Nasvet za odtajanje torte

fearddark  

član od: 7.6.2006

sporočila: 9

tema odprta - 7. dec 2017 13:24 | ogledi: 1.632 | odgovori: 0

Pozdravljeni,

 

jutri imamo večerjo, za katero sem pripravila torto (mleti piškoti + skutna krema + malo maka + jabolčna kaša + čokoladni preliv). Ker nimam prostora v hladilniku (se marinira 3kg pečenke!), sem jo dala na balkon v kartonasto škatlo in pokrila s flis dekico. Jutri jo nameravam prestaviti v spalnico (kjer ni prižgan radiator), da se odtaja oz. malo prilagodi temperaturi. 

 

Zanima me, koliko časa prej bi po vašem mnenju morala vzeti torto noter? Jo vzamem ob začetku večerje (antipasto, topla predjed, glavna jed) ali še prej popoldan? Če kaj pove: čokoladni preliv je iz jedilne čokolade + masla, okrašen z zlatim sprejem in koščki čokolade. Torta je bila narejena v pekaču premera 24 cm in je visoka cca. 4-5 cm.

 

Kar pod isto temo napišem še to, čeprav ne spada sem: ravnokar sem prejela tudi digitalni termometer in bi ga jutri uporabila med pečenjem goveje pečenke - ima kdo izkušnje s tem? Na kaj moram biti pozorna? 

 

Hvala hvala hvala za vse nasvete :)

 

fearddark

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti