Doma narejeno razkužilo za roke

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

1. apr 2020 15:04

V eni drugi temi sem želela napisati moje mnenje, pa vidim da je od včeraj do danes izbrisana??? Spet vlada močnejšega, bolj pomembnega, bolj glasnega od glasnih. Kdo odloča o tem ??? Tisti, ki si ne dovoli slišat mnenje šibkega, nemočnega človeka, ki je osamljen v puščavi, njegov klic nič ne pomeni, tu je vlada kapitala. Naj vas spomnim, o tem je velikokrat govorila naša Grejsi, pa je nismo razumeli. Brisali so jo, brez da bi se ona mogla branit, ni nam mogla podat svojega mnenja, zaprli so ji dostop do tega, da bi nam lahko pojasnila, kaj se je sploh zgodilo. Pa ne bom o tem, je preteklost, ki se me je močno dotaknila........

Ljudje, ne prepirajmo se. Ohranimo zdravo pamet. Sporočila, ki jih poslušamo in beremo, so nas ohromila, so si nasprotujoča, zato nastaja toliko zmede in panike. Ne vemo več, kaj je res in kaj ne. Zase vem, da ravnam odgovorno do sebe in moža. Sva doma, ker si to pač lahko dovoliva. Eni, veliko njih si ne more!!!

Danes moj vnuk praznuje 25 rojstni dan. Težko mi je. Ne bova se videla, objela, poljubčkala......

Še vedno so trije moji najdražji tisti, ki vsak dan hodijo v službo.......MORAJO!

Bi samo prenesla sporočilo dr. Nade Rotovnik Kozjek, ki jo globoko spoštujem in verjamem v njeno izjavo: Ne razumem, zakaj bi v tem času opuščali telesno aktivnost, dokler jo izvajamo v skladu s priporočili za samoizolacijo.

Kdor lahko, naj bo doma, da se čimprej izvlečemo iz tega stanja ( sranja ) Prej bomo dojeli, da Matilda ne pobira samo starejše, betežne populacije, ampak tudi zdrave mlade, bolje jo bomo odnesli. Upam močno !!! Res pa je, da smo mi bolj na udaru. SREČNO Slovenija, moja dežela...

Bodimo razumni, pomagajmo si med seboj....na tem vrtiljaku smo vsi, eni bomo izstopili prej, drugi kasneje, večina bo izstopila na zadnji postaji

Johana, ti se pa kar ponosno vrni na ZID, večkrat ko pademo, močneje se znamo pobrati.

Vse dobro vsem, le skupaj bomo zmagali

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. apr 2020 15:15

babka1951: nisem opazila, da bi bilo kaj brisano.  Daj, popravi Novosti od zadnjega obiska na Novosti zadnjih 24 ur ali 3 dni, mislim, da boš našla, kar iščeš.

Cila

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

1. apr 2020 15:31

No ja Cila, bom pogledala in hvala za tvoj dobronamerni nasvet. Tistega zmajčka, zelenega in flaške razkužila nisem našla, tko da ja, lahko sem čist nenamerno kritična. Če je temu tako se opravičujem, domnevam da pol pri meni niso samo piškotki krivi

 

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2395

1. apr 2020 17:21

Babka, tudi meni je še vidna flaška pa zeleni zmajcek. Verjetno imaš res ti nekaj narobe. Vse dobro ti želim!

 

Anemiilat

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

2. apr 2020 15:36

Ali pa je (bil) kriv 1. april    

rdkapica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

2. apr 2020 19:09

Babka ima prav, izbrisana je bila objava Vitavitameae, na zahtevo  Vrtejbenke.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

lsustar  

član od: 26.2.2003

sporočila: 62

2. apr 2020 21:11

Čeprav načeloma ne sodelujem v tukajšnjih debatah se bom tokrat oglasila. Izvana sem bila z izjavo o obleganosti obale in Bleda z obiskovalci. Živim v Ljubljani, a ker imam hišo na Bledu, večino časa preživim tam. O obleganju Bleda ne moremo govorit, kajti že vikend pred začetkom vseh omejitev, to se pravi 7. 4. je bil Bled, kot mesto duhov. Po sprejetju omejitev, pa še toliko bolj. Tako, da bi se dalo krepko debatirat o tem, komu koristi prenapihovanje realnosti.

Draga Johana, tudi glede medicinskih tolmačenj in verodostojnosti marsikaterega podatka in trditve bi lahko stekla polemika. Pa, da ne bo pomote, izhajam iz zdravniške družine, oče mi je bil zdravnik, tako mamini kot očetovi sorodniki so zdravniki in nenazadnje sem tudi poročena za zdravnika, tako da je tudi meni ta krog ljudi blizu.

Se pa strinjam, da je tudi marsikaj spornega s pravnega vidika. Na to me pa vsakodnevno opomne hčerka odvetnica.

Lep pozdrav

 

LILJANA ŠUŠTAR

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2395

3. apr 2020 8:44

Jaz sem si pa danes naredila domace razkužilo iz sestavin alkohol cvet, prvi produkt pri žganjekuhi,alkoholni kis 8%,dest.voda, pa eterično olje limone. Za domace kljuke pa stikala luči menda bo. Sicer ne morem zmerit, %,pa mislim, da bo dovolj moćno. Bolje išta nego nista, bi rekli.

Drugace se pa držim navodil strokovnjakov, v trgovino ne hodim,  v druge občine ne bom rinila. Si pa močno zase in vse nas, da tole čimprej mine.

Pravijo, da tale korona mutira dvakrat mesečno, mogoče pa bo mutiral v kaj manj nalezljivega, pa z manj posledicami. Tole so pa bolj pobožne moje želje.

Anemiilat

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

3. apr 2020 9:49

Anemiilat, dobro si se znašla. Se spomnim iz moje mladosti, ko je dedek kuhal žganje in je omenjal cvet...Zdaj pa ne poznam nobenega, ki se s tem ukvarja.

Jaz sem včeraj kupila Sanytol večnamensko čistilo in razkužilo v drogeriji Tuš, ki vsebuje fungicid in uničevalev virusov za 4 e.....Da malo prebrišem vrata, pa ograjo ... Za roke pa smo ga kupili v začetku januarja, ker je prejšnjega zmanjkalo in ga imamo vedno za razkuževanje, ko se vrnemo domov. Sploh pozimi, ko krožijo gripe..
Drugače pa malo zdrave pameti, omejiti se na najnujnejše, poskrbeti za zaščito. Pa izkoristiti tole lepo vreme, da se bodisi za malo časa vsedemo na balkon, gremo na sprehod v naravo ali pa izkoristimo za urejanje okolice hiše, vrta in pozabimo na skrbi, ki so okrog nas. Pazimo predvsem nase, da se ne izpostavljamo nevarnostim in prehladom..


Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

3. apr 2020 10:43

Se iz moje strani... Že kar nekaj let je bil tale alkoholni cvet, pri nas temu rečemo belina v kleti, sedaj pa je prišel prav za prvi teden karantene. Potem sem itak kupila pravo razkužilo za roke in kljuke, da je bolj prijazno do kože. (oče namreč če je le letina sadja kuha šnops) lp

LP, Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti