Kitajski hrustljavi piščanec z česnovo omako

luna24  

član od: 21.3.2005

sporočila: 1

tema odprta - 21. mar 2005 20:11 | ogledi: 16.324 | odgovori: 1

Zadnjič sem v kitajski jedla hrustljavi piščanec,kjer je bila zraven omaka, ki naj bi bila česnova. Ali mogoče kdo ve, kako se to omako naredi?

luna24

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. mar 2005 14:01

Na olju - najbolje mešanici sezamovega in belega, če nimaš rada izrazitega okusa samega sezamovega olja - prepražiš sesekljan česen. Olje naj ne bo prevroče, sicer česen hitro porumeni. Ko česen spusti aromo (meni je to eden najlepših kuhinjskih vonjev) dodaš omako, ki jo pripraviš v skodelici, in sicer zmešaš ostrigino omako, malo sojine omake, riževo moko (ali jedilni škrob, če riževe moke sicer ne uporabljaš) in malo vode. Vse to najlpše zmešaš s kuhinjso metlico, potem se moka oziroma škrob ne sprime v grudice. Omako malo premešaš, mogoče dodaš malo vode, če je pregosta, in to je to. Jed je najbolje pripraviti v voku. Najprej opečeš začinjeno meso, ga daš na toplo, pripraviš omako in vrneš vanjo meso, pa je. bom pa še pobrskala po kakšni kitajski ali tajski knjigi, pa ti pošljem še kak drug recept za česnovo omako. Pozdrav, mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti