Sadne rezine

tanasa  

član od: 28.12.2009

sporočila: 26

tema odprta - 26. jul 2019 14:55 | ogledi: 1.641 | odgovori: 2

Pozdravljeni,

ker več glav več ve, se obračam na vas. Naletela sem na izredno sočne sadne rezine, za katere sedaj iščem recept.... Za podlago je bila tanka plast svetlega testa, bi rekla, da krhkega, čez pa nekaj centimetrov sadnega nadeva s spasiranimi malinami oz. borovnicami. Glede na videz in okus nadeva mislim, da ni bilo poleg mlečnih izdelkov. Pomislila sem na puding, kuhan na vodi, ampak je bil preveč poln okus, da bi bil le ta in sadje.

Ima kdo kakšno idejo, mogoče recept?

tanasa

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

26. jul 2019 15:29

ISKANJE PO SESTAVINAH, ki jih želite uporabiti pri kuhi (ločene z vejico, minus odšteje sestavino):   

Tanasa, pri rubriki-RECEPTI, imaš to rubriko in mislim, da boš lahko našla veliko receptov, če boš vpisala sestavine, pozdravček. 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. jul 2019 21:02

In kakšne barve je bil nadev? Je bila morda krema s pasiranim sadjem, morda nadev iz mascarpone sira, ki je neizrazitega okusa in prevlada okus sestavine, ki mu je dodana?

Če je meni kje kakšno pecivo všeč, kar vprašam za recept, vsaj osnove. Še nikjer rmi niso odrekli prošnje, celo v Evropi v Celju mi je slaščičarka povedala za eno kremo kakšne so sestavine in osnovne korake za pripravo (ko sem natakarja vprašala, ali je krema iz tega in tega, me je povabil k pultu in poklical slaščičarko, pa ta pa mi je potem povedala kar pač je). Tako da vprašaj tam, kjer si jih jedla, če lahko seveda, ali pa poizvedi kaj o slaščičarni ali izdelovalcu.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti