Katero pečico kupiti

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

7. nov 2019 13:10

Evo, da poročam o mojemu nakupovanju pečice. Prvotno sem bila odločena za Aeg in Electrolux. Prvo, kar me je zmotilo pri Aeg je bilo trdo zapiranje. Nima programa ventilacija spodnjega pečenja in je zelo energetsko zelo potratna. Našla sem sicer drugi Aeg model bpe556320m s ceno 560 v GA z mehkim odpiranjem energ.A. 
Ok si rečem grem pogledat ostale pečice. Elektrolux še slabši ( izbranega modela sicer nisem videla), vendar so se pri vseh težko odpirala vrata, pri željeni model KODDP71x ima samo 3 zasteklitev vrat. Prodajalka mi je odsvetovala Electrolux in pokazala zelo všečno pečico Boschz ogromno programi HBG5780SO. Takoj mi je bila všeč, cena z vsemi akcijami samo 450 eur. 
Greva včeraj jo kupit, nakar se zatakne pri tem, da imamo zgoraj plinsko kuhališče v kombinaciji s steklokeramično ploščo. Pečica nima vtora je ravna. Po posvetu danes v Gorenju nam ne preostane kupit spet Gorenjevo. Bo pa nakup zelo ugoden. Izbrala sem BOP637e301x. Cena 399, 99 in še bon za 40 evrov. Trenutno nov model in akcija.A+, piroliza, 4 slojna vrata, snemljivo steklo za pranje, dvojna delno izvlečna vodila. Za ta denar odličen nakup.

Za izmišljevanje za vnaprej bom pa morala menjat kuhinjo, postavitev, ker mi je Bosch pečica res pritegnila.

Zenkrat je še nimam, danes gre mož v akcijo. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 7. nov 2019 13:31

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 801

7. nov 2019 13:43

Trixi, čeprav sem razočarana nad Gorenjevo belo tehniko, sem pa s pečico zelo zadovoljna. Imam Ora Ito že dobrih 8 let. Takrat ni bila ravno poceni, sem jo pa kupila zato, ker je imela veliko prostornino. Ogromno jo uporabljam, pa še vedno dela skoraj kot nova. Je tudi na dotik, ampak za enkrat nisem imela še nobenih težav s programi. Želim ti obilo dobre peke in veselja z njo.

malaga

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. nov 2019 8:14

Pri meni je pečica najmanj pomemben kuhinjski aparat, zato ne gledam na vse podrobnosti, kot sem zdaj videla pri Trixi (trojna zasteklitev vrat, ali dvojna ali štiri, meni je to vsseno, tudi nisem pozorna na mehko ali bolj trdo zapiranje, veliko programov, prednastavljenih, me tudi ne zanima). 

Jo malo uporabljam, zato. Malo več je v uporabi, ko decembra pečem piškote, a tudi tega je pri meni vedno manj, potic, kruha in podobnega skorajda ne pečem, za burek, baklave, pečenko ali drugo mesno jed iz pečice, za kar jo uporabim morda enkrat ali dva krat na mesec, pa kakšne zahtevne pečice ne potrebujem. Sem sicer razmišljala tudi o kombinaciji s peko na paro, a ker sva z možem zdaj sama (sin se je odselil v tujino, služba je služba), parni kuhalnik povsem zadošča.

 

Če pa se bom po decembru, ko zadnjič delam in bom torej že za praznike doma, premislila in ugotovila, da potrebujem zahtevnejšo pečico, me tolaži dejstvo, da jo lahko kadarkoli menjam. Ni namreč nameščena pod kuhalno ploščo in karkoli si zamislim glede menjave, je izvedljivo. 

 

Kot pri vseh aparatih je tudi pri pečici tako, da ima vsak od nas svoje navade, želje in potrebe. Fino pa je,d a nam trg veliko ponuja in res lahko izbiramo.

 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

8. nov 2019 13:13

Mamamia, tehnične zadeve so predlagane s strani moža, jaz pa gledam na uporabnost, saj je pri nas veliko v uporabi. Naslednjič pa definitivno na višini in ne pod štedilnikom. In seveda v drugi kuhinji.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

15. nov 2019 22:59

Nakup pečice je simpl.
Pomembna je prostornina, širina, globina notranjost, da ti bodo vsi tebi ljubi pekači šli noter. 

Ventilacija je must have. Zgolj zaradi različnih tehnik pečenja. 

Če ne maraš čohanja pečice (kdo sploh mara to ???)potem ti svetujem pirolizo. Če si vešča uporabe sonde potem imaš na voljo modele ventilacija, piroliza in osnovno od elektronike, torej timer in sonda za meso (drugače se dobijo  tudi analogne sonde ki se simply zapiknejo v štiklc mesa) Vse kar je več elektronike je glede na vsakodnevno uporabo sama preserancija...iz lastnih izkušenj ko smo cca 7 let nazaj naivno in z "očmi" kupl oh in sploh vgradno pečico od žal ne več našega Gorenja. Zadevca je celotno touch, na ekranu bi lahko gledal naslednjo epizodo masterchefa, z vsemi funkcijami zaklepanja, zagona, pihanja...da ne omenjam nastavitev gretja...možnosti je več kot pri kamasutri.   A kaj ko je ta vrag imel že 3x menjan modul...češ senzorji ne marajo temperature (seveda verjamem to...ampak zakaj jih potem vgrajujete v aparat ki dela s temperaturo??). Trenutno (trkam po lesu) je mir...so pa se že dogajali čudeži kot v Međigorju ko se je gospa sama od sebe prižigala, piskala in ugašala. Je pa res, da kakšne hujše peke ali jedi s povečano stopnjo vlažnosti ne prenese več. 
Rešuje nas star šporhet v garaži, prav tako Gorenje ki še vedno dela tako kot mora...le kakšen botox bi mu prišel prav.

6 pozicij gretja, ventilacija in klasični termostat do 250. To je pa navsezadnje tudi vse kar se od pečice pričakuje. 


Se mi pa drugače dopadejo Boschevi modeli ker se da notranjost dobro razstaviti in posledično dobro očistiti v kolikor ni model s pirolizo. Bili so tudi eni prvih, ki so uvedli funkcijo hitrega ogrevanja. Neka zlata sredina pri kvaliteti in ucinkovitosti z obzirom na ceno.

 

Upam, da vam bo tale vodnik kej v pomoč. Imejte se!

 

 

malipisker

Sporočilo je spremenil(a) malipisker dne 16. nov 2019 14:52

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

16. nov 2019 9:38

Ja, sedaj imam Gorenje in sem kar zadovoljna. Sem bila včeraj pri njih, ker sem naročila dodatno še eno rešetko. Mimogrede sem še povprašala za par detajlov in so mi še enkrat pritrdili, da tak model ne bi šel v odprtino in da bi to morali vedeti vsi prodajalci bele tehnike. Na žalost v mojemu primeru tako ni bilo, prvi, ki je pomislil na težave je bil moj mož. In malo je manjkalo, da bi kupila pečico, ki ne bi šla noter.
In včeraj sem si še ogledala kuhinje. Navdušil me je vogalni predal, cena pa mnogo manj. Ampak spet po pogovoru s prodajalcem ugotovim, da se kaj dosti drugače ne bo dalo kombinirat že zaradi naklona strehe in drugih omejitev. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. nov 2019 19:46

Haha,  Trixi, jaz sem tudi padla na tisti vogalni predal, a ko sem videla cenio elementa - 1500 evorv, sem ugotovila, da zmorem tudi brez. V novi kuhinji je kot prazen, je tako nastavljena, in nimam torej niti tistega elementa z ledvičkami ali mrežo. 

Mi je pa pri moji kuhinji najbolj všeč to, da elementi ne segajo do tal, z izjemo tistega s koritom in pomivalnim strojem, pa otok seveda je do tal, jasno, ampak so elementi pritrjeni na steno, kakih 30, morda 35 cm od tal. Kuhinja kar diha ... 

 

Kar je malipisker napisal - v glavnem se strinjam z njim, tudi jaz ne potrebujem pečice s 1245 možnostmi, predprogrami z nastavitvami za način in dolžino peke ... Mene take stvari ne pomenijo nič. 

mamamia

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

16. nov 2019 21:12

Mamamia, pa nam boš kaj pokazala vsaj tisti del kuhinje, ki visi v luftu?

 

rrr

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

16. nov 2019 21:18

Mamamia, dajmo, dajmo... hočemo slikico.

Pozdravček!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. nov 2019 10:04

Tule se delno vidi na skici - tudi pod elementi od hladilnika levo proti steni so vsi elementi v zraku. Viseči elementi nad koritom ne segajo do stene, v kotu so vtičnice, ker bodo na pultu, nad katerim ni elementov, stali moji gospdinjsi stroji, da jih imam vedno pri roki. Fotka pa pride, ko bo hladilnik na svojem mestu - je dva cm previsok, ploščice so nekaj prispevale in pa novi strop, tako da je treba zdaj vrezat v strop, da bo poravnan z omaro zizzvlečnimi predali (tam j sicer bil predviden vgradni hladilnik, a ga ja nisem hotela).  Pa nape še ni v stropu.

 

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 17. nov 2019 10:05

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti