Enoposteljna študentska soba v ljubljani

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

tema odprta - 9. jul 2018 11:13 | ogledi: 2.187 | odgovori: 5

Pozdravljeni, hčerka išče enoposteljno študentsko sobo v Ljubljani, najraje z lastno kopalnico in lahko souporabo ostalih prostorov, ali pa majhno garsonjero, od oktobra 2018 dalje. Če mogoče kdo oddaja ali pozna koga, ki išče mirno najemnico, lepo prosim za informacijo.

Ponudbe na zs.

Hvala!

 

 

leny

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. jul 2018 14:44

Če gre v stanovanje z več študenti potem običajno vsaj dve sobi delita po eno kopalnico, če ne kar vsi stanovalci (običajno trije ali štirje, odvisno od velikosti stanovanja). Da bi vsaka soba imela lastno kopalnica v stanovanju, kjer jih biva več skupaj, je zelo redko, če že, pa bistveno držaje kot v stanovanjih, kjer si sostanovalci kopalnico delijo. Govorim iz izkušenj.

Tako da bo lastno kopalnico imela le v primeru, da najame garsonjero, v tem primeru pa v Lj za spodoben prostor ne računajte manj kot 250 ali celo 280 do 300 evrov plus stroški (še 70 do sto dodatnih evrov zraven - govorim glede na podatke iz prejšnjega študijskega leta, ko je toliko plačevala nečakinja). Kot sostanovalka pa je za eno od treh sob v stanovanju v centru mesta, zelo lepo opremljeno, prej plačevala 230 evrov na mesec. Tri dekleta so si delila kuhinjo, dnevni prostor in kopalnico, sobo je mela vsaka svojo. Za stroške pa še vsak mesec vsaka po 50 do sto evrov (poleg elektrike, vode in skupnih stroškov  še kurjava in internet).

 

Toliko za prvo informacijo, da se biste lažje znašli pri iskanju. Začnite pa že zdaj, dobre in cenovno ugodne ponudbe hitro dobijo poidejo.

Kaj pa enoposteljna soba v študentskem domu?  

mamamia

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

11. jul 2018 15:09

Mamamia, najlepša hvala za koristne informacije, takšne iz lastnih izkušenj so najbolj zanesljive. Saj eno so želje naše študentke, potem pa bomo videli, kaj se sploh dobi in kaj to pomeni cenovno. Do sedaj nismo še nič podrobno gledali in se informirali. Danes so bili rezultati mature, tako da zdaj lahko aktivno iščemo ustrezno sobo. Seveda pa se bo najbolj sama angažirala pri iskanju, mi ji lahko le pomagamo. Še enkrat hvala in se priporočam, če kdo ve za kakšno primerno varianto.

Lep dan

leny

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. jul 2018 18:48

Lahko vprašam nečakinjo, ona je s predavanji zaključila, ima še tri izpite in ne vem, ali bo šla iz stanovanja ali bo še ostala v Ljubljani.

Sicer se pa mladi zelo znajdejo, tudi moja hči je s prijateljicami sama našla stanovanje, mi smo nastopili čisto na koncu, ko smo šli samo pogledat, kaj so punce izbrale in se spoznat z lastnikom, pogodbo so podpisale same in tudi same vse urejale. To je bilo v prvem letniku študija, kasneje pa niti nismo šli gledat. Ni pa nič neobičajnega, če se študentje tudi med letom več krat selijo sem ter tja. 

In pri iskanju sobe in ceni izračunajte tudi, kaj pomeni oddaljenost od fakultete oziroma stroški prevoza. Kolesa so sicer na razpolago na vsakem koraku (urbano si naj nabavi in stane menda celoletna uporaba za eno uro na dan par evrov), le pozimi je verjetno boljši bus kot kolo. 

Uspešno iskanje želim. 

mamamia

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

13. jul 2018 6:43

Se podpišem pod vse, kar je napisala mamamia. Dali smo čez dva študenta v zadnjih desetih letih. V iskanje sobe smo se podali takoj, ko so bili znani maturitetni rezultati in smo približno vedeli, da bosta sprejeta, ker je več izbire in tudi stanovanja v okolici fakultet so bolj iskana. Ogledali smo si več sob in izbrali tisto, ki se nam je zdela ugodna in tudi dovolj blizu, da je bil dostop na fakulteto brez avtobusa (do 15 min. hoje) - to sta oba zagotavljala, da je zelo pomembno, ker se izogneš konicam in gužvi na avtobusu, čakanju avtobusa..., pa tudi vse proste ure se lahko umakneš "domov", si kaj skuhaš, se odpočiješ, ali pa učiš. Hči je bila v najemu vsa leta študija, v stanovanju z več študenti in je bila tako zadovoljna - v času študija se je selila 2x. Sin pa le eno leto v najemu, ker si je želel v študentski dom in je bil na obeh krajih zadovoljen, pa še dom je cenovno zelo ugoden. 

Pri izbiri lahko svetujete, na koncu pa si mora bodoči študent sobo izbrati sam v okviru možnosti, saj bo to njegov drugi dom v času študija in tudi sostanovalci bodo nekakšna njegova družina. Sin je bil v sobi v ŠD pol leta sam, ker je bil njegov cimer na praksi in je povedal, da je vseeno bolje, ko sta oba, kot pa da si sam, pa čeprav si greš včasih tudi malo na živce. 

Pa ne bojte se, študentska leta so lepa leta - treba se je učiti, kdaj tudi pozabavati in predvsem vedeti, da je treba študij v doglednem času tudi zaključiti. Tudi v ŠD niso samo žuri, zabava, alkohol, droge.... - mi smo končali v prvem roku vse in smo sobo že oddali, saj nas čaka samo še dokončanje magistrske naloge.

Uspešno iskanje (zna biti zelo zanimivo) in uspešen študij bodoči študentki.

lep dan vsem.

tedyka

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

13. jul 2018 9:12

Mamamia in tedyka, obema res hvala za vse nasvete. Mamamia, v študentskem domu je menda enoposteljno sobo zelo težko, skoraj nemogoče dobiti, če pa že, je hči nekje prebrala, da so namenjene študentom višjih letnikov, ne pa bruckam. Enoposteljno sobo bi si želela, da bi imela svoj mir za študij. Je resna in mirna punca, tako da tudi ne bi bila rada prav cel čas sredi žurov. Seveda pa si je treba vzeti nekaj časa tudi za to, ne? Ker bo šla študirat pravo in je ta fakulteta v centru mesta, bi bila rada  čim bližje centru. Kot pravi tedyka, če se le da, bi šla rada peš. In predvsem to, da bi novo stanovanje vsaj malo začutila kot svoj drugi dom in bi se v njem dobro počutila. No, tudi ona aktivno išče in zbira informacije, pri tem ji lahko samo pomagamo. Dobro bi bilo najti nekaj ponudb, pa da gre potem pogledat in se odloči, kaj ji najbolj ustreza. Seveda pa so tukaj tudi stroški, želje so eno, videli pa bomo, kaj od tega ji bomo lahko omogočili. Mamamia, če lahko vprašaš nečakinjo glede stanovanja, bi ti bila hvaležna. Vsaka možnost več je dobrodošla. Lahko mi napišeš tudi na zs, če želiš. Nekdo, ki že živi tam, najboljše pozna situacijo. Vsak nasvet je koristen. Hvala in lep dan.

leny

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti