Črna kumina = kumin?

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

6. jul 2017 11:42

Sem tudi popražila, toda ni bilo nekega učinka..ima pa res zelo trdo "lupino", tudi mencanje ne pomaga ...da sem prišla do tega poprastega okusa mi je pomagal edino možnar..fajn strla in dodala jedi..sem pa pekla male žemljice iz rdeče pese in s temi semeni, so bile na pogled kot male lubenice :)

Vrtejbenka

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 6. jul 2017 11:52

Mygrace

sporočila: 6506

6. jul 2017 11:56

Potem mi pa na pamet pride samo to, da je bila zacimba stara in razdisana...pojma nimam, imam pa izkusnje z zacimbami z razlicnih koncev Slovenije in sveta, iz razlicnih prsti, takih in drugacnih zemljepisnih sirin in dolzin....ista zacimba, drugacni pogoji...mi vedno na pamet pride tista iz OS, ko smo regrat podolgem prerezali na pol in eno polovico vsadili v bogato zemljo na zmerno toplo podnebje in drugo polovico nekam v hribe...izgled in okus poplnoma drugacen.

Z zacimbami je zadnje case (no, tudi v zgodovini je bilo to placilno sredstvo in "zlata vredno") velik biznis.

Pa niti ne rabimo iti v eksotiko...petersilj je zadnja leta ogrooomen, arome pa nima nobene taprave, krompir se je nekako popravil...fizol v zrnju je pa prava terna, da dobis in skuhas takega, da hisa disi in ga clovek iz piskra ukrade, se preden je dokuhan v koncni jedi.... 

Avokado, mango...itd. itd.....skoda denarja za nedozorele sadeze....banane, da ti usta skup potegne...ce ne bi imeli v supermarketih klime, bi vse to smrdelo k 300 piiiiiip  

 

Mal sem zasla, pa nic hudega,#spoznavajmo svet in domovino

 

Mygrace

 

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 6. jul 2017 12:02

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti