Fižol iz trgovine

vegetar  

član od: 13.1.2006

sporočila: 189

tema odprta - 6. avg 2020 23:05 | ogledi: 1.541 | odgovori: 3

V trgovini sem opazil precej različne cene fižola v vrečkah.

Kanadski je najcenejši, slovenski pa najdražji.

V čem je kanadski slabši da je tolk cenejši?

Vse poti vodijo v hladilnik

Temo je spremenil(a) vegetar dne 6. avg 2020 23:07

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

7. avg 2020 5:39

Mislim, da je Kanada ena velika pridelovalka fižola. 

Sicer pa jaz vedno kupujem Sosedovega in me je doslej kar pomnim razočaral samo enkrat, ker je bil tak bolj droben in se je težko skuhal - drugače nam je ta najbolj všeč. Mislim pa da je tudi Kanadski.

Se mi pa zdi kar pregrešno plačati več kot še enkrat več za našega, ki sem ga tudi že poskusila, takega kupljenega v trgovini ali pri branjevki, pa ni bil nič tako posebnega, da bi bil vreden tako visoke cene. So izdelki - pridelki, ki se jih splača kupiti domače, pa tudi taki, ki takega nakupa niso vredni - vsak se mora odločiti sam, pa sem sicer naklonjena domačim pridelkom in izdelkom.

tedyka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. avg 2020 6:24

Dokler bom finančno zmogla, bom kupovala domačega. Ne zato,ker bi bil boljši, ampak zato, da s tem pomagam domačim pridelovalcem. "Butična" pridelava, kar slovenska v primerjavi s kanadsko je, je  vedno dražja. In pa: pri domačem nisem še nikoli našla ostankov zemlje ali kamenčkov med zrnjem. Pri uvoženih je bilo to raje pravilo, kot izjema. Seveda, takole žanjejo: https://www.youtube.com/watch?v=IFTuvbPgQMk . Na velikih plantažah vse opravijo strojno.

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 7. avg 2020 06:37

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

8. avg 2020 14:49

Cila, se strinjam, da butična pridelava ne more biti ravno poceni - pa vseeno obstaja razumna in nerazumna razlika - za razumno sem, za nerazumno pa ne. Sicer se pa vsak po svoje odloča, kaj se mu zdi vredno in kaj ne. Tudi sami doma precej pridelamo, tako da smo, kar se zelenjave tiče, kar precej samooskrbni in približno vem, koliko truda je vloženega v to in tudi vem, da se kljub trudu in prizadevanju, vedno ne izide tako kot pričakujemo.

Fižola za zrnje ne pridelujemo, zato ga kupujemo tega kot sem napisala, drugih skoraj ne poznam. Reči pa moram, da v njem ni smeti in delčkov zemlje in kamenčkov, tako da prebiranje ni potrebno, le operem ga preden ga namočim dobro.

Lep dan še naprej.

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti