Pogostitev v času karantene

verchy  

član od: 25.4.2020

sporočila: 1

tema odprta - 25. apr 2020 8:32 | ogledi: 2.824 | odgovori: 14

Pozdravljeni,

 

mož bo čez nekaj dni praznoval okroglo obletnico in čeprav nismo nikogar vabili, mislim, da se marsikdo prikazal na ograji ali pri vratih. Ker imamo vrt, razmišljam, da bi pripravila gasilsko mizo in če že kdo pride, ga postregla na varni razdalji in z jedmi, ki za pripravo zahtevajo čimmanj stika s sestavinami- npr. kvašeni rogljički s pršutom, mafini... razmišljam o tem, da bi vsak potencialni gost dobil svoj "paket" npr. sok ali pivo, pribor za enkratno uporabo, sladico, nekja slanega....Imate kakšne ideje?

verchy

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 284

25. apr 2020 8:47

Raje počakajte na sprostitev ukrepov.

Nikita

verchy  

član od: 25.4.2020

sporočila: 1

25. apr 2020 9:05

Saj sem povedala, da nisem nobenega vabila, ampak tu na vasi bodo nekateri prišli ne glede na vse in se mi zdi bolje, da  se pripravim in dam v neke okvire, kot da improviziram na licu mesta, kar je še bolj neugodno.

verchy

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

25. apr 2020 10:10

Verchy, jaz bi naredila tako, kot si napisala... pogostitev ob gasilskih mizah. Ljudje se bodo itak sami od sebe držali na razdalji. Če se bomo predolgo držali vsak zase, nas bo spravilo ob zdravo pamet in razum.

Pozdravček!

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

25. apr 2020 10:56

Pogostitev tako, kot si mislila. Vsak naj se sam odloči kako se bo obnašal. Mislim pa, da popuščajo stvari, se bojim, da bo kmalu še nov hujši val. Pri nas zgoraj je sin začel s prenovo tal,/je rekel, če se ne bo nič dogajalo se mu bo zmešalo, ker je navajen tempa/ vsi delavci, ki prihajajo so brez mask. Mi se držimo, zaradi none in sebe, ampak...

branka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

25. apr 2020 11:37

Tako, kot si si zamislila.  Na mizo nosi sproti, ravno toliko, da ne bo prazna, kajti ostanki bi znali biti problematični, vsaj jaz bi jih zavrgla.  Še živalim ne vem, ali jih lahko daš.  Toliko jih pa le prepričaj, da ne bo rokovanja (če se že ne bo dalo izgniti, ker nekateri pač nočejo razumeti, naj bo zraven za uporabo in opomin flaška dezinfekcijskega sredstva. Pa ne tistega "ta domačega", nekaj manj pitnega, samo za zunajo uporabo), objemanja se pa striktno izogibajte. 

Nedavno sem govorila z nekom, ki je šel na testiranje, ker je obolel bližnji sorodnik.  Če mu na testu ne bi našli okuženosti, še vedel ne bi zanjo. Nobenih znakov ni imel ne ob testiranju, ne vse 4 tedne, kolikor naj bi se virus zadrževal v njem.  Tako, da nikoli ne veš, kdo bi ti ga lahko  "podaril".

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 25. apr 2020 11:38

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2396

25. apr 2020 13:17

Da še jaz dodam. Ravno danes sem prebrala da so druženja pa pikniki še vedno prepovedani. Pri nas je tudi vas, pa se tudi policaji vozijo po naši cesti. Jaz bi počakala. Mi je tudi že nekaj rojstnih dni šlo mimo, celo dve poroki sta bili odpovedani. Res pa je, da še čisto malo manjka, da se nam bo res zmešalo. Drugače pa odloči se sama.

Anemiilat

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

25. apr 2020 16:39

Svetujem vam, da počakate s praznovanjem in to tudi obzirno poveste potencialnim obiskovalcem.  Pravijo, da velja praznovanje celo leto in potem, ko bo možno naredite žurko za vse. 

Pri nas je navada, da sosedje nekaj naredijo ob okroglem RD. Sama sem samo 5 dni pred uradno razglasitvijo epidemije dobila zelo lepo veliko orhidejo, ki krasi naš vhod. Čez nekaj dni bi morala ta orhideja romati k sosedi, ki ravno tako praznuje Abrahama. Hoteli smo samo postaviti orhidejo pod vsemi varnostnimi ukrepi a smo na koncu skupaj s slavljenko ugotovili, da jo naslednje leto dobi za 51. RD.

škoda je, da bi se praznovanje obrnilo v tako stvar, da bi vas popisovali policaji in bi potem plačevali kazen.

 

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

25. apr 2020 17:05

 

Jaz bi s praznovanjem RD raje počakala na boljše čase. Sosedi, ki upoštevajo ukrepe, tako ali tako ne bodo prišli. Tiste sosede, ki pa bi vsemu navkljub le prišli, pa bi vljudno odslovila. Na način, kot si si ga zamislila, pa bi postregla najbližje sorodnike. Mislim, da bodo ljudje to zazumeli in se tako izognili tihi nevarnosti, pa nenazadnje tudi kaznim. Za krajevno "normalno" praznovanje bo še veliko časa, če ne prej pa prihodnje leto. Vem, da že vsi pogrešamo družbo, ampak kaj moremo. 

dočka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

25. apr 2020 19:01

Jaz bi naredila tako, kot si si zamislila. Mizo na varno razdaljo, vsak si vzame, kar mu tekne, in gre, pred tem pač na varni razdalji kakšno rečete.

Mi se držimo pravil in da se jih res potrjujejo testi, ki so jih včeraj opravii pri moji 82-letni mami, ko sem jo peljala na urgenco. Vsi negativni, ostala pa je v bolnici zaradi težav s srcem. V minulih tednih smo se vsi varno obnašali - mama živi na vasi in ko ji je kdo od sosedov kaj pripeljal, so pustili pred vrati in odšli. Tri tedne sem le jaz enkrat tedensko hodila k njej, pa sva kavo pili na varni razdalji, prejšnji vikend pa smo šli k njej z vnukinjo in smo se normalno obnašali. Pet nas je ob kosilu sedelo  pri isti mizi.

 

Torej, če gostje pridjeo voščijo z razdalje in si z mize sami kaj vzamejo, ne vidim problema.

mamamia

miki miška  

član od: 15.6.2007

sporočila: 155

19. avg 2020 21:21

Da ne odpiram nove teme, vas bi kar tukaj prosila za nasvet in pomoč.

Čez približno en mesec,bi imeli eno pogostitev za približno 30 ljudi in vas bi prosila,če bi mi pomagali z kakšno idejo  kaj naj pripravim.Rada bi takšne jedi katere jih  lahko pripraviš prvi dan.

Zamislila sem si narezek ,malo bi opohala in še kaj takšnega zdraven ,kakor je polnjena bageta ali kaj podobnega.

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem

miki miška

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti