Kuhanje za eno osebo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

27. jun 2018 17:32

Srečno na novi poti in čimmanj težav s prilagajanjem, poglej s svetle plati, saj veš, so tudi temnejše.

rimljanka

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

27. jun 2018 19:44

Ne Dočka ,da bi v domu preživela dopust to slišim prvič .Pri nas je možna začasna namestitev za čas ,ko gredo tamladi na dopust ,a starši toliko časa sami ne morejo ostati.

chappy

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

27. jun 2018 22:04

Dočka, naj bo očetu v domu prijetno. V začetku je zelo naporno, ko pa stečejo običajni postopki bo tudi zate bolje. Kuhinja je v teh trenutkih postranska stvar. Še nekaj časa bo trajalo, da se oba prilagodita spremembam...saj bo...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

27. jun 2018 22:34

Dočka, ne poznam te, premalo vem o tebi, da bi ti lahko kaj priporočila. Ko se bodo stvari postavile v svoje tire si čim prej ustvari neki svoj red, da boš čez dan pojedla vsaj tri obroke - zajtrk, kosilo in nekaj malega za večerjo, saj so to temelji tvojega zdravja in zagotovilo tvojega dobrega funkcioniranja v bodoče. Sedaj si skrbela za očeta in bila primorana skuhati in ko je bilo že skuhano, sta tudi oba redno pojedla obroke. Nikar ne se ne prepusti temu, da nimaš časa, da se ne splača za enega umazati cele kuhinje in boš pač pojedla kar nekaj, kar bo zneslo - vsaj en tvoj obrok naj bo karseda kompleten in topel, zato čas za pripravo tega nikakor ne bo vržen stran. Za tvojega očeta bodo v domu dobro poskrbeli, ti pa prav tako dobro poskrbi zase, da bosta še dolgo lahko uživala ob medsebojnem druženju. Vse dobro vama želim na vajinih novih poteh. Pa oglasi se še kaj in sporoči kako ti gre, mi te bomo pa spodbujali in držali pesti za oba.

Mirno noč in jutri je nov dan.

 

tedyka

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

28. jun 2018 2:04

Hvala vsem za vzpodbudne misli in nasvete. Res ni tako preprosto, kot sem si mislila. To je zelo velika sprememba za oba. Prvi dan sem bila kar nekako izgubljena, in ko je popustila napetost oz. stres pa sem se še  počutila sem zelo slabo. Včeraj pa je že bilo precej bolje. Navaditi se bo pač potrebno na novo  .življenje in stare obveznosti nadomestiti z novimi. Pa še upokojila sem se pred kratkim. Tako, da zame pričenja skoraj popolnoma novo življenje.  Potrudila se bom, da bo zapolnjeno z dejavnostmi, ki me veselijo, pa za njih do sedaj ni bilo časa.  

Kot sem lahko ugotovila za njega zelo lepo skrbijo in je za začetek zelo zadovoljen.  Pravi, da si že išče družbo. 

 Danes se tako začenja nov dan. 

Vsem želim lep dan.

 

 

Dan je takšen, kot si ga naredimo.

dočka

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

28. jun 2018 17:19

Drage  !

 

Danes sem si že skuhala kosilo: govejo juho iz zaloge, pražen krompir, pečeno bedrco in zeleno solato. Ena bedrca pa je ostala pečena za jutri. Verjetno jo bom dala med dušeno zelenjavo, zraven pa riž ter solato, pa bo.

Se že privajam na prazen dom, tudi oče je zelo zadovoljen in že ima nekaj družbe.. Vem pa, da bodo krize še prišle, a jih bova morala sproti reševati. Vesela sem, da imam dodatno oporo tudi v vas, drage , zato vsem en velik 

Tako zdaj pa še malo počitka, potem pa s kolegico na vsakodnevni večerni sprehod in obvezno coca colo.

Vsem želim lep ostanek dneva

 

 

Dan je takšen, kot si ga naredimo

 

 

 

dočka

Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 28. jun 2018 17:33

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

28. jun 2018 18:45

, zdaj lahko skuhas tudi kaj takega kar prej nisi mogla 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

29. jun 2018 6:12

Smešno se sliši, ampak, ko se je sin odselil, je bil kar problem kuhati za 2 namesto za 3. kar nekaj časa sem kuhala preveč, ker sem vseskozi imela občutek, da bova imela premalo.

Vse dobro, dočka!

marjja

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

29. jun 2018 9:54

Dočka boš videla čez nekaj časa bo bolje.Oba z očetom se bosta navadila novemu življenju.Vsak odhod je ena velika prelomnica v življenju posameznika.Oče si bo v domu našel družbo ne bo osamljen.V domovih se tudi precej dogaja in če je oče še kolikor toliko samostojen,da se lahko sam giblje po okolici pa četudi na vozičku mu hudega ne bo.Seveda je zanj in zate trenutno težje.Osebje je v domovih v veliki večini popolnoma vredu,seveda se zgodi da ti nekdo ni všeč,ti nekaj pri njemu ne odgovarja ,a to je v življenju popolnoma normalno.Ljudje smo različni in prav je tako.S pogovorom in lepo besedo se ,da vedno vse lepo zmenit in rešit.V domu delam že 18 leto in sem marsikaj doživela,vedno znova si pravim,da se na nikogar več ne bom navezala,a se vedno najde nekdo,ki ukrade delček mojega srca.Osebja se nič ne boj vprašat,ko te bo kaj zanimalo.Očetu in tebi želim,da se čimprej privadita vsemu novemu.Se mi zdi,da je tega trenutno kar veliko .Polagam ti na srce ne imej slabe vesti,ker je oče šel v dom.Pride čas,ko domači ne zmorejo več vsega in takrat je dom dobra rešitev.Očetu želim,da si v domu najde družbo,naj se če se le da udeležuje prireditev,ki so v domu.

chappy

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

29. jun 2018 11:41

Jaz si večkrat skuham juho iz mletega mesa, je manj dela kot z govejo juho. Ponavadi jo skuham toliko, da jo imam za trikrat, saj lahko kakšen dan počaka ali pa dam eno porcijo v skrinjo, zaloga vedno prav pride.

 

daga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti