Posoda

Klavdija bobi  

član od: 24.11.2016

sporočila: 7

tema odprta - 24. nov 2016 18:04 | ogledi: 4.528 | odgovori: 24

Pozdravljeni. Zanimam se za nakup posode...gledam wmf ali npr. jamie oliver...ali ima kdo izkusnje s to posodo? Kako se obnese? Hkrati pa ker je ta posoda v slo kar draga,me zanima ali jo je ze kdo kupil preko amazona ipd. Je kvaliteta da opravici nakup? Ne bi glih rada vrgla denar v brez veze. Hvala ze vnaprej za odgovore.

Klavdija bobi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. nov 2016 23:51

Kar imam od WMF, je vrhunsko. Kupila pred leti v tujini.

Kasneje sem za darilo dobila posodo ene malo manj znane firme, zato je bila tudi cena zelo ugodna, a sem s to zadovoljna še bolj. Petnajsto leto teče, nenehno v uporabi, pa je še danes kot nova. Seveda iz podobega materiala kot posode znanih firm, a resnično obstojna in hvaležna za kuhanje in pečenje. 

Če denar ni problem, bi se jaz razgledala tudi po Le Crouset (https://www.google.si/search?q=le+creuset&espv=). Spodobna ponev, ena seveda, okoli 150 evrov in navzgor, a traja več generacij. Izbereš morda dve ali tri posode, ki jih najbolj potrebuješ glede na to, kaj, koliko in na kak nači kuhaš.

Vsekakor pa je WMF dobra izbira. 

 

mamamia

Klavdija bobi  

član od: 24.11.2016

sporočila: 7

25. nov 2016 6:54

Ja Le Crouset je pa res draga...sem jo gledala, sam skoraj mal too much. Pa dobiš preko spletne strani www.kochform.de original wmf? Po pravic nisem še nič kupovala preko internetnih trgovin...in pač mam mal pomisleke...k na tej spletni strani so posoda in ostali pripomočki dost ceneje...oz je par stvari dobavljivih k jih v Slo sploh ni moč v trgovinah dobit - podatek od Mullerja in Lesnine. Še za ta odgovor bi vas prosila, da grem v naročilo...brrr...hvala

Klavdija bobi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. nov 2016 8:58

Klavdija bobi, ta konec tedna imaš v Lesnini osnovni set WMF posode za 70 evrov (štiri posode različnih velikosti), to bi jaz takoj kupila, če bi iskala posodo.

Te nemške internetne strani ne poznam oziroma nisem kupovala, a glede na vse bi rekla, da si ne bi upali prodajat ponaredkov. Nikoli še nisem kupovala posode preko neta, sem bolj tip, ki moram vse prijeti v roko, preden kupim. 

Nekoliko nižja cena včasih pomeni tudi akcijsko prodajo. Lahko greš tudi na stran proizvajalca in primerjaš cene, morda imajo tudi oni kdaj kakšno znižanje.

Je pa ena globoka posoda Le Crouser, taka za golaže, enolončnice, tudi za peko v pečici ali na počasno dušenje na štedilniku, moja skrita želja. 

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

25. nov 2016 9:04

Le Creuset, ne Crouset.

Te in podobne posode so tako rekoč večne (imam Staubove kozice - ne dam za noben denar), ampak stanejo. Se pa da podobne zadeve dobiti tudi precej ceneje, le dobro si jih moraš prej ogledati, da ne kupiš mačka v žaklju. Niso pa litoželezne kozice za vsakogar, recimo velika (28) s pokrovom je že prazna kar težka za prestavljanje, če je do vrha polna golaža, jo pa že težko dvigneš iz pečice. Si ne predstavljam, kako dela z njimi nekdo z revmo ali artritisom.

WMF je tudi BMW med posodami, obstajajo pa seveda tudi druge, cenejše in nič kaj slabše variante. Na par stvari pa le moraš paziti: bolj debelo je dno, boljše je (manj se bo prijemalo), bolj debele so stene, bolj dolgo bo posoda držala toploto. Dobro si oglej tudi pokrovke, kako se prilegajo, da ti para ne uhaja. Steklene pokrovke so že lepo videti, ampak če imaš od njih kaj koristi, pa ne vem - če kuhaš, tako ali tako ne vidiš v posodo, ker je na pokrovki kondenz. Vsak dodatek na pokrovki (ene lahko odškrdneš, da kontroliraš izhajanje pare, ene imajo termometer, ene imajo kdo ve kaj) stane in premisli, če ga res potrebuješ. Vsekakor lahko tudi no-name nerjaveče posode iz kolikor toliko kakovostnih materialov vključiš v oporoko, ker jih je praktično nemogoče uničiti (no, plastične ročaje seveda lahko in o tem premisli, ko kupuješ - pa tudi sami od sebe s časom razrahljajo in po 20 letih jih tudi priviti ne moreš več nazaj tako dobro kot na novih ponvah).Če misliš posode uporabljati v pečici, potem se seveda plastičnim ročajem raje odreci, ne glede na to, kaj piše na posodi.

Pa izogibaj se kovinski posodi s keramičnimi prevlekami, ne glede na reklame.

 

Sonja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

25. nov 2016 9:42

Tudi sama prisegam na WMF saj imam poleg posod od njih tudi pribor in nože. Sem pa pred leti na točke kupila tudi posodo v  Tušu z debelejšim dnom firme Elo Germany, čisto kovinska notri ima celo oznake za  1 l, 2 l za male pare in je super. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. nov 2016 11:42

WMF posoda, narejena v Nemčiji, je super. Pod isto marko prodajajo poceni iz Kitajske in razlika je tako velika, da boli. Najbolj se opazi pri ročajih. 

Dobre in drage posode se navadno kupujejo po ena na leto ali dve, kompleti se meni osebno ne zdijo pripravni. Do takrat, ko imaš dovolj vsega pač uporabljaš, kar pač imaš, malo od mame ali kake babice, pa je.

Odkar sem enkrat na razprodaji kupila eno Staubovo posodo, mi je žal, da imam Le Creusetovo s svetlim emajlom. Črni emajl se neprimerno lepše očisti. 

Vanja

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

25. nov 2016 14:18

Jaz imam izkušnje s kochform.de. Kupila sem Staub posodo (hvala Vanja). S pošiljko je bilo vse ok in nisem v dvomih, da ne bi bil original. Lonec je izredno lepo izdelan. Že prazen je lep na štedilniku. Kuham pa take stvari, ki se zahtevajo svoj čas. Zdaj je v planu ponev, ali Staub ali Le Creuset.

Čarli08

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

25. nov 2016 16:09

Staubove lahko naročiš po internetu tudi direktno pri proizvajalcu ali pa na amazonu (se splača primerjati cene - zna biti amazon tudi cenejši, nima pa vedno vsega na zalogi).

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. nov 2016 19:16

Ker je danes ravno črni petek, sem pogledala, če se dobi kak lonec od Staub-a na razprodaji. 4 litrski lonec s pokrovom v črni ali rdeči barvi je tako rekoč na vseh straneh, ki prodajajo to posodo, po enaki ceni, torej $129.  

Kot vse ostalo, tudi posode pametno kupujem. Najprej si ogledam, kaj je najboljše in potem v akcijo, kje lahko dobim ta isto zadevo na znižanju. Sem čisto preveč škrt, da bi plačala polno ceno. Včasih je dobro počakati. 

Vanja

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

27. nov 2016 21:04

Letos sem v Lidlu kupila eno kozico, ki je na zunaj čisto enaka Le Creusetovi, taka lepa rdeča, znotraj je pa bela, tudi težka je  :)). Zaenkat in za tak denar  v redu, bomo videli čez čas. Mi je malo žal, da nisem vzela še ene večje.  Ali ima katera tako posodo iz Lidla mogoče že kaj dalj časa?

 

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti