Kuhinja latinske amerike

matpre  

član od: 10.5.2005

sporočila: 7

tema odprta - 10. maj 2005 15:07 | ogledi: 1.845 | odgovori: 2

Rad bi preizkusil jed, ki so jo pokazali v oddaji Entrada - Kuhinje latinske amerike, pa si nisem uspel vsega zapisati. Gre za filane paprike na mehiški način (paprika, svinjina, paradižniki, česen,...) Prosil bi za popoln recept.

matpre

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. maj 2005 15:56

Lahko obljubim, da bom doma pogledala v mehiško kuharico in če najdem recept, ga pošljem. Mamamia mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. maj 2005 15:04

Evo recepta, kot sem ga našla v mehiški kuhiji, jedi se reče Chiles rellenos. Upam, da je to to, kar iščete. Potrebujete: štiri zelene paprike eno čebulo, dva stroka česna, pol kavne žličke soli, dva paradižnika, žlico rozin 400 g mletega mesa, 50 g sesekljanih mandljev, črn poper, sesekljane zelene olive (eno žlico) malo kisa, nekaj olja skodelico drobtin, dve žlici moke, jajce šest paradižnikov, sesekljan peteršilj, sol, poper, čili v prahu in banana za "podlago" Papriko v celem pražimo, dokler kožica ne poči, potem jo olupimo in odtranimo pecelj ter semena. Čebulo sesekljamo, česen stisnemo s soljo, paradižnika narežemo na drobne koščke. Semena odstranimo. Rozine operemo pod tekočo vodo. Na olju najprej opražimo čebulo in na potem še mleto meso, da lepo porjavi. Dodamo česen, mandlje, rozine, poper, olive, paradižnik in kis ter vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še nekaj minut. Z mešanico napolnimo paprike in jih povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih na razgretem, ne prevročem olju,ocvremo. Damo jih na toplo. Za "podlago" najprej pripravimo paradižnik - olupimo ga in zrežemo ter prepražimo na olju, dodamo začimbe in nekoliko dušimo, potem pa dodamo še na kockice zrezano banano. Prpemešamo, denemo na krožnik na to položimo ocvrte paprike. V upanju, da sem vam pomagala, vas lepo pozdravljam. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti