Kulinarično popotovanje

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

24. apr 2021 21:23

HIhi, no, super, da še berete in pridno kuhate:).

rdkapica, hvala za predlog za trgovino - na Trubarjevi je Kalček, ne? V Šentvidu pa ne vem, še nikoli nisem bila, mogoče veš ime, da jih poguglam?

pingwin, na Portugalsko pridemo šele na koncu, ampak bom spravila predloge. Sama se iz Portugalske spomnim zelo zelo jajčnih sladic - res se mi zdi, da sama jajca in cuker:D. Pa meso, samo ne v sladicah:D. Paello smo pa zadnjič hoteli delat mimo vsega, ker jo vsi OBOŽUJEMO, pa nismo meli nič pametnega za not dat:D. Tisti piščanec je pa verjetno izpeljanka iz francoskega "cock au vin" - piščanec v vinu, tradicionalna francoska jed - čeprav dvomim, da bomo to delali, nismo ravno ljubitelji vina, pa Francija ima res dovolj jedi za izbirat:). Mogoče pa tudi, če dobimo kake obiske, ki bi jim bilo to všeč:)

kolebnica, mi vse Azijsko priredimo, da ni pekoče - brezveze matrat celo družino, če nismo za tako šarf... Tako da imamo zelo radi "našo" indijsko kuhinjo;), pri pravi, bi pa verjetno vseh 5 jokalo:D

limnol, lakso imamo pa na meniju za Malezijo, upam, da nam uspe it v trgovino pravi čas...

PS: ta teden bomo verjetno preskočili, ker bomo malo tu, malo tam, malo pri dediju na primorskem, malo pomagali babi na vrtu v gorah, pa še kup reči se je zgodilo, tako da si bomo verjetno vzeli teden fraj, potem pa spet naprej v Avstralijo in Novo zelandijo, torej žaaaar!!!

PPS: tale reč dejansko deluje, mala je zadnjič pisala 5 geografijo, hehe:D. Verjetno bi tudi sicer, ampak tako se je rajši naučila, hihi, pa en kup stvari je že vedela od tega:).

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

26. apr 2021 9:59

Veri, mišljeno je bilo:

Svilna pot, trgovini sta v BTC in Trubarjeva 20

Kitajski vrt, Prušnikova ulica 6, Ljubljana-Šentvid

rdkapica

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

21. maj 2021 12:02

Ali še vedno potujete

rdkapica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

17. jun 2021 19:13

Uf, malo smo se ustavili - smo na Novi Zelandiji in čakamo, da gremo v trgovino po morske sadeže:D. Poročam, ko se spet premaknemo:)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti