Antibakterijski hladilnik, cona 0...

mariza  

član od: 29.4.2004

sporočila: 12

tema odprta - 30. nov 2004 9:19 | ogledi: 9.781 | odgovori: 10

Živjo,

Kupujem hladilnik (hladilnik+ zmrzovalnik) in lepo prosim za vaše mnenje oz. kakšne imate izkušnje.

Proizvajalci zadnje čase ponujajo vse mogoče novosti pri hladilnikih: svežo cono, cono nič, antibakterijsko notranjost, no frost, dva kompresorja...

Kakšne imate pa vi izkušnje, kaj je res dobro imeti, kaj so pa samo "priporočila prodajalcev", da lažje in dražje prodajo izdelke?

hvala za mnenja in lep pozdrav

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

30. nov 2004 11:26

Sama sem ga kupila pomladi in sem z njim zelo zadovoljna. Gledala sem predvsem na to, da ima zamrzovalnik spodaj - zaradi boljše preglednosti, nulta cona pa se mi zdi nekaj najboljšega. Meso ostane sveže cel teden, ker je temp. ravno na meji zmrzovanja. No frost je tudi v redu, ker ni v zamrzovalniku nič "snega" in ledu. Pri starem samoodtajavalnemu hladilniku je bil tak sistem, da je zadnja stena hladilnika zmrzovala, potem pa se je led utekočinil in polzel na dno skozi luknjo in ven v posodico zraven motorja, kjer je zaradi toplote voda izhlapevala. Pri novem tega ni več, ampak so na zadnji steni šobe, ki obvzemajo vlago.

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

3. jun 2011 8:11

Pozdravljeni!

Obujam staro temo, ker me predvsem zanima, kako se vam obnese t.i. nulta cona v hladilniku. V roku par dni se moram odločit ali ja ali ne, ker je kuhinja že naročena, lahko pa še spremenim model vgradnega hladilnika.

No, in bolj kot razmišljam o tem, težje se odločim. Po eni strani se mi zdi super za kakšno zelenjavo, sadje, sploh ker nakupujemo tedensko, po drugi strani pa si ne predstavljam, kako ješ jabolko ohlajeno na 0 stopinj!? Poleg tega pri velikosti hladilnika, ki jo mi potrebujemo, nulta cona zaseda skoraj tretjino hladilnika (60l od 193l). Če bi imel predal samo 30l bi si še mislila, ah pa daj, za kako malenkost bo dobro, tudi če nam kasneje ne bo všeč, tako pa...

Dajte prosim napisat svoje izkušnje, je pri kom nulta cona zgrešen nakup ali pa si brez tega hladilnika sploh ne predstavljate več?

Aja, minus za nulto cono se mi zdi tudi, da ima enako visok vgradni hladilnik za več kot 30l večjo prostornino!

Hvala!

piščanec

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

3. jun 2011 9:16

Imam cono 0 in se mi zdi super. Zame to zanesljivo ni bila zgrešena investicija - je pa res, da imam prostostoječi hladilnik, kjer je vseeno, če je za par prstov višji ali nižji, pri vgradnem si seveda omejen s prostorom.

Lep pozdrav,

Sonja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

5. jun 2011 9:48

Jaz sem tudi pred nakupom novega hladilnika z zamrzovalnikom.Ker je moj star že 10 let, se bom tudi tokrat

odločila za najnovejši model, ki se trenutno prodaja. Konec koncev bo investicija za nadaljnih 10 let. Tako si vsekakor želim model, ki ima no frost tako hladilni, kot zamrzovalni del in tudi nulto cono. Kupovali bomo prostostoječega saj nam velikost ne predstavlja problem. Pravzaprav je bolje, da je večji. Tako bo tudi torta dobila svoj prostor in kopica pijač poleti.

Predvsem pa bom izbrala dva kompresorja, varčni model in kar je še zelo pomembno pri izbiri- plastika v hladilnem in zamrzovalnem delu. Tokrat imam sicer Gorenjevega z steklenimi policami, ampak sama plastika je trda in mi je že večkrat počila, pa tudi zelo občutljiva je na prijem. Tako sem jo že večkrat menjala, zato bom v bodoče izbirala med modeli z bolj mehko plastiko.Zelo priročni mi je tudi digitalni display z temperaturami, tako vsaj veš, da ti temperatura ne pade, če so vrata slabo zaprta.

Zelo všeč so mi tudi modeli, ki imajo v zamrzovalniku fiksne predale.

Pa še en nasvet je dobrodošel. Če boste menjala odpiranje vrat po nakupu prosim to storite z pooblaščenim serviserjem, ki naj vam izda potrdilo o storitvi. Meni se je namreč zgodilo, da vrata niso bila dobro pritrjena in so enkrat med odpiranjem padla name in še vsa vsebina iz vrat. Podobno se je zgodilo tudi pri mojemu bratu.

Upam, da se vam z nasveti pomagala.

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

6. jun 2011 8:08

limnol, Trixi, hvala za vajine izkušnje in mnenja, ker je pa danes zadnji dan, se moram resno odločit. No, odločitev je padla za hladilnik brez nulte cone, predvsem zaradi dodatnega prostora, ki ga pridobimo, ker smo s prostorom za hladilnik pač omejeni. Če je za sadje in zelenjavo že sedaj zadostoval navaden star hladilnik (ki pravzaprav še komaj dela), bo z novim verjetno samo boljše.  

piščanec

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

6. jun 2011 9:36

Hvala tudi za izkušnjo na ZS, sem jo videla malce kasneje (ne pa prepozno!) ampak ostajam pri taki odločitvi. Ko pomislim, kakšne težave imam sedaj, ko hočem shranit lonec juhe ali pa imam torto v hladilniku, vidim, da je ta hip bolj pomembno, da ima hladilnik dovolj prostora. V naslednji kuhinji pa upam, da bo prostor tudi za te novodobne funkcije!

piščanec

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

6. jun 2011 10:50

piščanec je napisal/a:

Hvala tudi za izkušnjo na ZS, sem jo videla malce kasneje (ne pa prepozno!) ampak ostajam pri taki odločitvi. Ko pomislim, kakšne težave imam sedaj, ko hočem shranit lonec juhe ali pa imam torto v hladilniku, vidim, da je ta hip bolj pomembno, da ima hladilnik dovolj prostora. V naslednji kuhinji pa upam, da bo prostor tudi za te novodobne funkcije!



piščanec

Pogosto slišim, da imajo ljudje probleme pri shranjevanju juhe  v hladilniku. Najbolj preprosta rešitev je precejeno in ohlajeno juho preliti v steklenico/e. Te lahko dobro zaprte hranimo  v vratih hladilnika ali tudi v zmrzovalniku brez nevarnosti razlitja.

nola

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

8. jun 2011 16:32

Nola, to pa je super ideja- juho v vrečko. Jaz jih v zamrzovalnik dam kar v vrečke, zavzamejo najmanj prostora.

Sicer pa je vse odvisno koliko je družinskih članov. Nas je 5 in bi komot imeli ameriški hladilnik....

Sploh, ker mi je mami včeraj dala 5 glav solate....

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

8. jun 2011 22:04

Jaz jo dam v steklenico, ne v vrečko. To pa zato, ker mi je potem, ko jo odmrznem lepo pri roki in mi ne dela napote v hladilniku. Pogrejem je sproti toliko, kot je rabim.

nola

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

9. jun 2011 16:40

Oh, nola sem se zatipkala. Seveda sem mislila steklenico. Je res dobra ideja!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti