Tekoči klorofil

karlinka  

član od: 1.2.2008

sporočila: 181

tema odprta - 27. jul 2017 17:32 | ogledi: 8.139 | odgovori: 13

Če ga je kdo jemal, prosim za osebne izkušnje s tekočim klorofilom, ki naj bi močno pomagal pri odpravljanju slabega zadaha. http://www.zeleni-klorofil.si/?gclid=COfIybDiqd

Lep pozdrav in hvala!

 

karlinka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. jul 2017 20:46

karlinka je napisal/a:

Če ga je kdo jemal, prosim za osebne izkušnje s tekočim klorofilom, ki naj bi močno pomagal pri odpravljanju slabega zadaha. http://www.zeleni-klorofil.si/?gclid=COfIybDiqd

Lep pozdrav in hvala!

 

karlinka

 Ti to resno? 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

27. jul 2017 22:24

Klorofil pač ne more biti tekoč. Kdor bo odprl link, pa ima vsaj osnovno biološko vedenje, bo prebral toliko neumnosti, da se čudim, kako so jih spravili na tako malo prostora.

Včasih so rekli, da papir prenese vse, ta stran pa je dokaz, da e-medij še precej več.

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 27. jul 2017 22:28

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

28. jul 2017 6:50

Prvič sem za ugodne učinke klorofila slišala od ljudi,  ki si "tekočega" pripravljajo tako, da si  iz čimbolj zelene listne pa tudi druge  zelenjave sproti pripravljajo sveže  smootije. Med drugimi so bili navdušeni nad vrtno lobodo.  Po mojem mnenju dosti boljša varianta od tablet. Če le imaš vrt ali pa dovolj velik balkon, da na njem zasadiš nekaj primernih užitnih rastlin. 

Moj način uživanja klorofila je pa kar "s kožo in kostmi" , se pravi obilo zelenjave kot take. Vse tisto, kar je pri pripravi smootijev odpadek, tudi dobro dene telesu in prebavi.  Izjema so le ljudje, ki iz zdravstvenih razlogov sveže zelenjave ne smejo jesti. Polna skleda zelene solate direkt iz vrta 

Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 28. jul 2017 06:55

karlinka  

član od: 1.2.2008

sporočila: 181

28. jul 2017 18:12

Hvala za odgovore, čeprav se tukaj nekateri ne morete zadržati niti takrat, ko človek izrecno prosi za osebne izkušnje z določenim izdelkom. V linku piše tudi:

Kakšna je razlika med klorofilom v zelenjavi in tekočim klorofilom ali kapsulami klorofila?

Najboljši vir klorofila je zelenolistna zelenjava, npr. špinača, ohrovt, brokoli, solata... Ostali viri so lahko alge (spirulina, klorela) in zelišča, kot so alfa alfa, listi murve. V čem se torej tekoči klorofil razlikuje od naravnega?

Tekoči klorofil je vodotopna oblika klorofila, v kateri je centralni atom magnezij zamenjan z atomom bakra.
Ta zamenjava omogoča, da lahko tekoči klorofil v našem krvnem obtoku veže nase kisik (tako, kot to počne hemoglobin), zato se poveča količina kisika v vaši krvi. Ta oblika klorofila je znana tudi kot klorofilin.
Klorofilin vsebuje večjo prehransko vrednost kot običajen klorofil, poleg tega pa ga naše telo lažje absorbira in uporabi.
Za razliko od običajnega naravnega klorofila, ki je topen v maščobi (za prebavo in absorbcijo potrebuje maščobo), klorofilin precej lažje prehaja skozi celične membrane in vstopa v celice, kjer deluje antioksidantno. V našem telesu je tekoči klorofil (ali klorofil v kapsulah) bolj učinkovit, kot naravni klorofil.

Kaj od tega drži in kaj ne, je mogoče jasno biologom, ostalim pač ni in ne more biti.

karlinka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

28. jul 2017 19:20

Hja, zanimivo je to, da so celične membrane načeloma hidrofobne in lipofilne, skoznje prehajajo zlahka le čisto majhne molekule, že če imajo električni naboj, potrebujejo neko vrsto aktivnega transporta. Da bi vstopala velika, bipolarna molekula, kakršna je klorofilin - no way. Da bi bil znan kakšen receptor ali aktivni transport zanjo, še manj.

Tako da je zgornji tekst ena od tistih stvari, od katerih po prehodu skozi filter Asimova, znan tudi kot bull**** separator, ostane toliko, kolikor je Arthur Dent slutil, da njegov prijatelj Ford Prefect v resnici prihaja z Betelgeze - torej prav nič.

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

28. jul 2017 22:06

Kar se tiče homeopatskih "zdravil" na splošno mi je kolegica iz farmacevtskega področja lepo razložila da so omejitve, ki jih morajo te zadeve izpopolniti za dovoljenje za prodajo zgolj to, da "zdravilo" ni škodljivo za zdravje. Za razliko od dejanskih zdravil, ki morajo učinkovitost dokazati z ogromno študijami. Pri homeopatskih zdravilih so "študije" večinoma reklama in jim ni ravno verjeti. Tako da toplo priporočam da jemlješ vse homeopatske prehranske dodatke s predpostavko da zadeva ne deluje. Priporočam da najdeš vzrok za slab zadah. Pogosto je to namreč slabo stanje dlesni, prehlad, slabe prehranjevalne navade ipd. Normalna ustna higiena popolnoma zadošča slabemu zadahu.

the tina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

28. jul 2017 22:09

karlinka je napisal/a:

Kaj od tega drži in kaj ne, je mogoče jasno biologom, ostalim pač ni in ne more biti.

karlinka

 Se kar strinjam. In ravno zato, ker je tekst napisan ravno toliko strokovno ali, bolje, na videz strokovno, je lov na kupce, ki v dobri veri, da berejo korektne in resnične informacije, nasedejo.

In ker ti potemtakem noben biolog (ali nekdno podobne izobrazbe) ne bi odgovoril (če bi ti odgovorili le oni, ki imajo, pa kakršnekoli že, osebne izkušnje, je komaj verjetno, da bi nekdo, strokovno podkovan, nasedel (dez)informacijam in neresnicam v tekstu), ti ne bi nikoli ne bilo jasno, kaj je res in kaj ne.

Uf, malo sem zapletla. Skratka, raje skledo solate, špinačo, brokoli, ohrovt,.....primarno hrano, kot nekaj, kar je sprocesirano in sprocesirano, da bi nekdo zaslužil.

Če torej želiš še kakšno razjasnitev, ni problema, mojih osebnih izkušenj pač ne bo nikoli.

rimljanka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

29. jul 2017 11:53

Ne srečo mi zdrava pamet pove, da nekaj umetno scopranega v eni tovarni pač nikoli ni bilo in nikoli ne bo niti približen nadomestek dejanski hrani, pridelani brez škropiv in umetnih gnojil. In kot so povedale že ostale uporabnice, moraš najti vzrok za tvoje stanje, namesto da hočeš na hitro odpraviti posledice, kar verjetno niti ne bi bilo uspešno, temveč bi te zgolj olajšalo za presežek tvojih prihodkov.

~Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything.~

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. jul 2017 12:29

Mila Karlinka,

malo težko je jemati resno nekoga, ki v prvem stavku napiše, da noče odgovorov od nikogar, ki ve, za kaj pri stvari gre. Ne samo biologom mora biti jasno, da če v molekuli zamenjaš en element z drugim, da potem to NI več ista stvar, to je kemija (nekdanjega) 7. razreda osnovne šole in tako daleč si tudi ti zagotovo prilezla.  Delež populacije, ki jim to mora biti jasno, se s tem avtomatično z vseh naravoslovcev razširi na vse, ki so kdaj končali osnovno šolo, 8 ali 9 let, čisto vseeno (poleg tega ni zamenjan samo en atom v sredini obroča, manjka mu tudi alifatski rep, skratka, nima s klorofilom kaj dosti skupnega). Saj lahko piješ klorofilin (= E141, naravno zelena 3), pa naj stane, kar hoče. Škodljiv ni, vsaj ne v normalnih količinah, to je po trenutnem vedenju tudi res. Ne klorofil ne klorofilin pa na noben način ne bosta direktno zlezla v tvoje celice (zakaj ne, ti je zgoraj nazorno pojasnila proxima).  Vseeno pa bi bilo verjetno več koristi, če bi se lotila klorofila v originalu. Če te neznana imena tako zelo privlačijo in si zanje pripravljena odšteti nekaj svojih cekinov, bosta tudi spirulina ali chlorella naredili svoje, sploh, ker vsebujeta pravi klorofil - četudi bi se cekini, pretvorjeni v blitvo ali kar koli drugega zelenega z domačega vrta ali tržnice, prav tako ali še bolj obrestovali za zdravje.

Za slab zadah pa vseeno raje pobaraj svojega zdravnika, ker je lahko razlogov več in vsakega se je pametno lotiti na malo drugačen način. 

 

 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti