Nujno rabim recept - biskvit za torto

AnaB3la  

član od: 25.11.2017

sporočila: 1

tema odprta - 25. nov 2017 1:45 | ogledi: 3.470 | odgovori: 4

Živjo,

lepo lepo bi prosila za pomoč. Jutri pečem torto in do zdaj sem biskvit vedno delala po receptu: Biskvit za torto, ki nikoli ne pade dol, ki je sicer objavljen na tej spletni strani. Želela sem samo na hitro preveriti postopek, in glej ga zlomka, spletna stran se noče odpreti :S Nujno rabim ta recept do jutri, ga ima kdo mogoče shranjenega? Rabim nekaj preverjenega, da bo gotovo uspelo...

 

Že vnaprej hvala! <3 

AnaB3la

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

25. nov 2017 7:53

AnaB3la, recepta za biskvit, ki nikoli ne pade dol, nimam shranjenega ne v pisni, ne v "ustni" obliki, morda  pa je to krasna priložnost, da narediš nekaj novega, od mnogih preizkušenega, ki meni nikoli ne pade dol, je pa res odličen. Sposodila si bom zapis od tete torte, upam, da ne zameri:

 

teta torta je napisal/a:
 Če ne delam torte po kakem posebnem receptu, je moj recept: 6 jajc, 200 g sladkorja, 150 g moke, v zadnjem času sem se navadila dodati še žlico ali dve olja ali raztopljenega masla - biskvit je nekako bolj sočen. Včasih tudi nadomestim del moke (do 50 g) z Gustinom, za čokoladni biskvit pa z grenkim kakavom. To so količine za tortni model 26 cm, biskvit pa lahko dvakrat prerežem, tako da pride precej visoka torta iz 3 plasti. Delam ga klasično: rumenjake penasto vmešam s polovico sladkorja, dodam maščobo. Iz beljakov in druge polovice sladkorja stepem čvrst, a še mazav sneg (ne sme biti "suh"). Tretjino snega dodam rumenjakom in jih z njim zrahljam (seveda s kuhalnico). Nato naložim na rumenjakovo maso preostali sneg in presejem suhe sestavine. S kuhalnico rahlo zmešam, da dobim enotno maso (brez grudic moke!). Tortni model po dnu namažem z maslom in potresem z moko. Vanj stresem biskvitno testo, pogladim, lahko je nekoliko višje ob obodu in pečem na 170 stopinj pribl. 30 minut (preveriti z zobotrebcem, pletilko ipd). Sladkor je navaden čisto v redu, za sneg pa sploh ne sme biti v prahu.

"Finost" biskvita je odvisna od razmerja med jajci in moko, biskvit za mojo najbolj zaželeno torto je iz 7 jajc, 180 g sladkorja in 120 g moke. Takega biskvita tudi ni treba nič namakati, pa torta vseeno ni suha. teta torta

Po zgornjih navodilih je uspeh zagotovljen,  po videzu in predvsem po okusu.

lp

mzm

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

25. nov 2017 8:35

Evo,

BISKVIT, KI NIKOLI NE PADE DOL
5 jajc
25 dag sladkorja
25 dag moke
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut.

 


To je osnovni recept za manjšo torto. Če hočemo speči večjo, damo več jajc in za vsako jajce 5 dag sladkorja in 5 dag moke.

branka

AnaB3la  

član od: 25.11.2017

sporočila: 1

25. nov 2017 9:38

Ooo super, najlepša hvala za vse nasvete in recepte! Branka, zadnji čas ste mi odpisali, pa sem se tokrat odločila, da kar po tej 'preverjeni' varianti naredim :) (za čokoladno torto sicer dodam 50 g kakava namesto moke in pa pest nasesekljanih mandljev in malo ruma).... Ostala dva pa sprobam drugič, ko ne bo šlo za taščino torto, ki mora uspeti. 

Še 1x hvala in lep dan :)

AnaB3la

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti