Koliko želatine

Zvvr7a  

član od: 5.1.2005

sporočila: 36

tema odprta - 12. feb 2005 21:31 | ogledi: 2.450 | odgovori: 2

Koliko listov želatine naj dam v 0,5l smetane zA stepanje, da bo bolj čvrsta. Kako pa naj jo naredim?Škatlico od želatine sem zgubila in ne vem postopka na pamet.

Hvala

zvončica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. feb 2005 23:02

Kupi rastlinsko smetano od pomurskih mlekaren (v modri embalaži) pa ti ne bo treva komplicirat z želatino. lahko tudi mešaš rastlinsko in živalsko smetano. Smetana za stepanje se pa ne stepe preveč dobro - trapasto, ampak res. Probaj z modro, ne bo ti žal:) Sicer pa daj 1-2 lista želatine, če res hočeš želatino - najprej namoči v hladni vodi, zavri par žlic smetane, daj not ožeto želatino, premešaj, da se razpusti in v to vročo zmes zelo počasi prilivaj še hladno ostalo smetano. Če boš vročo zlila v hladno, bo želatina takoj zakrknila in boš imela samo grudice želatine in nič bolj trdne smetane. Ampak jaz bi na tvoje mestu res uporabila vsaj del rastlinske ali pa utrjevalec (samo streseš not, 1 vrečka na 1 sladko smetano), ker je bistveno manj kompliciranja:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti