Katero pečico kupiti

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

20. nov 2019 11:19

V pečici se jih verjetno lahko na koncu peke odkrije za 5-10 minut in nastavi na žar, da se malo zapečejo od zgoraj.

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

20. nov 2019 12:08

Ej, VlimaS tole je pa dobra ideja. Naslednjič jo uporabim, ker me res jezi tako zamaščena pečica, kot tudi vonj po krvavicah. Že tako jih redko pečem, mogoče jih bom sedaj malo rajši

helgula

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

20. nov 2019 12:20

To, kar bom napisala, nima nič opraviti s pečico, ampak zgolj z vonjem krvavic. Vedno sem jih imela rada in ko sem se preselila k možu, kjer so vsako leto zredili pujsa in imeli domače krvavice, sem jih imela še rajši. Potem je pa prišla nosečnost in težavice, povezane z njo in ena od teh, je bil tudi ta vonj. Pokojna tašča in tast, sta si velikokrat pekla krvavico za zajtrk, sploh, če ju je čakalo kakšno težko delo in ta vonj je bil "grozljiv". Posledica tega je bila, da vsaj naslednjih petnajst let nisem več jedla krvavic in tudi sedaj, ko jih spet jem, ni več tistega "gušta".

 

rrr

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. nov 2019 12:43

helgula je napisal/a:

mamamia in kje potem spečeš krvavice?? Ne boš rekla, da v ponvi, ali pač?

helgula

Seveda v ponvi, zakaj pa ne? 

mamamia

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12637

20. nov 2019 12:45

helgula je napisal/a:

mamamia in kje potem spečeš krvavice?? Ne boš rekla, da v ponvi, ali pač?

helgula

  Nisem Mamamia, ampak jaz jih pečem v ponvi in se čudovito zapečejo.  Tudi vse meso za pečenko pečem v njej.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

20. nov 2019 18:08

Jaz jih pečem v pečici, četudi je kdaj samo ena. Dam jo na peki papir v malo globji pekač. Sploh mi je pečica zelo praktična, ker na štedilniku hitro zmanjka prostora. O čiščenju ne bi, seveda je zoprno, sploh kakšne zapečene madeže od sadja čistit, ko pečem pite. Naj bi sedaj to rešila piroliza. Bomo videli. Moja soseda priporočata večkrat čistit s pirolizo, da ne smrdi toliko. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. nov 2019 18:13

Kakor je kdo vajen in mu je ljubše. V ponvi se krvavice, kašnice in pečenice hitreje spečejo, meni je ta način veliko ljubši že zaradi načina priprave, o čiščenju pa da ne izgubljam besed. 

 

mamamia

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

21. nov 2019 6:13

Krvavic pri nas ne jemo, tako da je to en problem manj. Pečenice pa vedno pečemo v ponvi in sicer jih najprej malo pokuham - dam v ponev malo olja, pa malo vode, lahko tudi malo belega vina, če ga imam slučajno pri roki in pečenice, da se malo pokuhajo - vmes enkrat obrnem, da so pokuhane z obeh strani. Ko voda izpari pa jih popečem na tej maščobi, ki je bila na začetku dana, pa tudi klobasa malo spusti in nam so take zelo dobre. Če se le da, da nimam po štedilniku več posode, da v tem času ko se klobase pečejo, preostali del malo pogrnem s časopisom, ki ga potem odstranim in je čiščenja občutno manj, kot sicer.

Zelo priporočam tudi peko v vrečki za peko, kjer se živila tudi lepo zapečejo, če le ne oddajajo preveč vode. Za večje pečenke pa uporabljam pekač s steklenim pokrovom. Kos mesa začinim in od zunaj opečem v ponvi, dam v to posodo skupaj z dodatki (čebula, korenček, por.....) in potem pečem par ur pri nižji temperaturi, ker je meso veliko bolj sočno kot sicer pri odprti peki. Tudi dodatki se na ta način ne zažgejo. Če pa bi rada še malo bolj zapečeno na koncu odvzamem dodatke, odvzamem omako, ki se je nabrala in dam na višjo temperatudo in zapečem v  15-20 minutah. Omako pač potem naredim v posodi na štedilniku do konca.

tedyka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. nov 2019 7:42

Moja pečica (vgrajena v štedilnik) je nenadoma rabila ogromno časa, da se je segrela na 250 °C (za pizzo), če sem jo vključila samo na gornje in spodnje grelo. In še potem je bilo testo spodaj slabo pečeno. A ko sem preverila dno pečice, je bilo vroče.  Preden sem šla klicat serviserja, sem naredila preizkus: na spodnja vodila sem naložila vse pladnje in vključila pečico na 100 °C.  Čez čas sem na dno zlila malo vode... ni se ogrela, še manj uparila.  Brez pladnjev se to ni opazilo, ker je temperatura zgornjega grela nemoteno segla tudi do dna. Ko je bila na pladnju še pizza, jasno do spodaj ni prišlo nič. Tudi ventilator ni mogel dovolj pripomoči.

Ob problemih, ko spodaj ni zapečeno, se splača med peko preveriti še temperaturo dna pečice. Pri meni ni odpovedalo grelo, pač pa stikalo za dotični program. Če sem vključila samo gretje dna, ga je ogrelo normalno.  Ker so bila precej dotrajana tudi že plinska kuhališča, smo se odločili menjati štedilnik.

Cila

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. nov 2019 8:16

Jaz tudi pecem krvavice v ponvi. Imam zelezno, bolj globoko ponev, jo pokrijem, proti koncu Samo na pol in so lepo pecene in zapecene. S papirjem obrisem mascobo, potem pa se z gobo in gelom dokoncam.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti