Čokolešnik-zdrav (vmesni) obrok ali ne?

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. nov 2012 22:33

Za čokolešnik ne vem, vem pa, da je v ZDA to že dolgo znano, pa kolikor vem, se tudi Jamie Oliver ukvarja s šolsko hrano, ki vpliva na vedenje otrok. Pri nas tudi v vrtcih in šolah jedo otroci še zelo dobro, zdravo hrano. Ni pa vsepovsod tako. Ravno Jamie je vložil blazno energije v šolanje šolskih kuharic, tudi otroci na začetku niso hoteli jesti sveže kuhane hrane. Kar dolgo je trajalo, da so nekatere šole kuhale po njegovih navodilih in rezultati so bili odlični.

 

naor

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

28. nov 2012 5:41

KAKŠNI DOBRI POZITIVNO TER SIMPATIČNI POGOVORI. Sem pa se seda res presneto nasmejal!! JOOOOOOJ, do solz, pri debati okoli čokota in angine 

Kako pa vam je všeč tale (podpiram slo.produkcijo kolikor je le možno) čokolešnik varianta od LUMPIJA? Sem pogledal vrednosti na embalaži, pa je veliko bolje kot pri čokolinutu ali čokolešniku.

Kako pa so vam všeč drugi LINOTI? Frutolino,Rižolino,Keksolino,Vanilino...

Rižolino je TOP, kar se tiče vseh sestavin.
Keksolino pa, tako pravijo, je ohoho, saj vleče na dobre fine maslene kekse. 

Težko se bo odločiti, pri takšni ponudbi. Nekaj me vleče nostalgija, nekaj pa navedba vrednosti na embalaži. Jejžeš, pa tele vrednosti, pa strupi pa vse vkup 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

28. nov 2012 8:21

 

Jaz sem zasledila, da tudi veliko športnikov je čokolešnik, kot lahko prebavljiv obrok, ki te napolni z ogljikovimi hidrati.

Obstajajo tudi variante, ki nimajo dodanega kristalnega sladkorja, lahko pa si bolj 'zdave' variante skuhate tudi sami (gres, topljivi ovseni kosmiči (npr. kolln), mlečen riž,...), le ne bodo gotovi v eni minuti, a potem točno veš, kaj si vanj zamešal.

 

trac

Merjinaa  

član od: 25.11.2009

sporočila: 102

28. nov 2012 9:05

Tudi moja otroka občasno jesta čokolino z mano vred :),  nista glih pretirana navdušena, ga pa te pa te jesta. Prakticiramo tudi koruzne kosmiče z malo dodatka- kakava, čokoladne kroglice, gres, mlečni riž. Rada imata tudi mleko in kruh- pa mami tudi :)

Od Lumpija še nismo probali. Rižolino in keksolino pa sem dala samo majhnemu otroku, pa nekak ni ostal na jedilniku.

Vem da ni ne čokolino ok, pa čokoladne kroglice, zato otrokoma poskušam dajati raznoliko  hrano.

LP

Merjinaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti