Pogostitev na otvoritvi !

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

6. maj 2009 10:53

Maš prav. Začetnica

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

6. maj 2009 11:22

Anomis je napisal/a:
Čao, Lahko pa narediš še čokoladni fondi ali celo tisti "vodnjak" s čokolado, kamor potem pomakajo sadje. V bazi pa imaš tudi jagode na palčkah, pomočne v belo in črno čokolado - to pa izgleda še bolj fantastično.
Uh, si ze predstavljam joint venture cateringa in kaksne bliznje kemicne cistilnice, ojej...:)))))) lp, proxima

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

6. maj 2009 11:34

Če smo že pri potici in slikarskih razstavah - iz prve roke vam lahko povem, da ni niti slučajno preprosto stopicati po razstavnem prostoru s kozarcem (ki ti ga skoraj obvezno ponudijo) v eni roki in kosom potice ali pa obloženim kruhkom v drugi roki in pri tem ostati kolikor toliko čist (brez drobtin po dekolteju) ... pa da pod tabo ne ostane še en kupček drobtin na tleh.

Mislim, da so za tak tip prireditve (kjer ljudje stojijo, se sprehajajo in ni na voljo nekih odlagalnih prostorov) najbolj primerni prigrizki, ki so veliki samo za en grižljaj, najbolj higiensko pa je vsekakor, da je vsak ta grižljajček (naj bo sadje, slano ali sladko) v svojem "minjon papirčku" ali pa naboden na zobotrebec.

Tudi potica je čisto OK, če je le postrežena v primerni obliki (mini potičke za največ dva grižljaja - razen, če so na voljo krožniki).

Za moj okus ni nič bolj ogabnega kot napol pojedeni kruhki, na pol popiti kozarci in zmečkani prtički, odloženi na podstavek skulpture, okensko polico ali na mizico z razstavnimi katalogi, ker "kulturni" obiskovalec s prepolnimi rokami pač ni "zmogel" slediti razstavi in pogostitvi hkrati. Pa se to ni dogajalo samo v naši bivši vaški galeriji, dosti podobnih prizorov sem bila deležna tudi v prestolnici, ko smo se študentje redno udeleževali vseh mogočih bolj ali manj eminentnih otvoritev, tudi takih, kjer se je od kulturniške in politične "smetane" kar lepilo po tleh.

 

Mojca

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

6. maj 2009 11:43

Vsem hvala za ideje. @Začetnica, nekaj takega sem iskala, pa sem obupala pri iskanju, ker sem dobila razne dekoracije izdelane iz sadja, ki so potem samo za gledat. Nisem pa se spomnila na Fruit platters. Super. @ Venedila, kar se tiče grozdja imaš prav, ampak lepo barvo dopolni sadje. Ali mi mogoče priporočaš še kakšno drugo sadje ? @ Anomis, hvala za idejo, bom nekaj nabodalc pripravila, pa mogoče prvi košček sadja pomočila v čokolado. Pomakanje na sami pogostitvi pa se mi zdi too much oz. že preveč. Gre za pogostitev po koncertu klasične glasbe ob neki priložnosti. Mislim pa da sem sploh prva, ki bo pripravila sploh še pogostitev ob taki priliki. Meni se pač zdi, da paše po koncertu spregovoriti kakšno besedo, predvem bodo to želeli storiti z izvajalcem in je malo čudno, da je to pol kar na nekem hodniku. No zato sem se tudi tega lotila in me že sedaj sekirajo, da pretiravam. @ Začetnica , tudi mi bomo imeli potico, ampak potratno, ki se jo da zrezati na manjše kose. LENČA http://www.moj-album.com/uredi/lencaa/144316

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

6. maj 2009 11:51

Uh potratne pa ne maram. Glej saj ni moje mnenje sveto... Želim pa čim bolj uspešno izvedbo, tako koncerta kot "after party-ja". Začetnica

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

6. maj 2009 12:08

Potratna potica je najboljša potica EVER!!!! :)

Aja MamaF, ne gre za slikarsko prireditev, prvi post je iz leta 2005, hehe (malo te špikam :)))

Lenča, ti bom nekaj natipkala še na ZS.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

6. maj 2009 13:12

Na takih prireditvah se ima polento v koščkih, obloženo s pestom in podobnimi namazi, čez naboden zobotrebec, seveda ne lesen, : ) Mousse, bel v plastičnem kozarčku, čez prelita jagodana omaka, noter plastična žlička. Čokoladni mousse gor pa prelito čokolado. Totalno zažge, gostje imajo v rokah, kozarček odložijo v smeti. Sadje, jagode in kosi svežega ananasa potopljeni v čokolado, ohlajeni in nabodeni na zobotrebec, spet, ne lesen, : ) Klasični kanape kruhki, obloženi z namazi, kaviarjem, pršutom, to se vse nabode na zobotrebce, ga gostje lahko vzamejo in jejo. Res je nerodno med vsemi ljudmi s kozarce, kako publikacijo, zloženko v roki, pa še kaj jest... In potem to odlagat kam, če ni že predviden kak pladenj, da se odloži kozarce... lidka [sonce]

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. maj 2009 13:19

lidka, kdaj greva na kako tako šmensi otvoritev? To s polento je meni izredno všeč.

Loni Makaroni

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

6. maj 2009 13:58

Hja, lani si eno tako zamudila, sej sem ti rekla, če greš... In ketering je bil ornk na nivoju tam, sem bila kar presenečena... lidka [sonce]

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti