Corona objemanje

tema je zaklenjena

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

17. sep 2020 16:53

Jaz svetujem vsakemu, ki dvomi v covid-19 naj se javi v ekipo, ki dela neposredno z obolelimi in pomaga razbremeniti preostale. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17. sep 2020 17:39

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

17. sep 2020 18:46

Trixi: : tipičen odgovor: "to pa ne, saj za to plačujemo  ustrezno osebje!" Najlaže je umovati in kritizirati iz fotelja.  Če pod psevonimom, še toliko bolje .

johana: hvala za link.

Cila

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

17. sep 2020 21:53

Cila je napisal/a:

Trixi: : tipičen odgovor: "to pa ne, saj za to plačujemo  ustrezno osebje!" Najlaže je umovati in kritizirati iz fotelja.  Če pod psevonimom, še toliko bolje .

johana: hvala za link.

Cila

Prosim

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. sep 2020 7:01

Idealna prilika za tiste, ki nimate  redne zaposlitve, in  ne verjamete v Covid19:

"Vlada je zagotovila 29 milijonov evrov za 550 dodatnih zaposlitev v domovih za ostarele. "Domovi imajo velike težave pri iskanju kadra. Zato smo dopustili možnost, da se delo omogoči tudi preko študentskih napotnic in se vključi upokojene, seveda mlajše, ki niso ogroženi. Postopki za kadrovanje lahko že tečejo," pravi Uršič. " https://www.24ur.com/novice/korona/v-sredo-potrdil  Zraven se boste mimogrede še česa naučili.

Cila

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2396

18. sep 2020 9:00

Jaz sem pa začela tudi malo drugače razmišljati. Malo ga sračkajo tile naši politiki. Nič zgledno se ne obnašajo. Meje odprte, da smo reševali hrvaški turizem, kljub temu da niso spoštovali obljube, da bodo nočni klubi zaprti. NIJZ priporoča, upošteva jih nihče. Mladi zdravniki ne zaupajo....Še zdaj jih lahko veliko hodi čez mejo brez karantene, kot da ti pa ne morejo prvlečt virusa v Slovenijo. Kot da bi pravila veljala samo za starejše, bolne....Tudi meni se že poraja vprašanje komu verjeti.

 

Anemiilat

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. sep 2020 11:31

Anemiilat: zapreti meje nič ne pomaga, sedaj se širi znotraj Slovenije. Ker prevelik odstotek ljudi priporočil ne jemlje resno, policaja pa vsakemu tudi ne moreš prilepiti za hrbet. Ne smatram, da je Slovenija reševala hrvaški turizem. Raje bi rekla, da je omogočila ljudem počitnice na  morju. Kdor je spoštoval priporočila, in teh je bilo večina, je prišel domov brez virusa. Na morju pa ... niso samo nočni klubi sami konkretni krivci. Verjetno bolj tisto, kar sledi po spoznavanju v njih in na žurih .... Zanimivo je, da HIV jemljejo presneto resno, Covid19 je pa očitno še premalo časa z nami.

Predpostavljam, da si vlada ne more pritoščiti še ene 2-mesečne karantene, če se že najbolj milim ukrepom (maske, dezinfekcija, omejitve združevanja) del prebivalstva na vse kriplje upira in organizira protestne shode.  Mislim, da jim ni lahko.  Karkoli bodo naredili, se bo del ljudstva uprl.  Najbolje, da se gremo severnokorejskih model, tam menda niso doslej našli še nobenega okuženega.

Cila

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2396

18. sep 2020 11:53

Cila, lej na Hrvaškem so dopustovali, seveda se zdaj širi znotraj. Epidimiologinja  je odsvetovala počitnice v HR. Samo hecno je da na HR na plažah ni bilo gužve, pri nas pa sardele na plažah. Pa tudi naša vlada, vidiš slike brez mask, tiščijo si roke, eh.....Res ne razumem več tega.

 

Anemiilat

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. sep 2020 14:11

 Tega tudi jaz ne razumem. Če kdo, bi se oni prvi morali ravnati po predpisih, ki jih izdajajo. Razen, če mislijo, da poslanska imuniteta velja tudi za viruse.  No, politiki mi itak nikoli niso bili za vzor.

 

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 18. sep 2020 14:13

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. sep 2020 19:11

Sem slišala na eni nemški tv, kaj je so storili gostje v enem izmed lokalov, ko so pristojni prišli kontrolirat, kaj se odgaja in so morali gostje izpiolniti formular oziroma navesti imena in priimke ter telefonsko številko. Pa so kot imena pisali Luke Skywalker, Don Corleone, Darth Wader (torej imena filmskih junakov) n podobno, kot telefonske številke pa so navajali raznorazne plačljive vroče linije. 

Neodgovorno. Četudi gre za nekakšen protest. 

 

Je pa pri nas problem, ker v vsem tem dogajanju človek res ne ve, komu še sploh verjeti. Sama se držim priporočil in nosim masko, kjer je to priporočeno oziroma predpisano in se ne ukvarjam z mislimi ,, da mi je s tem kratena kakšna pravica. Si pa mislim svoje.

In seveda dvignem obrvi, ko vidim naše vrle vodilne politike, ki tesno drug ob drugem in z nasmehom na obrazu hodijo brez mask. In predsednik države dva krat zmore reči, da mu je žal in se opraviči. A ni bilo prvič, takrat na meji, ko je obžaloval, dovolj, da ljudem v posmeh še enkrat naredil enako? In kaj si misliti o nekaj deset članih podmaldka neke stranke, ki je nekaj proslavljala in se skupinisko fotografirala, pa noben ni imel maske? Kako naj potem ljudje spoštujejo navodila +, če pa se jih tisti, ki bimorali biti vzor pri tem, ne držijo? Da o več sto ljudeh na nedavnem birmanju ali čem že ne govorim - tesno drug ob drugem, na prostem in v cerkvi, pa nič spornega? Ob taknih ravnanjih res ne vem, zakaj bi v središču mesta, ko hodim po ulici, nosila masko. 

 

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti