Zajbljev caj

Mygrace

sporočila: 6506

27. sep 2012 17:04

Če bi dotična te svoje gravže zase zadržala, ne bi bil nihče kaj dosti prikrajšan, menim...

Ne vem, zakaj tako rada uporablja besedo "gravž"? Le kje jo je pobrala?

 

 

                                    

 

 

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. sep 2012 17:29

sočutje, Gracie,

ali imaš slab dan, ali bo pa res treba odpreti kujalnik iliti večno mlado temo (kot je predlagala špagon) "Zakaj imam rad(a) Vandelino". 

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

27. sep 2012 17:44

Jaooooooooooooooooooo, no! Limnolček, če bi ti skoz kr neki o enih gravžih nakladala, bi isto napisala, noooo.....

Se pač ne spodobi goflati o gravžu, če gre beseda o živilih, invalidih, živalih, ljudeh...Če se nekomu nekaj gravža, naj svoj problem prebavi kje drugje.

 

Bistveno lepše in bolj kulturno je pisati o tem, kaj je dobro. Slaba stran življenja je že itak dovolj močna, torej moramo ojačati uno ta boljšo, nenagravžno.

Tako da ob tej priliki svetujem dotični, da trenira prijaznost, ker tisto drugo plat ima že tako ali tako zabetonirano v sebi.

 

Ne razumem, kaj imata kujalnik in in špagonin predlog pri vsem tem?

 

In če parafraziram tistega znanega filmskega nevrotika: Če jaz nekoga ne maram, to še ne pomeni, da je ta nekdo krasen človek.

 

Mygrace

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. sep 2012 18:12

rimljanka je napisal/a:

gnetilec je napisal/a:

V knjigi dr. Breuss-a "Zdravljenje raka in levkemije", je pojasnilo o žajblju.

Kdor vsak dan uporablja žajbljev čaj, ne ve kaj je bolezen.

 ...

 

Kdor si tole upa vehementno trditi, je ali zelo naiven ali zelo neodgovoren. Žajbelj ni tako nedolžen, sploh ne ob stalni uporabi.



rimljanka

Sama imam eno zanimivo izkušnjo z uživanjem večjih količin žajbljejevega čaja - zastrupitev v bistvu.

Enkrat je v študentskem domu razsajala neka viroza, dosti nas je bilo "povoženih" (pa ne od žuranja), mene pa je začelo še grlo boleti. Zato sem si skuhala čaj iz žajbljevih listov, malo grgrala, še več pa pila ...
ker tudi običajno pijem precej velike količine tekočine dnevno, tudi tokrat ni bilo drugače, le namesto vode ali kakega drugega čaja, sem si kuhala pač po liter žaljbljeveda dnevno. In to verjetno dvakrat dnevno.

Ne sprašujte, kako je "napredovala" moja "viroza". Groza ... po treh dneh sem bila vsa "končana", ves čas mi je šlo na bruhanje, vrtelo se mi je, počutje za umret, a jaz sem vse skupaj pripisovala - gripi. In se "zdravila" z žajbljem

Končno sem se odvlekla k zdravnici (ker je bilo stanje samo slabše in slabše), ji med drugim omenila tudi pitje žajbljevega čaja in ko je slišala, kakšne količine ga spijem, je skoraj s stola padla

 

Lepo mi je razložila, da je moja "gripa" morda res ena mala virozica (v štartu), da pa gre v glavnem za zastrupitev zaradi predoziranja z žajbljevim čajem

 

Vsakodnevno uživanje tega čaja ni za zdravega ali prehlajenega človeka problematično, dokler ostajamo pri skodelici ali dveh dnevno ...

Mojca

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. sep 2012 18:37

Nisem ljubiteljica čajev, pa še mama je govorila, da je čaj pobarvana voda in to s takim glasom, da si vedel, da tudi njej ni ljuba ta pijača. Le kamilica je bil napitek za vse težave, pa še tega smo pili le občasno. Zdaj, v srednjih letih pa le pijem malo več čaja. In moji sovrstniki, sotrpini tudi. Potem izveš tudi, da pitje čisto nedolžnih čajev ni priporočljivo v velikih količinah in da je treba menjati čaje. Vse v zmernih količinah in po pameti. Tudi pobarvano vodo.

 

naor

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. sep 2012 18:43

Gracie, svet v resnici ne bi bil nič na slabšem, kvečjemu na boljšem, če bi ti obdržala 99% svojih doneskov zase. Ne samo na tem forumu, temveč vobče.

Vendelina jr.

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

27. sep 2012 19:20

Prosim, da ostanete v temi, sicer bodo zapisi, ki niso v kontekstu teme, izbrisani. Hvala, ker boste upoštevale prošnjo.

te.jcika  

član od: 17.8.2010

sporočila: 165

27. sep 2012 20:55

Uh jaz vedno ko imam angino grgram žajbljev čaj čeprav jepomaga. Pomaga mi tudi, če imam vnete dlesni....

te.jcika

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

1. okt 2012 5:49

Jaz delam vsako jesen žajbljev liker. In ko nastopijo viroze ga delim na "recept".Tu je nekaj dobrih idej, kako ga pripraviti:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1089

Pri rabi zelišč je pa tako, da vse kar je preveč, ni dobro...zato je dobro imeti nekaj zelišč v rezervi za hude čase. Žajbelj, pelin,rožmarin, sivka...uporabim samo po potrebi. 

 

jovita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti