Šivalni stroj hofer

budha  

član od: 8.11.2008

sporočila: 13

tema odprta - 20. maj 2019 13:05 | ogledi: 7.906 | odgovori: 17

MOj 4o let s tar strojje rekel "dost je ". Popravilo  ? Kot kakšen cenejši novi. ! Ker pa ne šivam več toliko kot včasih, rabim nekaj osnovnega .

 Ali je katera kupila in uporablja EASY HOME, kupljen v Hofer-ju.

Hvala za odgovore in nasvete .

 

 

budha

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

22. maj 2019 19:50

Ne vem, če bi v Hoferju, meni je dober Toyota JEANS, nizka cena pa če greš v ponedeljek, ko imajo kuponček, še kaj profitiraš. Jaz ga imam in za tisto osnovno šivarijo je čisto OK, preizkušeno. Le lahek je, proti dobremu staremu železnemu bagatu. Včasih kar pleše po mizi. Ampak nič groznega, le predebelih stvari ne potegne. Cena je pa res ugodna. Tega imam jaz 1 leto in je bil takrat celo znižan na 160€. Mogoče ga kje ceneje dobiš.

https://www.merkur.si/sivalni-stroj-toyota-jeans-17

marjja

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

23. maj 2019 21:00

Šivalni stroji so zdaj zelo poceni v primerjavi s prejšnjimi časi. Za nov stroj bi jaz obvezno hotela imeti takega, ki ima avtomatsko gumbnico in vgrajen vdevalec igle .Pa rokavnik včasih pride prav za težje dostopna mesta.   Vzorčnih vbodov imajo malo morje, tudi obrobni, oziroma overlok šiv imitirajo.  Nekateri imajo možnost nastavitve položaja igle. 

Imela sem možnost šivati na starem stroju, na nožni pogon ki je imel samo ravni šiv, pa  nato električni s cik-cak šivom in možnostjo ročne gumbnice, Bagatov zelo dober stroj z velikim izborom možnosti,   nazadnje sem sama  dobila za darilo stroj firme Elna. 

Ta zadnji je zelo prijazen in nekompliciran stroj,  zelo enostavna menjava vodoravno vstavljenega čolnička,  če bi kupovala novega bi prišel v ožji izbor.

Razlika v ceni med čisto enostavnim in malo boljšim strojem ni velika. Ne govorim o zelo kompliciranih.  Čisto vseh funkcij doma verjetno ne rabiš, preveč kompliciran stroj ti tudi vzame veselje do uporabe. No, vsaj meni. 

Nekaj podatkov sem ti napisala, upam, da ti pomagajo pri izbiri. 

 

 

Katrin11

Sporočilo je spremenil(a) katrin11 dne 24. maj 2019 22:10

tinkabinka71  

član od: 26.3.2015

sporočila: 13

24. maj 2019 6:34

do nedelje ima Elna vse stroje v akciji.

tinkabinka71

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

17. nov 2019 13:11

Uuuu še tukaj imam kaj "pametnga" za povedat.

Sam se redno ukvarjam s šiverajem cca 6-7 let...začel sem z bagatovo Višnjo...še danes jo trajbam s cik-cakom in za gumbnice (redko, ker sem bolj zadrga tip ). Drugače pa imam dve industrijski šteparci. Moja "lubica" Juki z dvojnim transportom, navadno "damsko" Brother za pomoč, v obdobjih gužve in eno ind. entlarico. Vsem začetnikom, entuziastom svetujem kakšno staro bagatko...na bolhi jih je malo morje. Zakaj? Ker imajo železno notranjost, ležaje in ne puše...res je da jih je treba oljati, da lepo predejo...so pa vzdržljive in navajene na "zlorabe". Dvom o kvaliteti šiva ni potreben. 
Za vse pridne cvirntrajbarje in tiste, ki se vsaj enkrat tedensko vsedete za mašino in imate 115cm placa pa svetujem kašno rabljeno industrijsko mašino...za cca. 250€ se že najde dobra šteparca z mizo in lučjo, predalom za pritikline, z odrezom niti, enofazni priklop (drugace so na trifazni strom). Za cca. 100€ več pa se že najde tudi avtomatsko zatrjevanje. Praktično kadar si nekaj dobro primeš v roko in moraš točno tako stišati pod tačko. Take mašine štepajo vse! Plus transport je mnogooo boljši in cela praksa šivanja poteka skoraj stress free. :) S kakšno 70 debelino igle vse jersyje, organce, bombaze, tehnicne tkanine itd. 100ka pa bo lepo  zašila tudi debeljši jeans, sky(teflonska tačka), tanko usnje, nahrbtnike ipd. 

Res je, da so nove mašine lepe, lahke, pisane, z vsemi možnimi šivi...a stare vedo kako se stvari streže. 

Če vam res ne pride v poštev star industrijski "gepl" pa svetujem kakšno gospodinjsko Bernino.

 

Veselo štepanje želim

 

malipisker

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. nov 2019 13:38

Hja, verjetno imaš tudi delavnico za vse te stroje? Srečnež. Jaz v 2sobnem stanovanju 40kv.m komaj shranim v omaro en bagat in novo toyoto. Pa oba v kovčku, ne z mizo.

 

 

marjja

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

17. nov 2019 18:50

Nekak sm si na 35kv nardil cist prtišjen studio...1/3 je mašin, krojilna in pegla...ostali 2/3 so dnevna, kuhinja s šankom(zelo pomemben kos opreme), in vsa bela tehnika brez katere mi živeti ni.   Kreativno-družbeni men's cave...bi se lahko reklo.

Razumem pa stisko stanovanj...predn vse zvlečeš na mizo...umakneš rože, svečnike in vse kar imaš drugače na tej mizi...in da se spraviš zraven...pa te soseda zmoti ker ji je zmanjkalo vanili cukra...pa stroj je opral in da se nebo zmuckalo...se to nardis..itd.  je pa potem šivanje res lahko cela kalvarija.

Pridne ste, da se vseeno takole lotite. 
Kakorkol...da si znaš sam nardit kos oblačila...nardit kej unikatnega z lastnimi rokami...je neki najlepšega. Znanje je danes edino česar nam ne morejo vzeti. 

malipisker

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. nov 2019 10:49

Sama za hobi preoblačim otroške avtosedeže, vse gre z navadnimi šivalnimi stroji, tudi debelejše plasti. Sicer navadnega šivalnega stroja nimam iz Hoferja/ Lidla, imam pa iz Lidla overlock stroj že skoraj dve leti in sem full zadovoljna. Navadnega sem si vseeno omislila malo boljšega, za pokušino sem tako in tako imela mamino Super Slavico 555, no, imam jo še vedno.  Tu je moj zadnji izdelek, v tem deževnem vremenu je treba popoldne nekaj početi. Tako da zaenkrat ne čutim prav nobene potrebe po močnejšem šivalnem stroju. In kot  večina navadnih smrtnic, si vso mašinerijo prinesem kar v kuhinjo. Je pa res, da takrat ne kuham, se mi zdi, da se blago hitro navzame kuhinjskih vonjav. Imam pa že izrisano predelavo dnevne sobe, tam bom imela celo steno fraj ravno za eno ogromno mizo in vso mašinerijo. Pa prestolonaslednik bo v enem vogalu lahko sestavljal svoje puzzle.

Loni Makaroni

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

21. nov 2019 6:36

Sama stroja v Hofru in Lidlu mislim, da ne bi kupila, ker vem, da dober stroj tudi kar nekaj stane. Sicer ne poznam nikogar, ki bi ga imel, da bi lahko delila dobre ali slabe izkušnje, tako da je to moje osebno mnenje. 

Sama sem imela dolga leta podedovan Necchi stroj, bolj ali manj star toliko kot sem sama - železen, zelen, z možnostjo poganjanja tudi na noge (tega nismo nikoli uporabljali) z motorjem zadaj posebej izven ohišja stroja s katerim sem v letih, ko so bili otroci majhni prešivala še pa še. Vzdržljiv, neobčutljiv, šel je čez vse - debelo, tanko, raztegljivo.... Ko mu je odpovedal motor sem kupila nov Singer stroj s katerim sem zelo zadovoljna - cena sicer če se prav spomnim cela nekaj čez 800, v akciji pa okrog 700 €. Sicer zelo malo šivam, bolj menjava zadrg, krajšanje hlač, kakšno robljenje..... Meni je zelo važno, da stroj lahko zašije tudi kakšne debelejše stvari - samo pomislite na robljenje kavbojk, ali bog ne daj zamenjavo zadrge pri kavbojkah. Če se mi pa zdi, da moj stroj tega ne bo zmogel, je pa bolje, da za to plačam nekomu, ki tak stroj ima in zna delo tudi dobro opraviti (menjava zadrge pri bundi npr.).

tedyka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. nov 2019 7:56

Pri marsikateri zadevi si pomagam z namenskim lepilnim trakom, da mi ni treba šivati. Rob tanjših hlač, kril, zaplate na komolcih, kolenih ...  Hitro in enostavno.

Drugače imam sedaj Toyoto. Kupljeno pred leti v Merkurjevi akciji. Čisto v redu za tanjše zadeve, pri menjavi zadrg pri kavbojkah je pa že problem. Te raje nesem v popravljalnico. Stroj ima prigrajen tudi avtomatski vdevalnik niti, a je kaj hitro odpovedal. Tudi serviser se ga ni lotil popravljati, je ocenil, da je zadeva preveč delikatna in negotova, saj odpove že pri najmanjšem premiku pozicije.

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 21. nov 2019 07:57

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

21. nov 2019 11:37

> namenskim lepilnim trakom

Prosim napiši kaj več, kakšen trak je to.

Ali je to tisti trak, ki ga s toploto (likalnikom) fiksiraš? Ali to preživi pranje?

rdkapica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti