Vonj čebule

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. dec 2016 9:19

rebecca je napisal/a:

meni je blaga cebula srebrnjak

"Stressed is desserts spelled backwards!"

 Enako.

Cila

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

8. dec 2016 9:52

Po vseh poskusih sem zaključila, da se najprej izgubi smrad iz ust po dreči čebuli. Tudi pekoča ni tako, kot ostale. Je pa meni osebno najhujše, če jo jem zvečer, potem se ponoči zbudim zaradi zadaha. Fuj, kako je šele zjutraj.

Če jo ješ čez dan in nato še kakšno jed čez, je veliko boljše. Je pa meni osebno dobraaaa, kaot tudi česen. Žal se lahko pregrešim redko kdaj, ker delam z ljudmi.

kara

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. dec 2016 13:56

Meni se zdi, da je malo od sorte čebule odvisno, če bo z namakanjem v vodi izgubila okus. Nekajkrat sem delala perujski seviche, oni ga servirajo z veliko čebule, ki ostane hrustljava in popolnoma brez okusa. Do takrat, ko je pri meni izgubila okus, je bila popolnoma "uvela". Nazadnje sem obupala in si seviche privoščim samo pri Perujcih. Ne vem, kako jim uspe narediti tako dobro, hrustljavo in brez okusa čebulo. 

Drugače kuham z veliko česna, surovega pa ne jemo. Okus surovega česna se mi vleče po ustih celo večnost. V polivke za solato dam posušenega. Tudi surove čebule ne maram, mogoče en sam samcat kolobarček na hamburgerju, na paradižnikovo solato ga dam prav malo, nikoli pa ni brez dobre količine česna, jasno posušenega. 

 

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. dec 2016 16:57

Dekleta, pa ste že poskusile s peteršiljem? Ne ga jesti namesto čebule , pač pa potem, ko ste se že napokale čebule. Meni kar nekako pomaga. Niti vonj, niti okus nista potem tako grozovita (za okus potrdim iz prve roke, za vonj pa iz druge - ampak ni bilo prilizovanje, garantirano ).

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti