Eksotične jedi

soba  

član od: 17.3.2018

sporočila: 1

tema odprta - 17. mar 2018 13:08 | ogledi: 4.851 | odgovori: 7

pozdravljeni

Prosim za recept;

-priprava kače-in ali so slovenske kače užitve

-priprava bobra

soba

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

17. mar 2018 13:42

Ali je to resno vprašanje ali zajeb...... receptov žal ne poznam. lp

LP, Saša

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

17. mar 2018 14:19

Soba, tako kače kot bober , ki žiivjo pri nas ali pa kjer koli so užitni :) tako da mirno navali, če kej imaš :) čeprav mislim, da so oboji zaščiteni in se jih ne sme kar tako povprek loviti in jesti hehe...:)

hedonist

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. mar 2018 18:11

soba je napisal/a:

pozdravljeni

Prosim za recept;

-priprava kače-in ali so slovenske kače užitve

-priprava bobra

soba

Umiri se in najprej preberi, katere živalske vrste so v Sloveniji zavarovane.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_zavarovanih_%C5%B

Nobene potrebe ne vidim, da bi že tako oghrpožene prostoživeče živali, pri vsej današnji ponudbi mesa v trgovinah, lovil za hrano.

In vrh vsega pričakuješ, da ti bomo pri tvojem nelegalnem početju še držali vrečo?

rimljanka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

17. mar 2018 22:39

   Tudi meni to ne deluje prav  nič normalno vprašanje,  zakaj bi človek jedel meso takšnih živali, saj ne živimo v času, ko ni na voljo mesa drugih živali, ki so v bistvu namenjena normalni prehrani človeka. Se tudi sprašujem, če je takšno prehranjevanje, po katerem sprašuješ, sploh zdravo, predvsem pa nenormalno in seveda-živali so zaščitene in prav je tako.  Če pa se z nami hecaš, pa to ni prav nič smešno, veš.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 17. mar 2018 22:40

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

18. mar 2018 13:12

Sej nisem hotel ampak se moram oglasit ....dobro bi bilo definirati kaj je za naše pojme "eksotično" :) so to črvi in kobilice ali bikova jajca, pjućka, priželjc, ikre, jezik, vampi,......itd ?? glede ponudbe mesa v naših mesnicah je situacija žalostna: govedina, svinjina, piščanci, file purana,tam pa tam kunec in pol se neha :( bogo, bedno, enolično,....) hodim po svetu in tam vidim vse kaj drugega: divjačina frišna, perutnina vseh sort in vrst, sveži morski plodovi, saj res, ponudba rib pri nas je beda od bede: kao sveže pa itak ni sveže ampak tretirano s nevem kakšnimi kemikalijami, ne moreš zluftat kuhinje teden ali več, edino postrvi iz domače reje poznanega rejca je še kokr toliko kul....in kje je zdej vsa ta famozna podudba vas vprašam ??? pree kratkim sem bral prispevek z naslovom: Slovenija smetišče za najbolj slabo meso v Evropi :) in ja verjamem, gledam akcije: kilo mesa unga faširanega, ko itak ne veš kaj vse je notr zmleto manj ko 2 € ??????? zdej vas pa vprašam, bi kupili novega mercedesa za 1.000 € ?? verjetno ne, ker bi vedeli, da je neki gorzno narobe z njim.....ampak meso po manj ko 2 € za kilo pa kupujete ....in še grozno fajn se vam zdi, da je tko poceni , ojej :( še bi lahko pisal in nizal primere ampak vem, da je že tole blo za večino od vas grozno in mimo.......

hedonist

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

18. mar 2018 14:54

Hedonist, pisal si kupujete to in ono po 2E...mogoče res kdo, ki nima dovolj denarja za dražje meso in takih ni potrebno zaradi tega obsojati. Je pa res, da je bilo osnovno vprašanje na temo kar nekaj. Če se motim naj me dotični popravi.

 

branka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

18. mar 2018 15:12

Ne Hedonist, vsak ima pravico do svojega mnenja. In vem, da smo mnogi mesojedci oz. vsejedci. Jaz npr. jem nekaj stvari od drobovine, govedino, svinjino, bi z veseljem kupila meso divjega prašiča, ribe, školjke, morske sadeže. To je že kar veliko. Marsičesa ne bi in tudi čeprav ne bi, se ne jezim na tiste, ki jedo, česar sama ne. Jaz vidim problem drugje. Ko gledam potrošnjo mesa in vsega, kar zraven paše, pa ne samo pri nas, po svetu, danes internet omogoča, da si lahko vsak dan drugje in vsa ta strašna količina hrane, ki je na voljo, me skrbi. Saj ne da bi kdo mislil, da si želim, da bi bili ljudje lačni. Vendar pa z grozo opažam, da ljudje nimajo več nobene mere. Oprostite izrazu, ampak meni se zdi, da je človek postal nenasiten, "požrl bi vse."  Tukaj se bom ustavila, ker bi zdaj lahko šele začela pisati. Samo droben podatek še, ki sem ga zadnje dni zasledila na netu. Znanstveniki pričakujejo gripo, ki bo pomorila okoli 38 miljonov ljudi in bo podobna španski gripi. Razlog: prevelika proizvodnja piščancev in prašičev, ki jih gojijo na veliko v neprimernih prostorih, potrošniki zahtevajo najmanjše možne cene, kot si tudi sam omenil Hedonist, poceni proizvodnjo pa je težko doseči. Zavrtel se bo krog, človek bo plačal svojo požrešnost. Smo že pozabili nore krave ptičjo gripo... Menda ni bilo nikoli v zgodovini človeštva tako kot je zdaj. Kmet je nekoč gojil živali in to z ljubeznijo, s spoštovanjem jo je pojedel. Danes pa ne jemo več, ampak žremo. In meso mora biti vsak dan, po možnosti večkrat. Kaj pa CO2 pri vzreji govedi? Itd.Itd. Sicer pa kdo sem jaz, da bi pametovala? Zgolj naglas sem povedala oz. javno zapisala, kako pa razmišljam jaz. Drugi pogled iste zgodbe.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti