Ogled ljubljane na vikend - predlogi

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

tema odprta - 2. sep 2017 13:00 | ogledi: 2.961 | odgovori: 3

Drage kulinaričarke in kulinaričarji,

 

v začetku oktobra pričakujem obisk kolega iz ZDA. Ker bo v Ljubljano bo prispel pozno popoldne v soboto (16:30), se odločam med enim šnelkursom Ljubljane (glavne Plečnikove stvaritve, tržnica, stara Ljubljana in pa morda postanek v restavraciji ali dveh, kjer strežejo pristno slovensko hrano (trenutno imam v mislih dve, in sicer eno nasproti tržnice in eno v stari Ljubljani, in sicer se tale slednja imenuje Gujžina, če me spomin ne vara) - če pozna kdo še kakšno, ki ima slovensko hrano v nulo pošlihtano, po možnosti tudi s sodobnim pridihom, kar na dan s predlogi :>

Zanima me, kaj je v primeru, če ogled Ljubljane podaljšava na nedeljo, sploh možno/pametno obiskati v tem času, ker je vse zaprto, pri čemer je tudi velika možnost, da bo vreme bolj kislo.... razen če prestavim sam ogled arhitekturnih ipd. zadev na nedeljo. Še razmišljam/se dogovarjam...

Če ima kdo še kakšnen must-see predlog (tako glede hrane kot znamenitosti), se toplo priporočam, ker v prostem času sedaj zelo malo hodim po Ljubljani, in poznam res bolj sam 'skelet' znamenitosti in pa kar ponuja splet :< (trenutno nekaj sestavljam s pomočjo tele strani https://www.slovenia.info/sl/destinacije/mesta/ljubljan).

Skupaj imam na voljo dobre tri dni, da malo razkažem našo lepo kokoško, in sicer sem po LJ nameravala zaviti v Bled in Bohinj (kar z avtom, ker čas žal ne dopušča z vlakom), potem pa mrbit Idrija/Ribnica/Bela krajina/Novo mesto/Stična, odvisno, kakšno vreme bo in kaj si bo bolj želel videti. Primorska me malo skrbi zaradi burje in niti ne vem, kako vse sploh izgleda npr. v Piranu/Portorožu in širši okolici obale začetka oktobra.

 

To je za enkrat osnutek načrta. Če ima kdo kakšne preloge, se najtopleje priporočam. :D

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1687

2. sep 2017 13:56

 Ja Gujžna pravijo, da je pristno slovenska....skupaj z dodoli, gibanico in drugimi posodobljenimi jedmi. V Ribnici si je fino ogledati Muzej domače obrti(Rokodelski center) Če ste pa že v Ribnici pa prej zavijete ša na Rašico in si pogledate Trubarjev mlin in muzej. Vodič tam je bomba.

LP, Saša

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

2. sep 2017 20:10

Venturini je napisal/a:

  Če ste pa že v Ribnici pa prej zavijete ša na Rašico in si pogledate Trubarjev mlin in muzej.

 Sploh, ker praznujemo 500 let reformacije. Brez Trubarja ne bi bili, kar smo.

A čez Trojane, vsaj do Celja pa ne bi?

Saj imaš lahko več scenarijev, pa se prilagajaš glede na vreme.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 2. sep 2017 20:13

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

2. sep 2017 23:29

Ja, bo treba jih ker nekaj naredit, trenutno sem šele v fazi priprave/zbiranja informacij, samo za LJ imam za enkrat približno pokrito, kaj bom razkazala.

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti