Presna hrana

micena  

član od: 26.7.2004

sporočila: 1

tema odprta - 26. jul 2004 19:24 | ogledi: 3.557 | odgovori: 1

zivjo!

jaz sem se pa odlocila da bi se zacela prehranjevat z presno hrano in sem tudi ze veliko prebrala o tem (samo na internetu). no zanima me ce je kdo od vas ze prakticiral to vrst prehranjevanja?

no ce je kako se je obneslo, ali je bilo tezko zdrzati, ali ste kaj shujsali po tem??? torej vsa mnenja so dobrodosla!

darka jovanovic

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

27. jul 2004 9:05

Pa smo spet pri hujšanju. Na kulinariki je o tem, o prehranjevanju v raznih rubrikah dovolj napisanega. Hujšanje je samo rezultat, posledica za nas pravilnega delovanja organizma in s tem tudi presnove, ki je najbolj samosvoj proces v organizmu, nagnjen k ignoranci splošno potrjenih spoznanj. To kar nekomu koristi, drugemu mogoče ne......Namen za nas pravilnega prehranjevanja je očistiti organizem strupov, ki so kisline, nato v organizem ne vnašati s hrano teh snovi (konservirana, industrijsko pripravljena hrana z raznimi dodatki in E faktorji....). V presni hrani rastlinskega izvora so snovi, struktura in razmerja le-teh za celični metabolizem najlaže dosegljiva (nanokoloidi). Nekatere nujno potrebne snovi pa dobimo le v hrani živalskega izvora npr. esencialne aminokisline, zato predlagam še kanček mesne hrane. Potem je pomemben transportni sistem, ki snovi prinaša v organizem in iz njega...Kri, ki opravlja to funkcijo, je 50 odstotno sestavljena iz vode in če je ta neprimerna, nekompatibilna s telesnimi tekočinami, je tudi rezultat boj pičel...Z dihanjem v organizem dobivamo do 7x več "hrane", z gibanjem pa strupe, proste radikale učinkoviteje odvajamo....Optimalna teža je za vsakega od nas samo posledica in rezultat metabolnih procesov in vstopnih surovin. Skozi zgodovino se pač estetski kriteriji spreminjajo, pomembno je le naše počutje. Presna hrana je najbližja človekovemu načinu prehranjevanja. Bojan Kokot

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti