Jakobove školjke / pokrovače

Sasha  

član od: 23.11.2003

sporočila: 11

tema odprta - 17. dec 2004 13:19 | ogledi: 5.047 | odgovori: 1

Mi lahko mogoče svetujete kakšen recept, ki bi med drugim vseboval jakobove školjke (poleg drugih morskih sadežev npr.)?

Rada bi pripravila predjed, ki bi vsebovala zgoraj napisano, samo nimam nobenega PREIZKUŠENO dobrega recepta...

Saša

Temo je spremenil(a) Sasha dne 17. dec 2004 13:19:50

Temo je spremenil(a) Sasha dne 17. dec 2004 13:20:11

janmasa  

član od: 12.12.2003

sporočila: 78

18. dec 2004 22:35

Sasa, jaz Jakobove pokrovace (capesante) delam gratinirane, kot predjed, oz. kot toplo predjed - s testeninami. Gratinirane: za to potrebujes sveze cele pokrovace (s skoljko vred) Skoljko ocistis, tako da ti ostane samo beli in oranzni del "mesa". Uporabis tisti globlji del skoljke, vanj das "meso", pokrijes jih z zmesjo: drobtin, petersilja, malo soli in popra, malo olivnega olja, tako da lepo zmesas.Na koncu das na vsako skoljko malo masla. Vse skupaj das v pecico 8lahko na grilj), tako da se lepo gratinira, pribljizno 10 min. Glede kolicine - 1-2 skoljki na osebo, odvisno kakp nadaljujes pojedino. S testeninami: tukaj lahko uporabis tudi zmrznjene ze ociscene skoljke (jih dobis v Mercatorju, v ribarnici) Jaz za 2 osebi uporabim 3 skoljke. V kozico dam olivno olje, na hitro poprazim na drobno narezan: korencek, steblo zelene in cebulo. Zraven dam 1 strok cesna - celega, tako da ga lahko potem odstranim (samo za okus). Dodam skoljke narezane na koscke (ne premajhne), zalijem z malo belega vina in pustim, da izhlapi - pribljizno 7-10 minut. Dodam sol in poper po potrebi. V to omako zmesam testenine. Upam, da sem ti kaj pomagala. Oba recepta sta preizkusena in pogosto uporabljena. Jaz teh skoljk ne mesam z drugimi morskimi sadezi, ker se mi zdi skoda - da ne izgubijo svojega neznega okusa. LP Masa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti