Jedi po svetu

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

10. jun 2011 8:40

Mamamia, pa me bi ti kdaj izdala kašnega kuharskega priročnika oziroma zbirko jedi z vsega sveta ? Fotke maš izjemne, spomine tudi tako da ostane edino , da se vsedeš in zadevo urediš ter izdaš. Jo naročim že zdaj.

lp

hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. jun 2011 9:35

Ja,a hedonist, saj se mi nekaj motovili po glavi. Letos se nadejam še posebej dobrih fotk, saj sem se "osrečila" z novim fotoaparatom, pa tudi destinacija ni ravno množična in kulinarika tistih držav še tudi ne svetovno znana.

 

Sem pa pred časom začela delat eno serijo člankov o kulinariki posameznih držav, je izhajala v enem slo tedniku, ampak je potem začelo zmanjkovati časa da bi izpeljali čisto do konca. Ampak kaže, da bom v jeseni nadaljevala, saj sem dobila pomoč in dve bova lažje zmogli.

 

Trixi, kot so ti že drugi napisali: Grčija ni eksotična glede hrane, v hotelu si lahko povsem brez skrbi, da se tudi za tvojega triletnika ne bi našla hrana, ki jo ima rad. V hotelih se zavedajo, kaj pretežno želijo evropski gostje, tako da ustrežejo temu povpraševanju, tisti, ki želijo kaj bolj pristnega, pa se podajo v manjše vasice, turistično ne preveč obljudena področja in iščejo vaške gostilnice, kamor zahajajo pretežno domačini.

Sicer sama v Grčiji še nisem bila, kar sem napisala glede hotelske hrane je itak zbnačilno za vse turistične destiancije, drugi del pa sem pvozela po pripovedovanju mojih bližnjih, ki že štiri leta zapored odhajajo v Grčijo, vedno na drug otok. Vzamejo apartma, najamejo skuterje in se vozijo naokoli, v apartma pridejo samo spat. Je pa res, da so njihovi otroci že večji.

 

Pozdrav, mamamia

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. jun 2011 9:38

Pa kje najdete hotele s štiri zvezdice in naprej?  Še štiri zvezdice ne najdem, naprej pa sploh nič, pa tudi ne vem če je tam hrana kaj užitna.

Pa drugač, najboljše se je v " bznicah " kje jedo domačini. Zvezdice in podobna sranja so za prepotentne dekadentneže, ki se čutijo nekaj višjega od lokalnega, domačega prebivalstva. V takšnih oh in sploh hotelih, dobiš dunajca, pomfrit in vse ostalo, kaj se dobi vsepovsod po svet in je čist enako. Kot je en rekel ( no, pa naj povem: moj sin ) za Maroko: bolj je slaba videti restavracija boljša je harira ( ena njihova jed ).

ežoj

neznan uporabnik

10. jun 2011 9:54

Hehe, kolega Ežoj, maš čist prav. Najbolše se vsepovsod je v pajzlih al pa na uličnih štandih. Jaz osebno sem veliko potoval in kakih kulinaričnih presežkov v hotelih 4+ zvezdice nisem nikjer doživel. Al pa mogoče bi lahko na prste ene roke naštel. Sem pa najbolje vedno jedel ali v lokalnih pajzlih, po tržnicah al kakorkol drugače se od države do države imenujejo in, če sem imel srečo pri domačinih doma. V hotelu pa skoraj nikdar. Je pa dober hotel, če imaš malega otroka vsekakor najbolj komot pa ziher varjanta.

Drugače grška kuhinja ni mastna. Več al manj je tam veliko zelenjave,zelenjave in še enkrat zelenjave, meso,ribe,blage začimbe,jogurti od a do ž... skratka preprosto,okusno in zdravo.

Skratka Trixi,nič se bat glede tega. Raje si z možem al partnerjem, ko otrok zaspi privoščita kak liter al dva vina v kakem lokalnem pajzlu. In seveda uživajte.

 

Multivitamin

multivitamin

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

10. jun 2011 9:57

Ežoj,

Najboljšo ribo sem jedla v ... beznici (beseda gostilna, kaj šele restavracija bi bilo močno pretiravanje).

Pica v Italiji ... velja enako. Kebab v Turčiji ... še dolgo bi lahko naštevala.

sonci

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. jun 2011 10:26

Itak, da se najbolj je tam, kamor zahajajo pretežno domačini, pa čim dalje od množičnega turističnega trušča.

Samo ni vsak za tak način potovanja ali preživljanja dopusta, še sploh, če so majhni otroci v družini. Sicer se da tudi z majhnimi otroki na tak način potovat in prehranjevat, ampak moraš biti tip za to.

Mi nikdar nismo dopustovali v hotelih, tudi na potovanjih smo v hotelih spali bolj izjemoma, hrana je bila pa vedno zunaj, ulica, domačini, stranske ulice. No, včasih tudi kak turistično obljuden lokal, nič ne rečm, da ne, pa sredi Azije sta otroka včasih tudi špagete in pomfrit jedla, ampak to so bile bolj občasne kombinacije. Nam je pač lokalna kulinarika sestavni del spoznavnja navad nekega okolja, zato smo se vedno temu primerno tudi prehranjevali. In osvojili veliko različnoh okusov, ki jih skušamo posnemati tudi doma, kolikor se pač da.

 

Jaz pač ne bi mogla preživet dopusta na kakem tropskem otoku, a hodit na kosilo in večerjo v "biergarten" ali "wiener schnitzel restaurant".

 

In zato se toliko bolj veselim letošnje poti in spoznavanja nečeda novega.

Mamamia

 

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jun 2011 14:05

ežoj je napisal/a:

Pa kje najdete hotele s štiri zvezdice in naprej?  Še štiri zvezdice ne najdem,

ežoj

Al si ti čuden, no! Mal u luft poglej, pa jih boš videl na milijarde, ne sam štiri.Jaz jih zmeri vidim, ko spim v hotelu Prepih - ups, v hotelu z milijardo zvezdic.

lp

cervus

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

10. jun 2011 15:09

Ežoj, se čisto strinjam s tabo, najbolje se je tam, kjer jedo domačini. Oz. tam, kjer je najdaljša vrsta na ulici :)))

 

 

Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti