Slani prigrizki

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

tema odprta - 15. maj 2017 10:51 | ogledi: 4.743 | odgovori: 3

Pozdravljeni,

 

v nedeljo imamo r.d. zabavo + krst. Praznovanje bo na račnu, kjer bomo imeli tudi kosilo, po kosilu seveda torta. Glede na to, da bo kr nekaj otrok, da bodo živali,.. predvidevam, da se bomo vsi skupaj tam zadržali kr nekaj časa, zato bi rada za "malico", prigrizek nekaj sama pripravila. Peciva in sadja bo dovolj, zato sem razmišljala o slanih prigrizkih. Nekako mi verjetno v nedeljo zjutraj ne bo uspelo pripraviti veliko različnih stvari, zato sem se že odločila da bom kupila listnato testo in noter zavila hrenovke. Kot drugo stvar pa razmišljam o mini burgerjih. Kako se vam zdi? A bo ok če bodo hladni? Bi jih tam dala pogret? Bi lahko kakšno stvar naredila že v soboto zvečer?  Ali je to zgrešena ideja in je boljše da si omislim kaj drugega- predlogi?

 

Hvala in lp

t

tamara

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

15. maj 2017 15:57

Jaz nebi stregla hladnih burgerjev gostom.

 

Če bi izbrala hrenovke, bi jih spekla, če je le mogoče, isti dan, ko se strežejo, pečene v kvašenem testu, da ostane kolikor toliko sveže.

 

Že prej se lahko speče krekerje s sirom (https://www.kulinarika.net/recepti/5723/sladice/domaci-s) pa zravek kakšna omaka za pomakanje (sirova (nacho), tunina, blago pekoča, s soljo in poprom začinjena kisla smetana, ...).

Speče se lahko tudi:

https://www.kulinarika.net/recepti/19868/predjedi/pizza-

https://www.kulinarika.net/recepti/17321/predjedi/kmecke

https://www.kulinarika.net/recepti/15344/predjedi/kolate

(lahko se speče npr samo listnato testo, zrežemo na trakove, zarolamo v spiralo, lahko posujemo še s sezamom, lanom)

https://www.kulinarika.net/recepti/10202/predjedi/majhni

nadev priredite svojemu okusu ...

https://www.kulinarika.net/recepti/14562/predjedi/olive-

https://www.kulinarika.net/recepti/9494/predjedi/mini-pi

 

Pa še bi se kaj našlo

NutellomAnka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

15. maj 2017 18:16

Meni se hrenovke v testu ne zdijo ravno prava izbira za hladen prigrizek, pa hladni burgerji tudi ne.

Naredi zavitek iz kislega zelja. Listnato testo kupiš. Prepražiš na kocke narezano slanino ali panceto, na to dodaš dobro odcejeno kislo zelje, malo sesekljane čebule, česna, sol, poper, lovor. Pražiš, dokler vsa tekočina ne povre, zelje naj bo popolnoma suho, da se ne razmoči testo. Na razvaljano testi naložš zelje in zviješ ter spečeš. Potreseš po vrhu z grobo soljo in kumino. Narežeš in zložiš na pladenj.

 

Ali pa skuhaj polento z veliko zelišči (v vodo, preden zavre, daj strt česen, sol, poper, malo olja n masla9), zelišča pa vmešaj, ko je polenta že kuhana, a še vedno vroča. Dodaj še zdrobljeno feto. Zlij na ravno površino, dober cm in pol na debelo poravnaj. Ko se ohladi nareži na kocke, okrsi z nečim (kolobarček suhe salame, kos kisle kumare, zelena ali črna oliva, nekaj pač) in imaš v enem pekaču za dva pladnja prigrizkov.

Listnato testo premaži z malo olja, daj na to gosto paradižnikovo mezgo in nariban sir, potresi z zelišči, obloži s panceto in spečeš v pečici. Narežeš na rezine in to je vse.

 

Vse to lahko pripraviš dan prej.

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 15. 2017 18:17

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

16. maj 2017 8:29

 uh, odlično. tole se pa sama ne bi nikdar spomnila. evo, za to pa je kulinarika. hvala za predloge. tole kislo zelje bo sigurno, pa polenta tudi. zdej samo še čakam, če bo lepo vreme, ker če bo slabo potem se verjetno ne bomo blazno dolgo tam zadržali in ne bo potrebe po ničemer ;-)

 

hvala 100x

tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti