Parna ali kombinirana pečica

wutross  

član od: 5.2.2011

sporočila: 2

tema odprta - 10. apr 2017 21:47 | ogledi: 10.670 | odgovori: 3

Pozdravljeni,

kupujeva novo kuhinjo in se nama je zataknilo pri izbiri pečice. Glede na to, da je draga vegatarianka razmišljava o parni pečici, saj je njena prednost, da pripravi zelenjavo bolj okusno in ohrani njene hranilne vrednosti. Odločava se med sledečimi opcijami:

1.) Klasična pečica IN parna pečica

2.) Samo kombinirana pečica

3.) Navadna pečica IN mikrovalovna

Zanima me, kakšne imate izkušnje glede s parno pečico in ali se splača imeti ločeno klasično in parno pečico ali je dovolj dobra kombinirana pečica.

Hvala za vaše nasvete/mnenja!

lp

wutross

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. apr 2017 8:23

Sicer nisem vegetarijanka, a bi si izbrala parno pečico in klasično. Ali pa dobro kombinirano, a o tem se pozanimaj pri prodajalcih. V Ljubljani imaš tako Miele center kot Siemens in Bosch, te tri firme prednjačijo pri parnih pečicah. Mene je navdušila, sem bila na eni delavnici, in ni le za zelenjavo, tudi za kaj drugega je parna pečica odlična izbira. Vsekakor so že cene takšne, da se splača temeljito posvetovati (mislim, da se cene začnejo pri 1000 ali 1200 evrih). 

Zelenjavo na pari, ribe, razne žepke, won tone in še kaj lahko pripravljaš tudi v parnih kuhalnikih, imamo ga in ga kar precej uporabljam, sploh za zelenjavo in ribe. Tako da glede tega parna pečica ni nujna.

Kako kombinirati pečice je stvar navad in potreb v kuhinji. Mikrovalovno sicer imamo, a je zelo malo v uporabi in sama bi jo najlažje pogrešala. Je pa tudi pripomoček, ki ga lahko kupiš kadarkoli, ko ugotoviš, da jo potrebuješ, in jo daš na primerno mesto v kuhinji. Pač ni vgrajena, medtem ko je pečica druga zgodba. 

 

Če imaš kombinirano parno in klasično pečico, lahko zelenjavo še vedno pripravljaš v namiznem parnem kuhalniku, ko potrebuješ pečico za klasiko.

Skratka, vidva vesta, kakšne so vajine navade, kako kuhata, kaj vama najbolj pride prav. Če denar ni problem, bi si jaz omislila obe pečici in mikrovalovko za povrh. To bi bil popoln kuhinjski blok. 

mamamia

branka.mahnic  

član od: 23.7.2008

sporočila: 1157

11. apr 2017 9:12

Jaz imam Elektroluxovo kombinirano pečico-navadna in parna možnost. Moram povedat, da jo imam eno leto in sem šele sedaj začela poiskuse s paro. Super se obnese za peko drobnega peciva-rogljičkov, ki so predzmrznjeni. Sem pekla kruh, meso, zelenjavo in mislim, da je manj posušeno. Je pa seveda potrebna praksa in preizkušat. So pa te nove pečice ugodne tudi zato, ker se zelo hitro segrejejo in tudi zelo tesnijo-v primerjavi z mojimi prejšnjimi.Imam pa tudi poleg posodo, ki je prav za parno peko-se postavi na dno v tej pečici pa je še nisem izprobala. Upam, da si boš izbrala pravilno in uživala v peki

branka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. apr 2017 9:24

Sicer je veliko odvisno od vajinih finančnih zmožnosti, ampak za začetek toplo priporočam navadno pečico in parni kuhalnik za zelenjavo. Razen, če bosta kuhala za družino šestih veganov, tam pa res zna biti problem volumen. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti