Kuhinjske stene-barva

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

tema odprta - 22. okt 2017 7:16 | ogledi: 4.147 | odgovori: 14

Dobro jutro želim vsem. 

 

Prosim za pomoč in vaše mnenje. Nekaj tem sem že zasledil, vendar nikakor nisem prišel do neke prave odločitve. 

 

Ta teden se spravljam k malanju stanovanja, mojstri pridejo urejati in po opravljenem sestanku glavnega, mu moja barva kuhinje nikakor ne pristaja k vsemi ostalimi elementi, ki so postavljeni v kuhinji. Malce me je zmedel in dal zabavno razmiščljanje :)

Torej od nekdaj oziroma sedem let že imam zeleno barvo kuhinje in nekak se prav luštno počutim v njej, ustvarjam in se imam lepo. Tudi jedilna miza je v kombinaciji zelene-sive barve, stoli pa bež barve v kombinaciji sive. 

Zanima me kakšno barvo bi mi vi predlagali oziroma kakšne so vaše izkušnje? 

Veliko sem prebiral, da se vedno več in več odločajo za zgolj belo barvo, vendar mi to nekako zveni dolgočasno :) 

Spodaj sem dodal link - upam, da vam bo deloval.

http://shrani.si/f/3t/Qu/uwRt1Ct/cam04323.jpg

 

Najlepša hvala in lep nedeljski dan vam želim :) 

 

Srečno 

 

Temo je spremenil(a) dkrajnc24 dne 22. okt 2017 7:17

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

22. okt 2017 8:04

Vazno je, kaj ustreza tebi. Meni je cisto simpaticna, sama imam pa vedno bele stene

"Stressed is desserts spelled backwards!"

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

22. okt 2017 8:20

To je res ja, kakor komu paše in se fajn počuti v njej ampak sem se potem vprašal ali je pač mogoče to stvar navade, da imam takšno barvo kuhinje al res za hudiča ne paše notri :) 

 

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

22. okt 2017 8:44

Eh. Kar je "in" se itak spreminja vsakih nekaj let, tako da prav hudo se s tem ni treba obremenjevat. Pred par leti bi mi bilo tole zelo všeč. Sem si tudi svojo sobo (še pri starših) pobarvala v kombinacijo nežne rumene in take zelene barve, ker je bilo to takrat "in". Danes mi ni več tako zelo všeč, ker je postalo bolj "in" da so barve bolj v zemeljskih odtenkih. Če že barvaš celotno stavnovanje in ti je všeč malo spremembe, potem kar spremeni. Ampak še nobena stvar ni bila prav hudo dolgo "in". Če te pa kdo sodi zaradi barve kuhinje pa že ni prav dobra oseba, tako da samo zaradi tega si res ni potrebno dela delat :)

the tina

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

22. okt 2017 10:37

To se strinjam ja, no načeloma sem ga jaz vprašal za mnenje kaj si misli in je ja pač povedal svoje mnenje, je pa rekel, da kakor želim tako pa bom na koncu dobil :) 
Veliko forumov oziroma člankov pa sem prebral, da zadnje čase vedno bolj in bolj dajejo notri belo barvo pa je stvar rešena :) Zanimivo zelo 

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

22. okt 2017 11:52

Barva stene je podobno, kot pobarvane lase na glavi ženske. Če se mi ne dopade ta barva, grem k frizerju prebarvamo in je volk sit in koza cela.

Se pravi, d krajnc24, obvezno prebarvaj v drugo barvo, ker jo imaš že nekaj časa je dolgočasno. Saj meni se tako zdi. 

Hčera je nekaj let imela prav tako zeleno, kot jo imaš ti, pred dvemi leti so prebarvali v nianse violične / barve sivke. Ne moreš verjet, skoraj nova kuhinja... 

Uspešno delo ti želim.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. okt 2017 14:32

tvoja kuhinja - tvoja barva, ne more ti  nihče od nas povedati, v kakšni se boš dobro počutil, ker je to povsem individualno občutje. Meni je recimo rumena barva zelo všeč - ampak če oblečem rumeno majico, mi je v njej nelagodno in iz sobe z rumenimi stenami se poberem takoj, ko se da. Tako da ne sprašuj drugih in ne oziraj se na komentarje, če tebi in bvojim pašejo roza stene z zelenimi pikami ali enobarvne snežno bele, je čisto vseeno, važno je, kako se ima v takem prostoru tvoja družina. 

Sonja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

22. okt 2017 16:25

Jaz pa bi se strinjala s pleskarjem, da belo- zelena barva ni idealna k tvoji barvi kuhinje. Jaz bi se odločila za močnejšo oranžno barvo epoksi. Glede na to, da imaš tudi oranžen odtenek omar bi lepo popestrila kuhinjo. 

Takšno smo dali tudi v kuhinjo v stanovanju pri  možu in se zelo lepo ujema s sivo. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

22. okt 2017 19:17

Nejlepša hvala za vsako mnenje posebej, sem hvaležen. 

Trixi, oranžno barvo dam zelo težko, saj je že hodniški predel v takšnem odtenku, ki zelo paše tistem prostoru :) 
Usmerjame se pa mogoče res z kakšni rumenaksti barvi, v prostoru imam tudi določene stvari zelenkaste barve, kot so zavese v kombinaciji z belo, pa potem miza itd. in bi nekak rumena barva mogoče res prostor popestrila in naredila nek nov dih v prostoru. 
Mojster je rekel, da on bi dal odtenek nekakšne sivakoste - modre nijanse vendar si te barve nikakor ne morem predstsvljati, sploh kakšna je ta barva in še skrbi me to dejstvo, da so obrobe elementov v sivem odtenku in ne vem kako si je on predstavljal sivo barvo :) 

Bomo videli, ipak je potrebno sprva vse postaviti na belo in mogoče na koncu zgodbe tako tudi ostane, bel prostor tudi ni slaba zadeva :) 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. okt 2017 20:17

Mi tule lahko pametujemo in razglabljamo, odločilni sta pa stvari, o katerih nimamo pojma: razporeditev v prostoru in svetloba, tudi to je pomembno pri izbiri barve, in pa seveda tvoj okus.  Ali imaš rad kontrast ali da se v prostoru prelivajo različno otni ene barve. Nekaj si sicer že navrgel, kaj ja in kaj ne, ampak za pravo mnenje je to premalo.

Jaz imam v kuhinji nekaj steno nad oknom oranžno, med okvirji nad policami na steni, ki je pravokotna na to, pa v sivo-modri tapeti. Sliši se morda smešno, ampak celotna podoba kuhinje je odlična. 

Sicer pa obstajajo programi, preko katerih si ponazoriš prostor v različnih barvah. 

mamamia

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

23. okt 2017 3:17

Hvala mamamia, tudi za tvoje mnenje. 

Mogoče sem res enostavno preveč navajen te barve in se bojim spremembe, kot je dejala dragička, ko pa narediš neko spremembo pa se zdi ne verjetno ampak moraš pridet do te točke :) 

Vsa leta sem enostavno skrbel, da je kuhinjski kot v zeleni barvi in iz kuhinjskega predela je tudi vstop v jedilni prostor in dnevni in prav tako je nekak vse v stilu zelene barve, prav tako zavese :) 

Vendar je mogoče res vse začelo postajati monologno, zeleno-zeleno-zeleno, prostor potrebuje neko poživitev. 

No o tej sivo-modri barvi je tudi mojster imel ideje oziroma predlagal vendar si jo nikakor ne predstavljam, kakšna barva bi to naj bila. 

Naslednjič, ko bodo začeli delati bo imel z sabo barvno knjigico, pa mi bo mogoče lažje a vseeno sem si rekel,da prej malce povprašam za vaše ideje :) 

Lep začetek tedna vsem! 

Srečno 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti