Prosim na pomoč

muffinka  

član od: 8.2.2017

sporočila: 6

tema odprta - 27. feb 2017 19:55 | ogledi: 1.132 | odgovori: 3

Lep pozdrav!

V prihodnjih dneh se bom odpravila na pošto, ker imam nalogo v seminarski nalogi (Pošta) za oceno vključiti poročilo obiska pošte, kjer moram poštne uslužbenke vprašati kakšne zadeve glede pošte, poštnih storitev in podobno, vendar sploh ne vem kaj bi jih vprašala... Imate kakšno idejo?

 

Hvala za pomoč!

muffinka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. feb 2017 20:05

Če ne veš, kaj bi vprašala, pomeni, da najbrž nič kaj dosti ne veš o pošti. Zato raje, preden odkorakaš na bližnjo pošto, poišči po knjigah in po internetu čimveč o pošti nasploh - malo zgodovine, kako in zakaj je sploh nastala, kako se je s časom spreminjala, sploh v zadnjih, recimo, 20 ali 10 letih, in potem ti bo mogoče kako vprašanje samo od sebe padlo na pamet. Ne vem, od kod si doma, ampak v muzeju pošte in telekomunikacij se da marsikaj pogledati, če ti ni predaleč, se kar tja odpravi na ogled. Da ne govorimo o tem, da je Pošta Slovenije tudi sama o sebi in svoji zgodovini napisala kar veliko. A kje to najdeš? Tam, kjer si našla kulinariko. 

Konec koncev je le tvoja seminarska naloga, a ne? 

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

27. feb 2017 20:05

Glej, naloga je tvoja, lepo si vzemi čas, odpri spletno stran pošte, malo preveri, kaj najdeš tam. Potem vprašaj svojo mamo, babico, sestro, prijateljico, soseda, ......kaj bi pa njih zanimalo.

In vedi, da običajno zaposlene na pošti nimajo neskončno časa, da bi se ubadale s tabo. Sploh na malih "poštah", ki so le izpostave v kakšni trgovini, recimo.

Vsekakor bi nam pomagalo, če bi vedeli, a si v 5. ali 9. razredu OŠ, na SŠ, če, na kakšni,......pa tudi, a boš šla na največjo pošto v Ljubljani ali na malo pošto v vasi nekje na podeželju.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. feb 2017 21:38

Če si iz Ljubljane ali okolice se ti res splača ogledati Poštni muzej v Polhovem Gradcu. Sem bila tam pred par leti. Prava zakladnica zgodovine pošte. Takrat so imeli simpatično vodičko, ki je veliko vedela in nas opremila tudi z brošurami. Mogoče prej pokličeš, se dogovoriš.

Na pošti bi vprašala, kako je pošta organizirana, v smislu dostave pošte, odprave pošte, plačila položnic, pošiljanje v tujino. Prepričana sem, da boš dobila veliko odgovorov.

Veliko sreče!

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti