takole skropucalo. Čudi me, da so tule tudi učitelji, profesorji, pa da so tale literarni biser kar nekam prezrli  .

 

Kotarca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. okt 2012 9:40

Jaz ga nisem prezrla, nočem pa se več vmešavati, ker sem že zasledila, kako so eni tečni s to slovenščino. Če odrasel človek, kar gimnazijka je, ne čuti, da mora napisati v lepi slovenščini, potem ji tudi jaz ne morem ukazati. Vsak od nas mora vedeti, da je na tem forumi pokazal svojo legitimacijo s svojim izdelkom. In če je ta prispevek eno "literarno" skrpucalo, potem ne vem, kaj naj še dodam.

Mogoče le to, da leta odraščanja niso lahka, da se vsak bori po svoje in da mladenki želim vse naj, naj.

 

naor

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. okt 2012 11:04

Glede pravopisa, mislim, da sploh ni vredno več zgubljati besed. Prepričana sem, da znajo vsi, ki se oglasijo na tehle straneh in so končali vsaj štiri razrede osnovne šole zapisati par stavkov pravilno in tako, da jim ne bodo v sramoto. Pri vsem gre bolj za to, da so željni pozornosti in jo iščejo na način, ki so mu dorasli. Ker običajno se vsaj nekaj odziva na takšno pisanje zgodi.

Lahko moderator predlaga oz. izbriše takšne, na nek način žaljive tekste (žaljive do lastnega jezika!), če pa to ne gre, imamo možnost, da jih ostali ignoriramo. Z ignoranco bo učinek boljši, kot pa z opominjanjem na slovnične napake. Kakorkoli že, saj tu ne gre za slovnične napake, ki se zgodijo pač, iz takih zapisov se da razbrati, da je pisoči vso pozornost usmeril v to, da bi bilo skropucalo popolno in se mu slučajno nebi zapisala kakšna velika začetnica ali lepa slovenska beseda.



zeta

Sporočilo je spremenil(a) zeta dne 16.okt 2012 11:08

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

16. okt 2012 11:20

In kateri kuharski tečaj svetuješ Zeta ? To je bilo vprašanje Tine ne pa ocenjevanje njene pismenosti .  

hedonist

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

16. okt 2012 11:28

hedonist, zgrešil si bistvo zetinega zapisa, ki ga je pravzaprav navdihnila Kotarca.

(aja, Kotarca, najbrž si mislila na limnol? )

lp

mzm

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. okt 2012 11:49

hedonist je napisal/a:

In kateri kuharski tečaj svetuješ Zeta ? To je bilo vprašanje Tine ne pa ocenjevanje njene pismenosti .  



hedonist

Nobenega! Ker sem prepričana, da si zna ali bi si naj znal vsakdo, ki razpolaga z internetom in ima dovolj veliko željo in interes po dodatnem izobraževanju najti stvar, ki njemu najbolj odgovarja. Ker navsezadnje se vse dogaja v nekem kraju, ob določenem času in po določeni ceni. Torej, so stvari, ki si jih pač zainteresirani najlažje poišče in se zanje odloči sam. Ker vsak sam ve kje živi in do kam se je pripravljen voziti, kdaj mu časovno odgovarja in koliko je za to pripravljen odšteti. A ne?

zeta

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

16. okt 2012 12:02

Pa še to. Me sploh ne moti, če se oglasi zaskrbljena mama, ki si denar verjetno služi nekje v proizvodnji ali kaj podobnega in vprašanje napiše pač v pogovornem jeziku. Se dogaja. Če pa nekdo napiše, da je gimnazijec oz. da obiskuje neko srednjo ali poklicno šolo ali pa da dela na takšnem in takšnem delovnem mestu, kjer pričakuješ, da so mu osnove pravopisa znane in v krvi, potem pa je moteče, res.

zeta

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. okt 2012 15:23

Se popolnoma strinjam s tem, kar je zeta (al ti to misliš ono jadrnico za enega, 425 dolgo???? Namreč, to je prvo, kar mi pade ob tvojem linku na pamet - kaj čem, zelo lepe urice sem preživela na eni takšni) napisala v svojem predpredzadnjem postu - citiram: Pri vsem gre bolj za to, da so željni pozornosti in jo iščejo na način, ki so mu dorasli. Ker običajno se vsaj nekaj odziva na takšno pisanje zgodi (konec citata). Podpišem - dvakrat .

lp

P.s. Tole bo zgledalo, kot da se norčujem, pa se ne, res ne - ampak bom povedala, ker vem, da bo padlo na plodna tla - dvakrat je v tejle temi pisalo "skropucalo" - v resnici je "skrpucalo".

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti