jožefov vrelec

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

tema odprta - 2. feb 2005 8:36 | ogledi: 4.441 | odgovori: 3

Živjo!

Pred kratkim sem po televiziji ujela nekaj o vodi - slatini jožefov vrelec, žal samo zaključek odaje in to, da naj bi bila zdrava, da naj bi je uživali 3 dcl da dan, zaradi njene vsebnosti joda.

Zdaj pa upam, da vsaj kdo od vas ve kaj več ali, je ujel malo več odaje.

Pa me zanima, kje se dobi ta voda, oziroma ali je to voda iz merkatorjeve blabovne znamke - zdravo življenje? Ali jo imajo še kje drugje ( jaz je nisem zasledila)?

Zanimajo me tudi vaše izkušnje, jo uživate in seveda za kaj naj bi bila zdravilna, kakšne težave lajša,........

Pač nasploh več o tej temi !

Za informacije se vam že v naprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Rožica.

Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

2. feb 2005 9:30

To vodo ne pijem, je pa jod zelo pomembn pri pravilnem delovanju hormona ščitnice (tiroksina), Če je v naši prehrani premalo joda, ima ščitnica nenormalno povečano delovanje in napravi se nam t.i. "golša". Jod najdemo v morskih ribah, ribjem olju, mleku, jajcih, jodirani soli, in seveda mineralnih vodah bogatih z jodom. Če se ne motim je jožefov vrelec res iz blagovne znamke Mercator. Vodo črpajo na avstrijskem štajerskem. LP Saša Sasa Aleksandra Venturini

neva  

član od: 1.4.2004

sporočila: 9

12. mar 2005 18:15

Ja je iz Merkatorja in jaz je ne najdem več na policah svojega soseda. neva

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

12. mar 2005 23:31

Jep, Jožefov vrelec je Mercatorjev, najdeš ga lahko v tisti liniji izdelkov zdravo življenje. Glede tega o jodu pa drži. Kolikor sem pred časom brala v enem članku, je ta voda zelo primerna predvsem za tiste, ki imajo težave s ščitnico. Lani naj bi ena raziskovalka iz Radenske naredila doktorat iz tega, kako učinkovit je jod v mineralni vodi za človeški organizem. Predvsem naj bi dokazala, da je možno s pitjem vode, po kateri sprašuješ - Sicheldorfer oz. Jožefov vrelec - lajšati težave ljudi s pomanjkanjem joda. Vendar sem v enem članku prebrala, da naj bi bila varna in priporočena količina mineralne vode Sicheldorferoz. Jožefov vrelec za pokritje potrebnih količin joda pri odraslem človeku 200 mililitrov dnevno. Priznam, da ne poznam nikogar, ki bi od nje "čudežno ozdravel". Je pa zagotovo dobra, tako kot vse mineralne vode, ki jih pijemo pri nas. Mogoče pa je, da odvisno od tvojih osebnih potreb, učinkuje bolj ali manj.. Meni na primer najbolje dene voda iz Rogaške Tempel (pa naj bo za lažjo prebavo težke hrane, za kadar me daje želodčna kislina,...), moj brat pa od vedno prisega na Donat. Če imaš probleme s pomanjkanjem joda, je zagotovo vredno probat. Upam, da sem bila v pomoč. Deževen pozdravcek, Tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti