Izobraževanje za slaščičarja za odrasle - izkušnje?, delo slaščičarja?

lemontart  

član od: 27.5.2021

sporočila: 1

tema odprta - 27. maj 2021 20:00 | ogledi: 1.689 | odgovori: 2

Lep pozdrav vsem!

Tole objavo pišem, ker imam par vprašanj na katera do zdaj kljub vsemu guglanju še nisem našla odgovora. Namreč zanimam se za vključitev v izobraževanje za odrasle, program slaščičar (BIC LJ ali IC Piramida Maribor), pa se mi v zvezi s celotno zadevo porajajo sledeča vprašanja.

1. Kakšno je delo slaščičarja na dnevni ravni? Kar sem zasledila do zdaj, je bilo kako naporno je delo v gostinstvu in kuhinji, vendar komentarji niso bili vezani direktno na delo slaščičarjev.

2. Kakšne so realne možnosti pridobitve službe po dokončanem izobraževanju? Oglasov sem zasledila ogromno, se pa ne spoznam na kvalifikacijske nazive/stopnje izobraževanja toliko da bi vedela, na katere oglase bi se s to izobrazbo lahko prijavila in na katere ne...

3. Je tu kdo, ki se je izobraževal za slaščičarja po programu za izobraževanje odraslih (ali pa se še) in bi bil pripravljen delit izkušnje?

P.S.: Nisem popoln začetnik pri pripravi slaščic, mi pa manjkajo finese in raznolikost tehnik.

lemontart

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. maj 2021 13:08

Delo slašičarja na dnevni ravni je odvisno od tega, kje in kaj delaš. Če v gostinskem lokalu, si vezan na njihov delovni čas, odvisno od njihove ponudbe slaščic. Kaj to pomeni v praksi - ni delovnika od sedmih od treh, preprosto rečeno.  Če delaš v slaščičarni, ki izdeluje sladice tudi po naročilu, ne le za sprotno prodajo v lokalu, si prav tako vezan na delovni čas. Kakšen je ta, je odvisno od delodajalca. 

Pridobiti službo slaščičarja je podobno kot pri ostalih poklicih - vztrajno iskanje, pisanje prošenj, poskusno delo, če te izberejo v ožji krog. V teh koronskih časih je iskanja morda manj, a to ne velja le za slaščičarje. V Mariboru je podjetje, ki kar pogosto išče slaščičarje ali tiste, ki delajo s čokolado. Če zares iščeš službo, se prijaviš na vse, kar te zanima, včasih kdo namesto s kvalifikacijo prepriča s praktičnim znanjem, izkušnjami in nastopom.

Navsezadnje pa se peke slaščic lahko lotiš tudi samostojno.

 

mamamia

pikec85  

član od: 27.8.2008

sporočila: 44

23. jan 2022 14:12

Na tole sem pred kratkim naletel in se mi zdi kar ok razloženo kaj potrebuješ za peko slaščic ali tort doma - Kako odpreti slaščičarno? 

pikec85

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti