Cukrpekarsko orodje in pripomočki

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

tema odprta - 3. maj 2017 9:17 | ogledi: 2.435 | odgovori: 14

Drage kolegice, kolegi prosim za nasvet. Ker je naš dom v zanjih mesecih postal prava slaščičarska delavnica in ker smo v preteklsoti bili bolj opremljeni za mesne jedi manjka kar nekaj orodja in pripomočkov. Rabim nasvet, v kateri trgovini se ve/vi zalagate s to robo , koristite internetno prodajo,......skratka zelo mi boste oljašali položaj z nasvtei. Pa nisem jaz tisti ki bi prešaltal z mesa na sladice,ne ne, ampak se je moji ženi čisto strgalo in peče ko zmešana skoraj tako kot ene par tuki gor :) Hvala :)

hedonist

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

3. maj 2017 9:38

Haha, dober si! Pelji svojo ženo v nekdanjo Pekarna Vrhnika, danes Žitova trgovina na Brnčičevi v Lj.. Potem boš šele videl kako zgleda, če se ženski res utrga.

Aja, pa da ne pozabim, kar precej debelo denarnico imej s seboj in osrečil jo boš do konca in naprej 

helgula

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

3. maj 2017 9:45

Veliko stvari dobiš(no, kupiš) tudi v Peki na Dolenjski cesti v LJ.

 

rrr

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

3. maj 2017 10:35

Hvala vama, bom pregledal l oboje in tudi preveril cene čeprov vem, da bom na koncu plačal kar bo pač treba :)  vse za srečo in kreativnost moje drage :) aja, pri tem je žalostno edino to, da nisem nek ljubitelj sladkarij :(

hedonist

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

3. maj 2017 10:38

Ej, hedonist, ampak daj vseeno pofotkaj kakšno ženino sladko pregreho in fotko pripopaj na zid.

Aja, daj počakaj še malo, da se oglasijo še tiste punce, ki res veliko pečejo in vedo verjetno tudi za kakšne cenejše možnosti, ker te zadeve so dejansko kar drage.

 

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 03. 2017 10:40

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

3. maj 2017 13:05

Ker uporabnice z nadimkom pomoc (vernice aliexpressa in ebaya) že 327 dni ni bilo na spregled, bom jaz prilinkala cenejše možnosti nabave cukrpekarskih zadevščin:

Aliexpres, Ebay, nemški Ebay (če ti je nemščina bližje).

Pa še dokaz, da je res ceneje: cena treh modelčkov snežink na Aliexpressu je 8,82 € nižja kot cena dveh modelčkov na Peki.si.

Si pa upam trditi, da modelčke iz obeh ponudb izdelujejo iste roke (za enako veliko pest riža)...ampak to je druga, veliko bolj žalostna zgodba.

Minus teh nakupov je dolg dobavni rok- traja skoraj en mesec, da pride kaj v kaselc...tvojo ženo lahko medtem evforija mine, kaj tebi bolj paše, pa samo ti veš 

Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 03. 2017 13:06

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

3. maj 2017 16:49

Trgovina Peki in trgovina Pekarne Vrhnika v Trzinu imajo res lepo izbiri najrazličnejših slaščičarskih pripomočkov, kvalitetnih, pa tudi cenovno kar dragih. Res pa je, da se za nekatere stvari splača odšteti malo več, ker jih uporabljaš potem leta, druge pa se lahko nadomesti tudi s kakšno bolj poceni varjavnto, ki za ljubiteljskega peka-slaščičarja ravno tako odgovarjajo. Splača se spremljati tudi akcije v Hoferju in Lidlu, kjer imajo včasih v akciji dobre pripomočke po razmeroma nizkih cenah, nekaj mogoče kupiti na internetu, kjer se tudi najdejo cenovno ugodne ponudbe. Pa mogoče stopiti v kakšno kitajsko trgovinico, kjer se tudi najdejo včasih prav zanimive stvari.

Jaz sem si pred leti kupila v Pekarni Vrhnika dve silikonski vrečki za okraševanje in komplet nastavkov, pa kvadraten raztegljiv model za torto in druga peciva (okroglega in srčastega tudi raztegljiva sem potem kasneje kupila v Hoferju), pa velik paletni nož tudi. V Peki sem si kupila valjar z distančniki za valjanje testa za kekse (se dobro obnese) in nekaj modelčkov za piškote (te tako kupim vsako leto kakšnega po trenutnem navdihu). Razne silikonske pekače za mafine, mini šarklje in podobno (palete, silikonske čopiče, strgala...) imajo večkrat v akciji v Lidlu in Hoferju. Modelčke za oblikovanje sladkorne mase (rožice, metulčki, listki) sem kupila v kitajski trgovini čez mejo za nekaj evrov. Za okraševanje torte, da se jo lažje vrti na mizi imam tak vrtljiv lesem pladenj kupljen za nekaj evrov v Ikeji. Mislim, da sem s tem in celim "regimentom" različnih pekačev kar solidno opremljena za moje sladke podvige.

Tako Hedonist - nakupujta večkrat in premišljeno - bo večkrat veselje in navdušenje pri hiši ob preizkušanju novih pridobitev.

Lep dan vsem skupaj.

tedyka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. maj 2017 20:47

Če ti je bližje Maribor - na vogalu Gosposvetske ceste in Turnerjeve ulice, kjer je bila nekdaj Hidromontaža, zdaj je pa na voglau poslovalnica NKBM, imaš vse pptrebno za peko. Manj sicer kot v trgovini v Črnučah, Ljubljana je le drug svet kot MAribor, pa vendarje izbira velika in dobiš vse, kar je potrebno za peko. 

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. maj 2017 21:15

Se podpišem pod dopis VilmeS.

lp

cervus

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

4. maj 2017 9:16

Hvala za nasvete vsem, se bom vsekakor ravnal po njih :) glede evforije pa mislim da je ne bo minila saj traja že dobro leto in  tem času je spekla nebroj tort , mislim da jih je bilo okoli sto, pa piškotov, pite je ne zanimajo preveč, zadnji hit pa so trenutno ruske kape. Tako da veselo zalagamo ožjo in širšo familijo z sladkarijami . Posebno razsvetlenje je doživela , ko je dobila knjigo sladic iz Kulinarike, to je zdej zanjo neke vrste biblija hehehe..... in seveda je potrebno tako strast podpreti, ker imam od tega tudi sam koristi :) tako je trenutno stanje pri nas doma :)

hedonist

Vitavitameae  

član od: 8.2.2016

sporočila: 406

5. maj 2017 12:49

Jaz sem veliko pripomočkov kupila v Lidlu in Hoferju... ti imajo večkrat kaj..ponavadi se začne tam septembra, oktobra, k že povsod Jingle Bells nažigajo in domov dobivamo reklame ala "prazniki se bližajo"... velikokrat imajo tudi kaj v Sparu ... veliko stvari (modelčki za piškote, spatula in podobno) pa sem tudi kupila v trgovini Kik.. sm ravno zadnjič kupila modelčke za velike piškote za velko noč..v Kiku je bil en velik modelček 1 eur, medtem ko je v Mullerju bil mali modelček 2 eur. In kje sem ga kupila? V Kik trgovini. Nimajo vedno, največkrat za te praznike. Se splača kaj pogledat. Preko neta (ala Ebay in podobno) še nisem kupovala teh pripomočkov, gledala pa že :) 

Treba pa je pazit, kje kupiš pekač, zlasti tortni model. Sem jih že precej stran vrgla, k se mi obod vedno razrahlja, pa ni važno a ga dam po 10 min dol, al pa prec k iz pečice vzamem.

 

LP

Vitavitameae

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti