Pakirano mesto

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

tema odprta - 19. avg 2017 6:04 | ogledi: 5.195 | odgovori: 41

Pozdravljeni. 

Počasi se odpravljamo na morje in me zanima kakšne imate izkušnje z pakiranim mesom ali se vredu obnese ali ne ? 

Do zdaj sem imel vedno izkušnje z direktnim obiskom mesarja ali delikatese in sem potem razporedil doma v vrečke. 

Zanima me tudi sama cena, nimam izkušenj ali je cena raznih pakiranega mesa dosti dražja ali cenejša ? 

Hvala lepa za nasvete, srečno 

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. avg 2017 9:48

Pakirano mesto?

Misliš pakirano meso voziti s seboj, ali kupovati na licu mesta?  Ponavadi je pakirano meso malenkost dražje plus imaš veliko odpadne embalaže. Za shranjevanje je pa bolj enostavno. Dobra stran pakiranega mesa je, da ga lahko direktno shraniš v hladilnik, če ga ne nameravaš porabiti isti dan. Za kose mesa, ki jih v vrečki prineseš od mesarja, pa ni dobro, da bi jih v taisti zaprti vrečki puščal v hladilniku več kot en dan. 

Tudi  pri  pakiranem mesu je potrebno paziti na prenašanje in shranjevanje pri ustrezni temperaturi.

Cila

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

19. avg 2017 13:37

Ne vem, kam se odpravljaš, ampak dvomim, da se ti kamor koli splača voziti od doma pakirano meso. In tam, kjer si, tudi ni boljšega, kot raziskati lokalno življenje tudi na ta način, da se podaš na lokalno tržnico in v vaško mesnico ali navsezgodaj zjutraj v pristanišče, ko se ribiči vračajo domov. Če pa že ne moreš brez pakiranega mesa, dobro glej datume in rok uporabe. Če ga po vročini uro ali dve prevažaš domov, ker ste vmes še skočili na pivo pa na sladoled pa po razglednice, potem se rok uporabe seveda skrajša na takoj (isti dan, čimprej). 

Sonja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

19. avg 2017 15:05

Kot je napisala Limnol, nobene potrebe nio, da vlačiš s seboj pakirano meso , razen če greš v nevem kakpno divjino, kjer je kak dan proč civllizacija hehe.....:) jaz nikoli nisem vlačil nobene hrane s seboj na dopust ne pakirane še manj kakih zmrznjenih filanih paprik, golžev,vampov itd. ampak sem se vedno prepustil lokalni ponudbi destinacije , kamor sem šel :) tko da kolega Dkranjc, čist brez potrebe so ta tvoja razmišljanja in skrbi :) seveda, če pa hočeš, pa potem le daj , sej čehi pa poljaki tud vse privlečejo s seboj :)

 

hedonist

dkrajnc24  

član od: 28.3.2012

sporočila: 248

19. avg 2017 18:00

Hvala za mnenja in še najbolj mi je všečno ramzišljanje limnol. Enostavno greš na okoli in raziščeš kraj kjer si in najdeš dobrote, hvala 
Hedonist, ja ampak jaz rad vidim še kaj v vzvratno ogledalo avtomobila, zaradi varnosti hehe :D 
Hvala vsem, srečno 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. avg 2017 8:53

Se strinjam z limnol in hedonistom, le da Čehi in Poljaki (saj si zaslužijo veliko začetnico,kajne?) vedno manj vozijo s seboj.

Ošpice dobim, ko pomilim, da ljudje vlačijo s seboj na morje golaže, filane paprike in zrezke v omaki.  Samo ka segedin še manjka. S seboj se vzame nekaj za hiter obrok, ko prispeš na cilj da ti ni treba takoj v trgovino. Potem pa - kot je limnol rekla - malce pogledaš naokoli. Da bi pakirano meso s seboj nosila? Mi na um ne pade. Ga imajo v vsaki vaški trgovini, kjerkoli že si. 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

20. avg 2017 9:01

Mi smo letovali na otoku, kjer ni možno kupit mesa, ribe pa izjemoma, če ( v 6 letih se je enkrat) se ustavi ribiška barka. Majhno količino mesa sem vzela s seboj, ga ovila v alu folijo in obložila s hladilnimi vložki, preostalo pa smo nabavili na enodnevnem izletu s katamaranom v Zadru. Zelenjavo, sadje smo dobili v lokalni trgovini in ostale malenkosti. Smo pa se tudi degustirali v njihovi restavraciji. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

20. avg 2017 9:31

Morda je pa treba pomisliti na to, da eni nimajo neomejenega budžeta, pa vseeno želijo svoji družini privoščiti dopust, tako ali drugače.... pa si ga verjetno tudi zaslužijo, čeprav vlačijo vse zraven. Tudi jaz marsikaj zamrznem in nesem s seboj, sploh ker sva samo dva. In ne razumem, zakaj bi si zato zaslužila zasmehovanje? Na dopustu se pač ne ukvarjam z raziskovanjem hrane, ker mi ni prioriteta, pač pa z lokalno zgodovino in geografijo, na morju pa preprosto odklopim vse s knjigo v stilu dr roman. Pač nisem vrhunska kuharica, obvladam pa kaj drugega. In tudi ne zasmehujem tistih, ki cel dopust vrtijo kuhalnico, pač vsak po svoje, a ne?  Jaz sem s sendviči v rukzaku in zamrznjenimi golaži reševala dopuste kot zakreditirana samohranilka z dvema otrokoma, ker si nismo mogli privoščiti kaj drugega, kljub temu sta mulca vsako leto videla morje, na SLO obali ali v Istri, v luknjah, s spanjem na tleh, dobesedno, ampak, na morju sta (smo) bili. Pa čeprav samo za 3-4 dni. Enkrat smo se domov vozili na hlape, ker nisem več imela za bencin, komaj smo pririnili do doma, potem pa še 3 dni nismo kam šli, ker sem čakala na plačo. S temi izkušnjami morda bolje razumem Čehe in Poljake.

Ampak, seveda, vsak po svoje, eni prav, drugi narobe. Bistven je pa končni izplen: zadovoljstvo vseh vpletenih, a ne??

 

marjja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

20. avg 2017 10:52

Ja Mamamia, res sem naredil napako: Čehi in Poljaki si še kako zaslužijo veliko začetnico :)

Marjja, nisem se hotel posmehovati ali kako drugače biti vzvišen, daleč od tega :) ampak moje razmišljanje je pač tako , da ne glede na budžet meso za golaž moraš kupiti bodisi v Slo ali tam kamor greš :) razen seveda če imaš doma vzgojeno meso, ok, to je druga pesem :) zdej a ni vseeno ali kupiš tudi ali pa tm dol ?? to je moje razmišljanje in nič drugega :)

Drugače pa, tudi jaz vihtim kuhalnico ves dopust in v tem neskončno uživam :) kuham pa ne le za dva ampak imam včasih na kosilu ali večerji tudi osem ali deset ljudi :) včasih pade tudi kaka restavracija ampak zelo redno pa ne, da ne bi imel denarja zato ampak ,ker vem, da sam skuham boljše in da sem v oštariji vedno znova razočaran :)

Še enkrat, nisem imel namena nikogar prizadeti še najmanj pa kolega Dkranjca, čeprov ne razumem njegovega zapisa, da mora videt tud skozi zadnjo šipo, ja mater, sej v tem je point a ne :) manj vlečeš s seboj bolj čist pogled imaš v vse smeri hehe...

Drugače pa vsak po svoje in kot mu je drago :)

 

hedonist

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

20. avg 2017 10:52

Če greš v divjino, kaj ti bo potem tedenska zaloga pakiranega mesa, ko se bo tako ali tako pokvarila prvi dan brez elektrike? V vseh naših bližnjih državah, kamor bi se na dopust dalo peljati parikano meso, pa to stane enako ali manj kot v Sloveniji. Čemu torej? Ker je tudi mama tako delala? OK, za nekoga legitimen razlog, ni pa treba. Če pa se že mora kaj voziti s seboj, potem se mi zdi pa gotov golaž ali vampi veliko bolj pametna varianta kot surovo meso.

 

Sonja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

20. avg 2017 11:29

Se strinjam, no pri nas je bil sistem (in je občasno še), da smo pred dopustom kak teden skuhali lonec golaža, polivke, kake omake ipd ter pojedli za kosilo, višek pa z namenom tovorjenja zamrznili. Tudi kako panirano, nato pa zamrznjeno meso  je šlo zraven. Saj to ni bila praksa čez celo leto, na dopustu tistih par dni pa je šlo. Pa še ena prednost: z omejenim budžetom in mahnimi otroci iti na morju vsak dan v trgovino....hm.  Hehehe, mala varka,"saj nič ne rabimo, saj imamo napolitanke, tralala". In smo preživeli krasen dopust, mi trije, sami, skupaj...v božjem miru.

Si predstavljate, kaj pomeni prihranek 5€ za samohranilko? S katerimi lahko na morju kupi sladoled otrokom (sebi ne, "ker mi ni dober"). Pa smo preživeli in je danes bolje. Juhuhu!

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti