Prosim za vaše mnenje...

mava  

član od: 17.12.2020

sporočila: 62

tema odprta - 7. jul 2022 17:52 | ogledi: 1.646 | odgovori: 20

Lepo bi prosila za vaše mnenje.Smo v večstanovanjski hiši in na hodniku je večje okno,ki ga lahko odpiramo ali zapiramo glede na vreme.Moje vprašanje se glasi ali je vam to v redu,če bi  sosed(ima tri okna,ki jih lahko v stanovanju odpre,ampak jih ne) na široko imel svoja vhodna vrata odprta in odpiral okno v hodniku,ter zračil iz svojega stanovanja neprijetne vonjave ki se širijo po hodniku.((((((

mava

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

7. jul 2022 18:08

  Nisem še doživela, da bi kdo to delal v bloku, se pa spomnim, da se je soseda pred leti  opravičevala, ker je res morala odpreti vse na stežaj, ker se ji je na štedilniku nekaj zažgalo. Pa saj lepa beseda vedno lepo mesto  najde, no včasih tudi več ne. Enostavno mu ti in ostali stanovalci povejte, da to ni ravno v redu, kar dela , oz. mu recite, da nikogar v bloku ne zanima, kaj se pri njih kuha. 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Sporočilo je spremenil(a) johana dne 7. jul 2022 18:08

mava  

član od: 17.12.2020

sporočila: 62

7. jul 2022 18:51

Hvala za odgovorSem že mislila,da sem mogoče jaz tista "ta tečna".-:)))To popolnoma razumem,da se na štedilniku kaj zažge ali karkoli drugega,da se potem vse prezrači.Tudi to je res,kar ste napisala,da v zdajšnih časih tudi lepa beseda ne pomaga več..V tem je tudi hec,ker smo edini Slovenci v hiši ostali so iz Bosne in nobeden od sosedov mu ne bo rekel,(normalno da ne ,da se ne bo kdo komu zameril)edino jaz bom tista ,ki mu bom morala lepo povedati,kako in kaj.Užaljen bo pa kakor,da bi ga v tri krasne poslala.))

mava

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

8. jul 2022 6:55

Pri nas se najdejo taki posamezniki, a me ne moti, saj imam zaprta vhodna vrata. Po hodnikih se pa tudi skoznje ve, kaj in kdaj kdo kuha.

lp, mzm

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

8. jul 2022 7:16

Pozabila sem dodati, da so vsi, ki zračijo skozi vrata, Slovenci. Pa še balkonskih vrat na hodniku ne odprejo vedno, tako da si ti na boljšem.

lp, mzm

mava  

član od: 17.12.2020

sporočila: 62

8. jul 2022 8:28

Problem je v tem,da hiša nima balkonov ,samo okna in posledično imamo s sosedom 20 cm narazen vhodna vrata.(to je zelo majhen hodnik)Ko se pri njemu kuha,kadi cigarete....on odpre vrata ,da gredo vonjave ven na hodnik in  ne bo odprl okna.Potem pridejo te vonjave še v našo vežo skozi vrata,ki ne tesnijo tako,kot bi morala.Meni gredo pa lasje pokonci,ker imamo ta smrad v našem stanovanju.

mava

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

8. jul 2022 14:31

Jaz bi zatesnila vrata na hodnik.

Nikita

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

8. jul 2022 14:46

Medsosedski odnosi so lahko hud problem in tudi sama se s tem soočam. Ne pomaga prav nič, če sosed dela po svoje. Pravzaprav naletiš še na nesramnost in brezbrižnost. 
Mnogi se ne zavedajo, da skupni prostori niso samo njihovi in se temo neprimerno vedejo. Sama obupujem in vidim rešitev zgolj v selitvi. Največji problem je ravno v tem, da se velika večina obnaša kot, da bo nekdo drug skrbel za vse ostalo, kar ni njihovo ( dvorišče, živa meja, otok za konternerje...itd) svoj prostore pa še širijo z lonci in koriti na skupno dvorišče. 
Menim, da je najbolje vhodna vrata bodisi zamenjat ali zatesnit in čimbolj zračit hodnik. Seveda dajte sosedu vedeti, da naj zrači svoje stanovanje, ne da gre zrak na skupne prostore. Pravzaprav imate upravnika in naj on v vašemu imenu ukrepa. 
Jaz urejam z upravnikom, saj se določeni sosedi ne odzivajo. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

8. jul 2022 14:49

Pol svojega življenja sem preživela v dveh različnih blokih in iz zadnjega mi je ostal v spominu neznosen smrad po kolerabi, ki so jo kuhali pri sosedih na nasprotni strani hodnika. Nič niso odpirali vrat stanovanja, z namenom , da bi sebi luftali ali ostalim prebivalcem bloka nagajali, pač kavra ima tak vonj in to je to. 

Prvič sem jo jedla v svoji sedanji družini in sploh ni slabo, le prvo vodo, v kateri se koleraba kuha, je po mojih izkušnjah, potrebno odliti. 

rrr

mava  

član od: 17.12.2020

sporočila: 62

8. jul 2022 21:42

Vrata ne moremo menjavati,ker je to privat hiša in tu ni nobenega upravnika(samo lastnik,ki ima to hišo)Njemu ne povem, takšnih stvari,ker najprej sama rešim zadevo,če se ne da,potem šele lastniku hiše omenim zadevo in je potem rešeno.Bom še dvojno zatesnila vhodna vrata pa bo,kar bo.Tudi pri nas je tako,da kar je okoli hiše ali pri smetnjakih nobenega ne briga kako je in sem jaz tista ,ki vedno kaj pospravi in uredi.Sem preveč natančna in dosledna.Včasih bi bilo bolje ,da bi pustila tako kot je:)

Danes sem mu lepo povedala kako in kaj in je ,kar debelo gledal,kaj mu govorim.Nič mu ni bilo jasno,da to ni v redu,kar on dela.Nekaj je zamomljal,da ok .Zdaj bomo videli,kakšen ok bo to.

mava

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. jul 2022 20:48

V večini blokov je tako, da ne moreš ne vedeti, kaj počnejo sosedje, dišave se pa širijo tudi po ventilaciji, tako da smo bolj ali manj vsi deležni blagoslovov iz soseščine (in seveda soseščina naših). In če kdo odpre vrata na hodnik, da zrak hitreje potegne skozi - pa saj se komaj kaj pozna. Kako pa sploh veš skozi zaprta vrata, da ima sosed odprto?

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti