Božična večerja

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

23. dec 2018 17:28

Pri nas pa kuhajo moški. Zato bo piščančji žur s pečenim krompirčkom ali kar pire narastek. Za potem pa še dunajski z francosko solato, Poleg pa še ddve potički, rolada in piškoti. In vinček, domači jabolčnik in še kaj. Ob polnoci pa se k maši. Lepo bo.

Malčica

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

26. dec 2018 11:29

Pri nas pa je bolj glavno na sveti večer kot kosilo na Božič - takrat ponavadi pojemo ostanke večerje in še kaj dokuhamo, da je komplet in sicer:

Za sveti večer - goveja juha z rezanci, piščančja rolada (3 različne varjante - polnjena s pršutom in sirom, polnjena z gobami in polnjena s šunko, gobami in sirom), pocvrta svinjska prata, pečen krompir v pečici, priloga (grah+ korenček, cvetača na maslu, por na maslu), radič s fižolom, zeljna solata, paradižnikova solata. Za sladico pa orehova in čokoladna potica, sadni kruh, domači piškoti. Pijača po želji - vino, sok, radenska, voda....

Za Božič - goveja juha z zdrobovimi cmoki, ostanki mesnega dela večerje, pire krompir, grah+korenček+cvetača na maslu, radič s fižolom in jajcem in sladica enaka kot na sveti večer, mandarine.

Potem pa itak obiski in še kakšen narezek, pa sladice...........

Sedaj počasi ugotavljam, koliko nas bo na silvestrski večerji in se glede na udeležbo odločam kaj in kako.

 

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti