Kulinarično popotovanje

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

19. feb 2021 20:37

Tudi jaz spremljam njeno popotovanje...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. feb 2021 17:43

Jaz sem že v letih, pa sem že tri krat obredla, kar sem mislila ... Malo se hecam, ravno danes smo spewt jedli kitajsko, tega se nikdar ne naveličamo. Pa Indije. 

mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

26. feb 2021 1:38

mamamia, jap, res je, sem mislila, da bo več zanimanja, zdaj, ko ljudje malo manj potujejo v resničnem življenju... Vsak po svoje ptiček poje:) Mi se tudi ne naveličamo kitajske in indijske hrane - pa italijaaaanske! Čeprav je povsod kaj dobrega:)

naor in trixi, bom vztrajala, mi se imamo super! Mislim, vsekakor bomo kulinarično potovali - tu bom pa pisala, dokler bo kdo kaj nazaj napisal, da vidim, da sploh kdo to bere;). Zdaj smo obredli že celo Skandinavijo in smo trenutno v Rusiji, potem se selimo v Mongolijo in na Japonsko... Na blog prihaja malo z zamudo, ker hitreje kuham kot pišem;). Pa ker marsikaj pozabim slikat - sem obratno od insta-mam;).

No, zdaj sem objavila poljske piroge.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

26. feb 2021 1:40

Pred tem pa ostalo poljsko hrano: med drugim makovitz - čeprav bi morala bit originalno pečena v pekaču kot en črv, sem jo spekla v pekaču za šarkelj, ker nam je pač všeč in sem ga imela s sabo pri dediju;)

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

2. mar 2021 12:36

Veri, pohvalno in zanimivo.

Prosim, napiši še kaj, kako je bilo z nabavo sestavin, ali ste kaj izpustili in kakšen je bil rezultat: jed, ki jo je vredno  priporočiti in bo še kdaj pri vas na meniju?

rdkapica

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 800

4. mar 2021 10:39

Meni so všeč tedni (španski, italijanski, azijski, ameriški, britanski in irski, grški)  pri znanemu trgovcu, v katerih lahko nakupiš sestavine, ki naj bi bile prave za te kuhinje. Verjetno ni vse tako kot kot v teh državah, lahko si pa jih kar precej približaš s temi setavinami. Pa še akcije so. Takrat pa naredim kakšno kosilo v zvezi s tujimi državami. Tudi to je nekakšno popotovanje.

malaga

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

14. mar 2021 0:46

O, tole se je pa počasi malo razživelo! Bom pa bolj pogosto prišla pogledat;).

@rdkapica, kar se sestavin tiče, do Azije tako ni problem, saj v bistvu vse, kar jejo naši vzhodnoevropski sosedje in tudi severnjaki, večinoma dobiš tudi tu in tudi njihove tradicionalne hrane so iz samih enstavnih sestavin - razen v kisu vloženih slanikov, pa še te bi verjetno kje dobila, samo res nisva mahnjena na štacune, tako da če ni, ni, pa jemo kaj drugega, imam navadno dovolj idej na zalogi, da se lahko prilagodimo in večino stvari naredimo iz osnovnih sestavin, kar precje pomaga...

@malaga, super, da so vam tisti tedni lepo služili! Midva sva bila najprej navdušena nad idejo, precej manj pa potem nad ponudbo - ki je bila v večini že narejene omakice - tega pri nas nihče ne šmirgla, ker rada kuham omake in so naši malo razvajeni glede tega;)... Je pa to super čas za nabavit zalogo raznih rezancev in podobnega... In karkoli dela, je super! Moja sodelavka je oboževala kosila za pogret v mikrovalovki - živela je sama in se ji ni dalo kuhat za enega - jo čisto razumem. Za nas pet in moje veselje do začimb, pa njihove na to kuhinjo navajen brbončice, tiste omake niso bile, so pa nekomu drugemu super!

@MiriBon, o, hvala, to bom pa vse pregledala!

Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 14. mar 2021 00:53

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

14. mar 2021 0:53

Uh, kje smo že ostali? Šele na Poljskem? No, mi smo že obdelali celo Skandinavijo!

https://vecna-optimistka.blogspot.com/2021/

Tole so piezelli, švedski ocvrti piškotki, podobno kot flancati, samo da je testo tekoče kot za palačinke in se pečejo na takih posebnih kovinskih nastavkih, ki jih pomočiš v vroče olje. Spodaj na blogu je še ostala švedska hrana, ki smo jo jedli: mesne kroglice, hasselback krompir, rostiji, pečen oslič, grah in  krompir v oblicah (baje tipično kosilo v šolah), hladni bife... Skratka - za državo, ki RES ne slovi po dobri hrani... smo kar dobro jedli:)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti