Valentinovo

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. feb 2011 9:52

Uau bannanna... hudo čeprav je samo hrenovka in jajce JanisJoplin

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

11. feb 2011 10:44

limnol je napisal/a:
Če je že za Valentinovo, potem mora biti nekaj, kar je VAMA najbolj všeč, pa četudi so hrenovke in krompirjeva solata, ker ta glavna stvar tako ali tako ne bo na krožniku, a ne? Ker če bo višek večera naboden na vilicah, potem tako Valentinovo ni pol hudiča vredno in naj ga kar obdržijo tam, od koder se je sem privleklo. Uživajta! Sonja
Tole je pa ćisto tako kot je napisano. lp Vesna

neznan uporabnik

14. feb 2011 8:02

Vsem, ki jim je današnji dan nekaj posebnega, želim veliko

 

 

Prvi maj bo pa tudi še prišel na vrsto

japaja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. feb 2011 9:31

Mi smo odvalentinovali kar včeraj . Moji so me zaprli na teraso , sem morala roštilj pripravit, oni so se mi skozi panoramsko steno smejali, z možem na čelu,  jo tu in tam odprli in mi dali koazrec vina  ... Več krat kot so jo odprli, bolj mi je bilo vseeno  da so oni na toplem jaz pa zunaj sama pečem.

No, potem je bilo pa čisto zabavno pri mizi.

 

Mamamia

mamamia

atos  

član od: 30.10.2008

sporočila: 105

14. feb 2011 9:54

Naj bo danes cel dan sreča v vašem srčku. Happy valentinčka želim! Radi se imejte! atos

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

14. feb 2011 10:03

atos je napisal/a:

Naj bo danes cel dan sreča v vašem srčku.
Happy valentinčka želim!
Radi se imejte!


atos

Kaj pa včeraj, pa jutri, pa pojutrišnjem.....

rrr

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. feb 2011 10:24

tejčika je napisal/a:

Ima katera kako idejo za bolj enostaven jedilnik? Nimam dosti časa,pa nisem izkušena kuharica.

Razmišljala sem,da bi pripravila ajdovo kašo z jurčki za predjed,kaj pa bi bila glavna jed? sladica mogoče  čokoladni sufle? Vesela bom kakega predloga. 



tejčika

 

Poleg tega, da se v popolnosti strinjam s tistim, kar je napisala moja draga limnol....

Ne morem kaj, da ne bi tule servirala še nekaj dodatnih ženskih modrosti (tejčika, ko boš v letih, kot sva medve z limnol, se boš mnogo manj sekirala, pa še seks bo boljši, ergo, ni za obupat...)

1. Če se že gremo Valentinovo  v kulinarični obliki, potem naj gre za neko afrodiziačno hrano, da bo potem še kaj akcije. Skratka, hrane ni veliko, fazon je v tem, da ravno nekaj apetita vzpodbud in that is it. Ne pa se nekaj basati s hrano, ki funkcionira kot klej za črevesje. Ker potem ni akcije (razen, če spada čohanje po trebuhu pred tevejko v "akcijo").

2. Če še nisi izkušena kuharica - potem, za božjo voljo, pridobivaj izkušnje v navadnih dnevnih v letu. To pa za to, da boš dobila kilometrino. Da ne bo potem večne drame kakih petkrat na leto, ko so prazniki takšni in drugačni. Lepo uredi mizo za obed vsak dan, poskušaj z recepti on daily basis, pa bo počasi šlo.

3. Glede Valentinovega - meni je to bolj praznik, da se spomnimo, da so važne male pozornosti in da je važno, da partnerja/partnerko vsak dan znova malo osvajamo. Ker, ko se v partnerstvu začneta jemati en drugega kot "zdravo za gotovo", v smislu, "imam ga/jo, saj ne more brez mene, ergo tudi jaz ne bom sama/sam", takrat gre partnerski voz ponavadi po hribu dol v prvi jarek in potem se ga ne da vedno lepo potegniti ven. In sedaj (ko se vendarle približuje pomlad in "Valentin ima ključ od korenin") je pa pravi čas, da se bolj na osvajalne veščine koncentriramo, ne?

4. Tudi se mi zdi, da mlad moški v zvezi, ki je soočen s tem, da "mora praznovati Valentinovo" in vidi svojo partnerko, kako s preveč treme dela večerjo in kako polna pričakovanja čaka, da bo hrana pohvaljena....pa če bi bila jaz dedec, bi iz take zveze bežala kot bi me noge nesle.

5. Tejčika in ostale mlajše ženske - kuhajte kdaj drugič. Za Valentina bodo pikantni siri, rozine in vinček čisto zadosti. Pa kakšna čokolada tudi. Glavno da vse skupaj servirate v kakšnem bolj prozornem oblačilu (vseživljenska modrost moje mame: če hočeš kaj doseči, obleči kaj bolj prozornega, gre precej lažje).

6. Moški, ki so vas vredni, bodo za dneve, ki vam veliko pomenijo (ker Valentinovo pomeni nekaj predvsem puncam in trgovcem), kuhali vam. Pa tudi če ne znajo in drugače sploh ne kuhajo, oziroma pridejo največ do nivoja špagetov s tuno. In ne bodo pričakovali, da boste vse pojedle, ker je bila kuha itak samo forplay. In želim vam, da imate take moške ob sebi. Drugače je itak brezveze in je bolje biti sama kot pa v slabi družbi.

Vendelina jr.

atos  

član od: 30.10.2008

sporočila: 105

14. feb 2011 10:24

Ja sigurno, vse dni, ampak včasih kar pozabimo na to... Torej, naj bo VALENTINČEK vsak dan atos

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

14. feb 2011 10:25

"Svet Valentin ma ključ do korenin"!!

...ostalo pa.....kakor komu drago.

lp

 

mzm

kozamurnik

sporočila: 2311

14. feb 2011 10:32

limnol je napisal/a:
Če je že za Valentinovo, potem mora biti nekaj, kar je VAMA najbolj všeč, pa četudi so hrenovke in krompirjeva solata, ker ta glavna stvar tako ali tako ne bo na krožniku, a ne? Ker če bo višek večera naboden na vilicah, potem tako Valentinovo ni pol hudiča vredno in naj ga kar obdržijo tam, od koder se je sem privleklo. Uživajta! Sonja
Dobro povedano! Mene najbolj moti pretirana skrb trgovcev do tega koliko imamo koga radi, pa kako mu to najbolje dokazati. Z njihovimi izdelki jasno. Kot da se ljudje, preden so na dan privlekli ta praznik, niso imeli radi? Morda celo bolj, ker jim je bil na prvem mestu človek in ne materialne dobrine, pa stres, kako narediti dober vtis in kar je podobne navlake. Jaz sem včeraj dobila v dar prvi dve kronici in sem bila najbolj vesela "Valentinca" na tem svetu. Upam, da bo tudi jutri tako, pa še kakšen povsem navaden dan. Se strinjam, ribaracarak. Tistim, ki praznujete, pa lep praznik. murnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti