Želodčne tegote

Leikolinko  

član od: 13.5.2014

sporočila: 87

30. nov 2016 6:03

Jaz imam kamne. Najbolj mi pomaga vadba joge, drugače sem pa začela na tešče jemati žličko olivnega olja, da vidim če pomaga in še tole: http://vizita.si/clanek/bilke/naravno-ciscenje ker naj bi baje pomagalo. imam še 200 dni časa da probam vse stvari da jih naravno odstranim :) Aja, pa tudi ne jem mastne ocvrte hrane. Uživam pa veliko sadja, zelenjave in vsako jutro kefir z kosmiči, ker me po jogurtu boli želodec

 

Lp

Leikolinko

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. nov 2016 7:03

Tkraj je napisal/a:

Zdravo,

že nekaj mesecev imam težave z bolečinami v želodcu, najbolj po jedi. Preizkusila sem že vse vrste tablete (Nolpaza, Ranital, itd,...) in nič mi ne pomaga. Bila sem na gastroskopiji že drugič in mi odkrili vnetje želodčne sluznice. Zanima me ima kdo morda kakšne podobne izkušnje? S čim si še lahko pomagam?

Tkraj

Predvsem  upoštevaj nasvet limnol  glede bakterije Helicobacter pylori, da se ne boš morebiti  trudila v prazno.

Če ta ni vzrok, potem prisluhni želodcu,  katero hrano prenaša z najmanj posledicami in se prilagodi. Ne vem, ali kadiš? Če ja, bo treba nehat. Žal ima najmanj tako močan vpliv tudi stres, čemur se je veliko teže izogibati.   Zlasti se ne obremenjuj se z morebitnimi zadevami, na katere nimaš vpliva, gre samo v tvojo škodo. Že naši predeniki so ugotovili povezavo v reku, da imaš "koga (ali kaj) v želodcu". 

Pri zeliščarjih je moč dobiti precejšen izbor zelišč, ki pomirjajo želodčno sluznico, nekateri se zelo pohvalijo z učinki.  Ampak pozor:  samo čajčki, brez drugih sprememb, ne bodo pomagali! Raje se ne zanašaj na tuje izkušnje. V grobem  sicer že, v podrobnostih so pa lahko bistvene razlike, pogojene s telesnim ustrojem in načinom življenja. 

 

 

 

 

 

Cila

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. nov 2016 7:34

 

. Že naši predeniki so ugotovili povezavo v reku, da imaš "koga (ali kaj) v želodcu". 

P

 

 

 

 

Cila

 In tudi da ti  nekaj ali nekdo "gre na jetra" ...

Trenutno sem članica obeh klubov ...

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. nov 2016 10:25

Točno tako. Pomaga vse, dieta, zdravila, predvsem pa čim manj stresa. Če se da. Vem iz prve roke. In traja. Jaz od tedaj naprej drugače živim. Pri stresu gre težje, dostikrat težko vplivaš na dogodke. In ljudi. In potem si hitro v kakšnem nebodiga treba klubu. Brez truda ne bo šlo. Želim ti vse dobro.

 

naor

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

30. nov 2016 11:03

Meni so se želodčne težave pojavile v času velikega stresa v službi in sicer po topli malici v službi. Bolečine so se tako stopnjevale, da mi praktično ni bilo dobro po vsaki hrani. Ker so mi u ugotovili bakterijo sem dobila antibiotike. Nekaj časa sem morala biti tudi na bolniški, ker sem imela hude bolečine. Pa tudi antibiotiki so me precej izčrpali. Malo sem se tudi umirila in začela z strogo dieto.

Prenehala sem piti kavo in jo nadomestila s čajem. Zelo mi je prijalo toplo manj mastno mleko. Če se jedla kruh sem le polnozrnetega ali črnega, ampak ne svežega in prepečenec.Nobenih rogljičkov, krofov, štrudljev.  Od salam mi je bila v redu piščančja šunka ali navadna šunka. Ustrezali so mi tudi mlečni namazi in jogurti, navaden sir, kislo mleko, skuta. Jajc nisem uživala, tudi majoneze ne. Od mesa sem uživala dušeno piščančje ali puranje meso in belo morsko ribo. Nobene tune iz konzerve.Zelenjavo sem skuhala ali dušila, v akutni fazi nisem jedla nobenih solat, kasneje z limoninim sokom. Nisem jedla svežega česna, čebule, nobenih vloženih stvari, fižola, graha, brstičnega ohrovta, praženega krompirja. Na hrano nisem dala nobenih ostrih začimb. Prenašala nisem ne kislega zelja, repe, fižola, kaše. Nič ocvrtega. Zelo mi je ustrezal riž, testenine sem uživala le riževe. 

Od sadja sem jedla le kompote, čežano, domačo marmelado. Po svežem sadju mi ni bilo dobro. Zelo so mi prijale lahke juhe, razmaščene ( goveja, kurja, piščančja) in zelenjavna. Pila sem naravne sokove razredčene z vodo, nobenega alkohola. 

Meni je Ranital olajšal bolečino, predvsem pa se mi zdi, da mi je najbolj pomagala nekaj mesečna dieta, ki je praktično postala del mojega življenja.Malice v službi sem skrbno prilagodila dieti, ali pa sem si s seboj nosila hrano. Občasno seveda pojem kaj bolj mastnega, trenutno nimam več težav z želodcem. Umirjenost, sprehodi pa bo. Če sedaj pogledam nazaj je bil največji faktor stres in celodnevno delo. Seveda pa se je k temu pridružila še neustrezna hrana, ki jo stresni želodec ni prenašal. Tako tudi sedaj zvečer le kaj malega pojem, glavnina pa zajtrk. Čez dan si obroke prilagodim, da na  približno tri ure kaj pojem, četudi malenkost, vsekakor mi ne ustreza en velik obrok, pa nekaj ur nič. Sicer pa tako kot so napisale predhodnice, meni so šli takrat tako stres v službi, težave s partnerjem zelo na občutljiv želodec! 

Leikolinko, čiščenje jeter in žolčnika z grenko soljo sem tudi jaz naredila. Začela sem jo na petek in končala v nedeljo. Sem pa bila zelo izčrpana in sem počivala. Le kolikor sem prebrala ni primerna za tiste, ki so jim žolčni kamni že ugotovljeni, ker se pri izločanju kakšen lahko zatakne, tako, da ti te metode ne svetujem. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Tkraj  

član od: 29.11.2016

sporočila: 5

30. nov 2016 11:14

Najlepša hvala vsem za odgovore :). Bakterije na srečo nimam. Sedaj pazim na prehrano in poskušam živeti čim bolj umirjeno. Bila sem pri zdravnici v Rogaški Slatini in mi predlagala, da naj probam z donatom pred vsakim obrokom na tešče 1dl. Mi je pa tudi omenila, da ima paciente, ki jim kakšna terapevtska hipnoza in akupunktura zelo pomagata....dala mi je vedeti, da je ogromno v naših glavah in ni vse v zdravilih....jaz razmišljam, da bi tudi to preizkusila....škodovati vsekakor ne more, prej koristi...

Tkraj

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

30. nov 2016 11:39

Pomagal bi ti tudi bioenergetik! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. nov 2016 12:53

Tkraj je napisal/a:

Najlepša hvala vsem za odgovore :). Bakterije na srečo nimam. Sedaj pazim na prehrano in poskušam živeti čim bolj umirjeno. Bila sem pri zdravnici v Rogaški Slatini in mi predlagala, da naj probam z donatom pred vsakim obrokom na tešče 1dl. Mi je pa tudi omenila, da ima paciente, ki jim kakšna terapevtska hipnoza in akupunktura zelo pomagata....dala mi je vedeti, da je ogromno v naših glavah in ni vse v zdravilih....jaz razmišljam, da bi tudi to preizkusila....škodovati vsekakor ne more, prej koristi...

Tkraj

 Po težavah s trebušno slinavko sem bila v 14 dni v Rogaški, veliko sem se naučila o primerni prehrani za posamezna prebavila (prav predavanja so organizirali in bilo je zelo poučno). Donat, če ga piješ čez dan, blagodejno vpliva na organizem sploh, ne samo na prebavila, saj ima poleg magnezija (ki ga je na primer  v stročnicah zavoljo podnebnih sprememb vse manj) veliko drugih mineralov, ki jih potrebujemo. Če redno piješ donat, recimo 2 dl dnevno je dovolj, so težave z želodcem in jetri bistveno manjše, taka je moja izkušnja. Tudi če mi je težko v želodcu, ker se tu in tam seveda pregrešim, spijem malo donata in težave minejo. Tako da mi niso potrebna nikakršna prehranska dopolnila, dodatni magnezij in kaj vem kaj še vse,  v kar me skušajo prepričati prodajalci raznoraznih pripomočkov za vse težave. Poskusi, morda se obnese tudi pri tebi.

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

30. nov 2016 14:00

Mamamia, tvoj nasvet o donatu pa jaz takoj sporočim hčerki, ki jo zelo pogosto mučijo želodčne bolečine. Pa tudi zame bo za tiste slabe dneve, ki se kdaj pa kdaj zgodijo super ideja.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Tkraj  

član od: 29.11.2016

sporočila: 5

30. nov 2016 15:08

Baje, da je fino Donat malo pogreti, ker bi znali mehurčki dražiti želodec še bolj....

Tkraj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti