Posvojim mucka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

11. sep 2017 18:06

Hinka je napisal/a:

Tema o muckah mi je blizu, zato se oglašam. Mamo mačkona starga 12 let. Našli smo ga pri kanti, malo dete bi moralo še pri mamici piti. Od takrat je v stanovanju, ne upa se niti na hodnik v bloku, ljudi pa sprejme, če jih dolgo pozna. Skratka, totalno nezaupljiv, za nas domače pa nenadomestljiv. Ja, in pojma nima kakšen je zunanji svet.  Ga tudi ne zanima. Vsako jutro se pride stisnit v posteljo in ne znam si predstavljat jutra brez tega. Kaj sm pa hotla povedat, se pa ne spomnim več... lepo se imejte vsi s svojimi ljubljenčki

 

Hinka

 Pri našem najbolj scrkljanem je bilo nekaj podobnega, samo da je bila namesto kante sosedova živa meja. Si sttarša prav tako  ne prestavljata biti brez njega, pa je rpav tako v večini notranji (razen, kadar uide ven ali pa gre malo na ogled v košari). Seveda mi ni treba omenjati, da je mačo in pol, tako po značajo kot po izgledu :P

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

11. sep 2017 18:08

RadaJem je napisal/a:
mišzmoke je napisal/a:

 Imeti rad pomeni tudi pustiti svobodo in s tem možnost, da se zgodi kaj nepredvidenega,  hudega, žalostnega. 

 

Pričakovana življenjska doba mačke je 12 ali celo 20 let, življenjska doba prostoživečih mačk v urbanih okoljih pa dve leti.

Realnost je pač taka, da v urbanem okolju prostoživeča mačka nima prav velike možnosti za dostojno in varno življenje. Zavetišča in živalovarstveniki brezdomne mačke spravijo s ceste, jih sterilizirajo/kastrirajo, razbolhajo, razglistijo in jim dajo novo priložnost pri odgovornih lastnikih. Tisti, ki so v imenu neke romantične podobe svobode pripravljeni praskati mačje kadavre s ceste vsaki dve leti ali jih menjavati pogosteje kot zimske škornje, pač niso med njimi. 

Nihče ne pravi, da imajo notranje mačke idealno življenje. Gre pač za manjše zlo. 

Včasih smo tudi kot prvošolci hodili sami iz šole in se cele dneve igrali zunaj brez nadzora, zdaj pa to ni več mogoče. Svet se spreminja, na žalost ne na lepše.

 

RadaJem

 To je bil moj point, samo si tako veliko lepše in čisto naravnost povedala, da lahko samo

 

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

11. sep 2017 19:46

Da,živi zunaj,samo pri nas je sedaj ves čas doma in leži v moževem avtu na sedežu.ojoj,koliko dlak.Drugače pa moraš poskrbeti zanj, da mu odščipneš klope ,piti pa gre kar v potok,če mu pozabim naliti.Drugače ga ne moreš navaditi kot psa,da ne bi segel po hrano.Sem ga dobila v kuhinji na pultu s hrenovko v gobcu ki je še ostala v skledi.Pa ni bil lačen.Je pa hinavski, da je kaj.

dvorana

mojih6  

član od: 7.2.2013

sporočila: 71

11. sep 2017 23:38

Sem velika ljubiteljica muck in zato se vam oglašam s svojo izkušnjo.Pred leti sem v zavetišču posvojila belega mucka,podpisala sem,da bo v stanovanju in se tega tudi držala.To pa je bilo zelo težko,ker je nenehno iskal priliko,da bi šel ven.To mu je tudi uspel in se ni več vrnil.Iskali smo ga po medijih,razobesili slike,prehodili večkrat vso okolico a o njem nismo slišali nikoli več nič.Dolgo sem žalovala za njim,a ker ne morem brez mačje družbe sem na bolhi najdla ljubko belo muco in jo tudi prinesla v naš dom.Ne pustim jo ven,nekaj časa je bilo to težko sedaj pa tudi ne stopi čez hišni prag.V hiši pa živi tudi hčerka z družino in pred tremi leti je nekdo zavrgel mucko v naš cvetlični grm.En dan smo jo pustili misleč,da jo bo kdo pobral,pa se to ni zgodilo,zato so mucko vzeli za svojo,vendar pa ni samo notranja muca,gre tudi ven.Z mojo se tudi druži,zato včasih tudi prinese kake bolhe,pa dobita obe ampuli pa je OK.Drugače se dobro razumeta,opažam pa da se v času ko se mucki ženijo veliko pretepata,kot bi bili sovražnici.Nek poznavalec mačk je rekel da je to zato,ker hčerina muca diši po drugih mačkih,pa moji to ne ustreza.Sta pa obe sterilizirani zato ni problema z mladiči.Vsakdo,ki ima rad mucke naj se kar odloči zanje.Kje bo mucek bival pa se mora odločiti lastnik.Zavedati pa se je treba, da je zunanja muca izpostavljena več nevarnostim in lahko hitro oddide od nas,kar pa je hudo,če se na žival navežeš.

mojih6

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

12. sep 2017 6:33

dvorana je napisal/a:

.Je pa hinavski, da je kaj.

dvorana

 Tega stavka glede mačk, ki je kar pogost,  ne morem sprejeti!   Živali niso nikoli hinavske, samo ljudje se ne znamo poglobiti v njihov karakter in ga razumeti.  Maček pač ni poslušno bitje ampak samosvoja osebnost in ga je kot takega treba sprejeti. 

Cila

Mygrace

sporočila: 6506

12. sep 2017 10:10

In super bi bilo, ce bi se tako tolerantno obnasali tudi do ljudi

Mygrace

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

12. sep 2017 11:05

RadaJem je napisal/a:

Včasih smo tudi kot prvošolci hodili sami iz šole in se cele dneve igrali zunaj brez nadzora, zdaj pa to ni več mogoče. Svet se spreminja, na žalost ne na lepše.

 Mogoče je toliko, kolikor dovoljujejo starši, kar se varnsoti tiče, še nismo tam 

lp

mzm

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

12. sep 2017 12:46

Ne vem, če sem dobro razumela tvoj odgovor, ampak verjetno veš, da prvošolci po zakonu ne smejo sami hoditi v šolo ali iz šole, starši imamo bolj malo besede pri tem.

RadaJem

receptTetePepe  

član od: 16.4.2013

sporočila: 41

12. sep 2017 13:13

Ne morem verjeti,katero zavetišče lahko reče kaj takega??!! Zapreti bi morali taka zavetišča, ne pa živali. A bi bilo nam, ljudem, tudi prav, če bi nas zaprli v kletko, brez izhoda do narave?

Pa nimam nič proti zavetiščam, ravno nasprotno, veliko zapuščenim živalim pomagajo.

receptTetePepe

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

12. sep 2017 13:19

RadaJem je napisal/a:

Ne vem, če sem dobro razumela tvoj odgovor, ampak verjetno veš, da prvošolci po zakonu ne smejo sami hoditi v šolo ali iz šole, starši imamo bolj malo besede pri tem.

RadaJem

 Moj zapis je bil namenjem igranju zunaj, sem pozabila odebeljit, se opravičujem.

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti