Dobrodošlica bodoči snahi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. nov 2016 8:27

Ko sem se jaz preselila v hišo moževih strašev, nisem pričakovala nikakršnega solastništva. Kakšno solastništvo neki, če pa se vseliš v že obstoječe stene (če si sodeloval pri zidavi je to druga zgodba, jasno). Saj ne gre za skupaj pridobljeno premoženje, torej jaz z njihovo nepremičnino nimam nič. O solastništvu se lahko z možem pogovarjam o premičninah znotraj najinega stanovanja v tej hiši in morebitnih skupnih vlaganjih v skupne prostore (hodnik, okolica hiše, nadstrešek pred hišo na primer). Mi o vseh posegih hranimo račune in smo vsa skupna vlaganja delili na tri dele (ker smo pač tri družine skupaj živele).

Na kraj pameti mi ne bi padlo, da bi ob vselitvi v nepremičnino, ki so jo postavili drugi, zahtevala solastniški delež. Halo? Skrbno pa bi hranila račune vsega, kar bi kupila jaz oziroma midva skupaj.

Verjetno veste, da se ob razvezi deli le skupaj pridobljeno premoženje, tisto, ki ga je imel eden od partnerjev pred sklenitvijo zakonske zveze ali pred nastankom zunajzakonske skupnosti, pa ne.

Jaz imam to v glavi "spoštimano".

mamamia

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2395

28. nov 2016 8:41

Bravo Mamamia, Mislim enako,vendar se mi ni ljubilo odgovarjat.

Sama nisem materialist,tudi sin ni! Za bodočo snaho pa še ne vem.

Zahtevat lastništvo preden se preseliš je pa malo......

 

 

 

Anemiilat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti