Brezplačno oddam vrt za letošnjo sezono

dvorana  

član od: 27.5.2015

sporočila: 293

22. nov 2018 13:04

Solate ne kupim od maja do decembra)letos sploh= in že to je dovolj,da veš kAJ poješ.Zgodnji krompir smo imeli celo poletje,peteršilj i korenček pa bolj tako.Nerata ravno vse.Aja,pa stročji fižol.

dvorana

kozamurnik

sporočila: 2311

22. nov 2018 15:55

Da se vrtnarjenje ekonomsko ne splaca, vemo vsi. O razliki in kvaliteti domace zalenjave v primerjavi s kupljeno, tudi.

Se pa strinjam z rimljanko, da  takih tem ne bere ravno veliko ljudi, ali pa se prezre. Ampak zdaj ko smo jo vzeli iz naftalina, se bo kak novopecen upokojenec / brezposeln/ morda opogumil.

Ce bi videli mojo mami pred leti, urejeno do onemoglosti...z dolgimi, temno rdecimi lakiranimi nohti...  . bi se strinjali z mano, da ni nic nemogoce in da clovek se vse zivljenje uci.Razen tistih, ki vedo vse.

murnik

Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 22. nov 2018 15:56

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2343

24. nov 2018 7:24

Iz izkušenj se učim, katero zelenjavo se splača gojiti na vrtu in s katero je najmanj dela. Začimbnice so ves čas na robu grede, ostalo kolobarim, a izbiram katere rastline imajo rade sonce, katere ne, katere je treba več zalivati, katere manj. 

Pa katere so uporabne za shranjevanje. Na primer fižol: visoki mi dela senco tam, kjer to želim, stročji je uporaben svež in zamrznjen, vložen,  - če  ga je preveč, ga pustim v zrnje, ki ga imamo radi še mladega s čežano,  dozorelo zrnje lahko zelo enostavno shranim. 

Pa ne rata mi vedno vse, tu je še vreme, pa sosedov voluhar, ki prihaja občasno z družino na obisk. Sosed svojo parcelo samo 3x na leto pokosi, takrat dobim obvezno podzemne obiske.  

Znanec  je lepo vzdrževano gredo odstopil prijatelju iz bloka za eno leto, ko je bil odsoten. Oba sta bila razočarana. Prijatelj, ker je z vrtom veliko,dela, znanec, ki je dobil nazaj zapleveljeno gredo.  Pač prijatelj prej ni imel nobenega drugega znanja o obdelovanju vrta. Ne vem, kaj je sadil, a verjetno bolj zahtevne rastline.  Saj se je trudi, kot so povedali, a je obupal. 

Ni vsak za vse, enim pač kaj drugega bolj uspe. 

 

Katrin11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti