Dopolnilno zdravsteno zavarovanje

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

tema odprta - 22. jan 2020 11:55 | ogledi: 1.518 | odgovori: 15

Včeraj me je klical nekiJure da se bo oglasil zaradi tega zavarovanja in da so neke bonitete in da bo pregledal še ostale police.Ali je to spet =nategancija=

dvorana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. jan 2020 12:48

Kakor koli se že temu reče - Jure je plačan od tega, kar proda, tako da veš, kaj lahko pričakuješ. Vsekakor ga bolj kot za tvoje zdravje in blagostanje skrbi za lasten bančni račun. 

Sonja

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

22. jan 2020 12:55

Kolikor imam sama izkušenj s tem, verjetno. Po navadi poskušajo prodati še kakšno zavarovanje oz. novo zav. polico, po možnosti dražjo od že obstoječe. Je pa čisto odvisno na koga "naletite". Nekaterim se da čisto normalno dopovedat, da vas nekaj ne zanima, smo pa tudi imeli doma že primer, ko je bilo treba skoraj zagroziti s policijo, ker ženska kar ni in ni popustila v svojem prepričevanju.

Je pa s tem tako, da so ti ljudje zaposleni pri določeni zavarovalnici in potem imajo določeno h koliko ljudem morajo it na teden. Seveda je pa njihova plača odvisna še od tega koliko ljudem dejansko zavarovanje prodajo. Sem bila enkrat na razgovoru za tako službo in me je samo glava zabolela kaj vse zahtevajo. To moraš dobesedno "nategovat" (oprostite izrazu) poštene ljudi. Sem se samo zahvalila in povedala, da žal to ni zame.

"You learn something new every day..."

Sporočilo je spremenil(a) tresk dne 22. jan 2020 12:57

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

22. jan 2020 13:15

Se mi je kar zdelo.Plačujem dopolnilno redno mož plačuje življenjsko,pokojnine niso ne vem kaj ij sem mu napisala,da me danes ni doma sporočilo po telefonu,ampak je sosed videl,da je prišla ena ženska res ob tisti uri,kot mi je včeraj rekel.Imamo že slabe izkušnje s tem,ko nama je prodal življensko in še vse stroje smo zavarovali pri njem,je bil popust.Ko se je mož poškodoval,ni bilo govora o kakšni odškodnini,ker moraš kao biti 3 dni v bolnici.Trajalo je en teden,da sva pršla do njega.Sem mislila,da bo kaj narobe,ko je mož znorel.

dvorana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. jan 2020 13:16

No, če tale Jure nima priimka, se jaz z njim pač ne bi pogovarjala, ker, najmanj, kar je, če nekoga spustim v svoje domovanje, da vem, kdo je.

Sicer pa, jasno, da vsak berač svojo maulo hvali, a ne?

rimljanka

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2395

22. jan 2020 13:51

Sem tudi jaz bila življenjsko zavarovana. Ko je agent sklepal pogodbo z mano, je govoril kako ugodno bo to zame, da smo kao družin prijatelji. Ja, pa ja de! Mi je poteklo sem pobrala denar in rekla hvala! So ti pa tudi predhodnice točno odgovorile. Moraš kar jasno in glasno pkvedat kaj ne želiš. Ce mene s čim nadlegujejo po telefonu, kar rečem, da za to pa nisem zainteresirana pa adijo!

Anemiilat

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

22. jan 2020 14:47

Običajno agenti zavarovalnic morajo opraviti letni obisk oziroma v primerih, ko se dotično zavarovanje spreminja. Seveda ponavadi želijo ponuditi še kaj, kar pa je presoja vsakega posameznika ali se za to odloči. 
Načeloma nimam nič proti tovrstnim obiskom, če je agent podučen in se zadeva hitro opravi. Se je že primerilo, da sem imela na obisku  agenta, ki ni imel pojma o mojih zavarovanjih in sem o tem obvestila tudi zavarovalnico. Pa še razkuril me je, ker je ob dogovorjeni uri poklical in prosil če lahko pride šele čez dve uri. Sem mu dovolila izjemo kao zaradi družinskih razmer, ampak prvič in zadnjič.

Je pa včasih dobro kaj izvedeti, ker se pogoji zavarovanj spreminjajo in če je dober agent lahko še kaj prišparaš in ne plačuješ povsod polna kritja, ki niso nujna. Vsaj pri nas je bilo pri turističnemu zavarovanju, kjer je bilo v zavarovanju vse maksimum, kot da potujemo po svetu, ne pa le po bližnjih državah. Je pa dobro vzet ponudbo in se v miru odločit, če ni nujno.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. jan 2020 15:37

Obisk agenta od zavarovalnice, kjer imaš že itak sklenjeno svoje zavarovanje: JA. Tako, kot piše Trixi.  K nam vedno pride na dom, ko poteče posamezna polica. Imamo srečo, da imamo enkratnega in poštenega agenta.  Prav zaradi njega ostajamo pri isti zavarovalnici.

Obisk agenta od katerekoli druge zavarovalnice:  raje NE.  Povedal bo, da so vse police, ki jih imaš pri drugih, zanič in neugodne. Njegova (ali njena) ponuba je pa super, oh in sploh.  Žal marsikdo nasede in prekine dolgotrajno zavarovanje z vsemi bonusi  za novo, ki je morda prvo leto še ugodno, ker dobiš začetniške popuste, privijejo te kasneje.

Kot pravi limnol: vsi ponudniki po telefonu, naj že ponujajo zavarovanje, telefonijo, zdravstveno oskrbo, ali  vas "srečno izžrebajo", skrbijo (kar je tudi čisto razumljivo) le za svoj žep. Uporabnik se mora zase pobrigati kar sam. 

Jaz se takih otresem tako, da zahtevam njihovo telefonsko številko, ime in priimek, seveda tudi ime firme , in rečem, da jih bom že sama poklicala, če mi bo zanimivo. Neznanih ljudi ne puščam kar tako čez prag.  Še posebej ne tistih, ki pridejo pred vrata z "enkratno ponudbo", ker so "že na tem koncu, pozneje pa ne bodo imeli časa".  Najslabše so odločitve v naglici.

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 22. jan 2020 15:38

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

22. jan 2020 16:45

Saj pravim,da mi je govoril,da je ta gospa zelo dobro podkovana v vsem.Sin ima življenjsko zavarovanje vključno s poškodbami,ki jih je že rabil,sicer je res bil njegov sošolec iz osnone šole ali iz srednje,ne vem več,ampak nikoli nič problemov.

dvorana

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 800

22. jan 2020 16:58

Prejšnji agent naše zavarovalnice (zavarovanje hiše, zavarovanje za najin in hčerin avtomobil, življenjsko zavarovanje, dodatno zdravstveno zavarovanje), je bil lump in smo ga odpikali, ko smo to  ugotovili. Potem nam je pa sosed predlagal njegovega agenta iste zavarovalnice, s katerim pa smo zelo zadovoljni. Igra na poštene karte, vse potrebno razloži. Se strinjam s Cilo, če zamenjaš zavarovalnico, da imaš prvo leto nekaj ugodnosti, ki pa jih kasneje ni več.

malaga

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

22. jan 2020 17:31

Samo je pa tako,da en agent dela za več zavarovalnic,vse se nekaj združuje sedaj ni več adriatic za dodatno ampak generali.moraš biti kar mojster.

dvorana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti